Čmáranice vysoká přibližně jeden metr a široká tři metry hyzdí skalní stěnu na jednom z nejfrekventovanějších míst Českého Švýcarska. Správa parku se společně s odborníky snaží nyní graffiti odstranit.

Stříbrnou vrstvu se daří postupně ze skály odstraňovat, zásluhu na tom má i včasné objevení. "Podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele," uvedl mluvčí správy národního parku Tomáš Salov.

Pátrací akce. Ilustrační foto.
Pátrací akce ve Starých Křečanech: Senior si vyrazil na houby a nevrátil se domů

Případem se zabývá policie, po neznámém pachateli pátrá. Ten měl podle jejího zjištění skalní masiv popsat v době od večera 18. září do ranních hodin 19. září. 

"Podobný nápis policisté zadokumentovali také na pískovcovém kameni přímo v Hřensku. Škoda související s náklady na odstranění byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun, případ prověřujeme jako přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až roční vězení," sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Případní svědci, kteří by mohli poskytnout jakékoli informace k vandalovi, se mohou obracet na děčínské policisty osobně na adrese Kaštanová 301/2, Děčín, nebo na telefonu 974 441 200.