Hlavní obsah

Comeback se (zatím) nekoná! Americká lyžařka utrpěla těžká zranění

Curych/Praha

Zatímco soupeřky včetně české hvězdy Ester Ledecké jsou v plné přípravě na blížící se start nové sezony v alpském lyžování (23. a 24. října v Söldenu), Američanka Alice Merryweatherová se v nemocnici zotavuje z těžkého zranění. Čtyřiadvacetiletá závodnice po pádu v rychlosti bezmála 130 km/h při tréninku sjezdu minulý týden ve švýcarském středisku Saas Fee utrpěla zlomeninu holenní i lýtkové kosti v levé noze a k tomu řadu krvavých odřenin v obličeji.

Foto: Profimedia.cz

Americká lyžařka Alice Merryweatherová v cíli loňského závodu SP ve sjezdu v Crans Montaně.

Článek

Obrázky pobité americké lyžařky obletěly svět. Jde o další tvrdý zásah do kariéry mladé sportovkyně, která po problémech s příjmem stravy v minulé sezoně avizovala comeback do seriálu Světového poháru. Nyní musí své plány posunout...

„Jsem po operaci a těším se, že po pár dnech budu moci odletět domů. Děkuji vám všem - lékařům, trenérům, pilotům helikoptéry, kolegům z týmu, přátelům i rodině za podporu, bez níž bych to nezvládala tak dobře," napsala Merryweatherová na svém Instagramu pod snímkem z kliniky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alice Merryweather (@aliweather_)

„Čekám ještě na výsledky dalších lékařských vyšetření a léčebný proces bude určitě odlišný od toho, co jsem dosud zažila. Ale pokud se mi podaří nastavit mozek do trvale pozitivního módu, snad se mé tělo dá brzy do pořádku," dodala optimisticky.

Reklama