Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nikdy jsem čtyři góly nedal. Měl jsem svůj den, usmíval se nestárnoucí Köhler

V extralize neprožil z osobního hlediska povedenější večer než v 6. kole nového ročníku. Bedřich Köhler se postaral o všechny čtyři góly Zlína na ledě Liberce a zasloužil se o první výhru Beranů v sezoně. Vítězný gól vstřelil v nastavení a rozhodl o výhře 4:3 v prodloužení. Moravané se díky tomu posunuli z posledního místa před Kladno.

Bedřich Köhler (uprostřed) slaví se spoluhráči ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"V extralize jsem nikdy čtyři góly nedal, to ani nemusím pátrat v paměti, to není těžké. Po třetím gólu jsem puk nechtěl, ale když jsem dal ten čtvrtý, tak mi ho Tomáš Fořt přivezl a vzal jsem si ho," usmíval se Köhler, jenž tak bude mít na osobní maximum i hmatatelnou vzpomínku.

"Nic nepřichází samo. My jsme věděli, že výkony musíme zlepšit, abychom brali body. Myslím, že nyní byl výkon solidnější. Lépe jsme zvládali souboje v obranném pásmu, trávili jsme v něm méně času. Soupeř nás v něm nezamykal tak dlouho. Dobře jsme forčekovali, pár puků jsme tam vybojovali," pochvaloval si Köhler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec – Zlín

Poprvé se prosadil v 45. minutě, Liberec do té doby držel vedení 1:0. "Každý gól nás mohl dostat do hry. Byla třeba spíš trpělivost než frustrace," podotkl šestatřicetiletý odchovanec Vítkovic. Hattrick, který byl jeho třetí v extraligové kariéře, stihl během sedmi minut a 33 sekund a zařídil postupně vedení 2:1 i 3:2. V prodloužení se pak dočkal prvního čtyřbrankového představení v kariéře.

"Ono se to prostě někdy tak sejde. Kus štěstí, souhra náhod, souhra okolností, dobré nahrávky od spoluhráčů. Někdy to vyjde na čtyři branky. Ale nějakou dávku formy to chce. Bylo by asi hloupé mluvit o tom, jako by se to dělo každý den. Takže asi jo, měl jsem svůj den," připustil Köhler, který si v této sezoně připsal první trefy. Celkem jich má v extralize na kontě 205 z 945 utkání.

Při rozhodující brance v přesilovce čtyř proti třem z levého kruhu prostřelil 21 sekund před koncem prodloužení gólmana Jaroslava Pavelku. "Já jsem viděl, že už bylo málo do konce. Dostal jsem to od Petera Tršky z vrchu a nechtěl jsem v tu chvíli střílet z jedničky. Tak jsem to zpracoval a zkusil jsem Jardu Pavelku překvapit. Říkal jsem si, že vystřelím, a v tuhle chvíli to byla ta dávka štěstí. Trefil jsem ho do masky, myslím, že si to srazil mezi nohy, což je samozřejmě štěstí," prohlásil Köhler.

Po první výhře Zlína v sezoně si oddechl. "Může nás mrzet, že jsme nevyhráli za tři body. Můžeme se na to podívat i z té druhé strany, že bereme jen dva body. Ale každý bod je pro nás dobrý v téhle situaci. Do konce je více než padesát kol, spousta bodů. Musíme prostě sbírat body pravidelně," dodal Köhler.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články