Sobota, 20 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiNa Václavské pouti se představí Technický klub pro děti

Na Václavské pouti se představí Technický klub pro děti

Lovosice – Město Lovosice spolu s Domem dětí a mládeže ELKO připravují nový projekt pro děti a mládež: „Podpora polytechnického vzdělávání a gramotnosti v ÚK“. V rámci projektu vznikl ,,Technický klub“. Do klubu se již nyní mohou děti hlásit v rámci kroužků DDML ELKO.

Technický klub bude představen na Václavské pouti 28. září. Zájemcům ho přiblíží jeho vedoucí paní Mgr. Jaromíra Venclíčková, kterou lovosická veřejnost zná jako dlouholetou ředitelku Střední odborné školy technické a zahradnické Lovosice.

Prozatím bude Technický klub fungovat v rámci kroužků DDM ELKO, ale do budoucna zřizovatel počítá se vznikem samostatné učebny pro polytechniku, která se buduje.  Děti si zde budou moci vyzkoušet různé činnosti a vzdělávací kroužky, které budou zahrnovat tři různé okruhy: Řemeslo a kreativita, Robotiku a programování, Gramotnost a logiku.

„V tuto chvíli může Technický klub dětem nabídnout plně vybavenou učebnu informatiky a robotiky, kde jsou 3D tiskárny s mycí a vytvrzovací stanicí, dále pak robotické stavebnice s příslušenstvím pro podporu programování dětí, tablety, notebooky, počítače, multifunkční tiskárnu, 3D pera, ruční 3D skener, AR brýle, robotická ruka, kutilský kit, multifunkční display a osciloskop. V rámci stavebnic zde budou plastové stavebnice pro předškolní a školní věk a polytechnická robotická stavebnice,“ sdělil starosta města Milan Dian.

Do projektu jsou jako partneři zapojeni: MŠ U Koníčka, ZŠ Antonína Baráka, Střední odborná škola technická a zahradnická a od letošního školního roku i ZŠ Všehrdova a ZŠ Sady pionýrů.

Technický klub vzniká za podpory Evropské unie a ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. Je podpořen z Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání číslo projektu: 20/SML1537 – PaS/SPRP.

Toto je tisková zpráva města Lovosice.

Autor: Ivana Kocánková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -