Hlavní obsah

Světoznámou soutěsku v Českém Švýcarsku poničil vandal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Neznámý vandal posprejoval skály v Edmundově soutěsce v Národním parku České Švýcarsko. Nápis je velký asi 10 metrů čtverečních. Policie pátrá po pachateli.

Foto: Miroslav Rohlík/Správa Národního parku České Švýcarsko , ČTK

Děčínští policisté pátrají po vandalovi, který popsal skálu v Edmundově soutěsce v Hřensku. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 000 korun.

Článek

Nápis v soutěsce poblíž turistického přístřešku vandal nasprejoval v období od sobotního večera do nedělního rána. „Objevili to převozníci ze soboty na neděli. Respektive v neděli ráno, v sobotu odpoledne, když odcházeli z práce, tak to tam ještě nebylo,“ řekl ČTK mluvčí národního parku Tomáš Salov.

Na vrata Havlovy chalupy někdo nastříkal hanlivé nápisy

Krimi

Podle něj má nápis asi 10 metrů čtverečních a je umístěn na začátku Edmundovy soutěsky ze strany od Hřenska. Další nápis policie našla na pískovcovém kameni v Hřensku u silnice I/62. Škoda související s náklady na odstranění byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun.

Sprejeři počmárali chráněné Prachovské skály

Krimi

Nápis půjde podle mluvčího zřejmě odstranit. Na očištění masivu si správa pozvala specializovanou firmu, která graffiti očistí během následujících dvou týdnů. „Barvy nesmějí být příliš staré. Kdyby to trvalo déle, tak by to už asi očistit nešlo bez poškození povrchu skály,“ dodal Salov.

Policie případ vyšetřuje jako poškození cizí věci. „Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv poznatky k pachateli tohoto vandalského činu, aby informace poskytli na telefonu 974 441 200,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám