Sháníte nevšední dárek? Voňavé mýdlo z Litoměřic potěší hned několikrát!
Foto: Město Litoměřice
Zajímavosti

Litoměřice - Litoměřické infocentrum zařadilo do sortimentu upomínkových předmětů voňavá mýdla s logem města vyrobená v sociálně terapeutických dílnách Naděje, jednou z neziskových organizací, se kterými město dlouhodobě spolupracuje. Radost z tohoto dárku umí u srdce zahřát hned několikrát. Výtěžek z prodeje totiž putuje přímo na podporu aktivit klientů, kteří mýdla vyrobili.

„Kompletní výroba mýdel i jejich samotné balení, to vše připravuje skupina našich klientů. Pravidelně k nám přicházejí získávat a upevňovat pracovní návyky, které je naplňují,“ prozradila vedoucí sociálně terapeutické dílny Naděje Kateřina Drbohlavová a dodala, že práce v dílně má pro klienty význam nejen v podobě činnosti samotné, ale i jejího procesu, kdy se učí umět spolupracovat, být trpěliví či nebát se říct si o radu. Vidí také hodnotu své práce „Za odvedenou činnost naši klienti dostávají tzv. Nadějáčky, které mohou ušetřit a pořídit si za ně nějakou drobnost v podobě výrobků z dílny. I získané peníze z jejich výrobků se jim vrací zpět formou různých exkurzí, výletů či společných aktivit, které tak můžeme pořádat i víckrát do roka,“ upřesnil Richard Brejša, asistent ředitelky litoměřické Naděje.

2209mydlokz1

Foto: Město Litoměřice

V prostorách Naděje vznikají kromě mýdel pro litoměřické „íčko“ i jiné rukodělné výrobky. Košíky, koberce, bižuterie a mnoho dalších. Zakázka mýdel s logem města svým rozsahem patří mezi ty větší a klienti nad ní stráví přibližně tři měsíce práce.

2209MYDLOKZ3

Foto: Město Litoměřice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru