InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Chantal Poullain s Triem Štěpána Markoviče

    Úterý 7.5 19:30 - Městské divadlo Český Krumlov

  • MUDr. Jan Hnízdil-Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti - beseda

    Úterý 7.5 18:00 - Velký sál Univerzity Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noc literatury prožijete ve středu v Jindřichově Hradci. Čtení začíná v Krafferově zahradě

JINDŘICHŮV HRADEC - Současná světová literatura, netradiční místa a známé tváře Jindřichova Hradce. To je druhý ročník jindřichohradecké Noci literatury. Ta se koná ve středu 22. září od 19 hodin, kdy se bude číst v Krafferově zahradě. Potom následuje putování po několika zajímavých místech ve městě.

„Na každém z těchto míst návštěvníci uvidí jednu z připravených literárních ukázek. Formou scénického čtení je představí například režisérka Divadelní společnosti Jablonský, spisovatelka a bývalá galeristka Sabina Langerová, ředitel místní základní umělecké školy Vojtěch Maděryč nebo dlouholetá učitelka literárně-dramatického oboru Zuzana Jirsová. Oproti minulému roku se diváci také mohou těšit na hudební off program, který plynule naváže za poslední čtenou ukázkou," zmínila koordinátorka Noci literatury Tereza Hejdová.

Noc literatury nabídne unikátní propojení neobvyklého místa, osobité interpretace a literárního textu, nevšední kulturní zážitek a příležitost seznámit se s myšlením současných evropských autorů, jejichž knihy budou během této akce představeny. „Akce je určena všem milovníkům literatury a vstup na ni je zdarma," dodala Tereza Hejdová.

V Krafferově zahradě bude jako první číst starosta Jindřichova Hradce Jan Mlčák z knihy Hory peklo ráj (Are KAlvo, Norsko). V areálu 2. základní školy přečte Zuzana Jirsová ukázku z knihy Jetotak (Taras Prochasko, Ukrajina). V bývalé synagoze zazní ukázka z Královny hor (Daniel Wisser, Rakousko) v podání Zdeňka Kaspera. Vojtěch Maděryč představí na terase domu číslo 12 v Komenského ulici Poslední knihu pana A. (Alherd Bacharevič, Bělorusko). Účastníci Noci literatury potom zamíří na zámek, kde vystoupí Sabina Langerová s textem z knihy Karen (Ana Teresa Pereirová, Portugalsko). Celou akci potom v zámeckém mlýně zakončí Matěj Šebek ukázkou z publikace Oslněni světlem (Jakub Żulczyk, Polsko).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace