Plochu zaniklého autobazaru obklíčilo oplocení! Začala výstavba nového parkoviště v Přístavní
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Vjezdu na volnou nevzhlednou asfaltovou plochu již několik dní brání oplocení. Motoristé si k odstavení plechového miláčka musí najít jiné místo. Statutární město Ústí nad Labem začalo s realizací projektu Parking v Přístavní na pozemku zaniklého autobazaru.

Podle zjištění redakce e-usti.cz dokončení výstavby nového parkoviště je naplánováno na jaro roku 2022. Mírné zpoždění nabrala demolice objektu kvůli uhnízdění netopýrů.

Tisková zpráva na webu ústeckého magistrátu k projektu uvádí, že revitalizací plochy kromě její úpravy a rozšíření, dojde k úpravě příjezdové komunikace, přeložkám inženýrských sítí, novému odvodnění plochy a přípravě pro závorový systém. „Realizací stavby dojde k navýšení parkovací kapacity v docházkové vzdálenosti od centra města o 90 parkovacích stání (85 stání + 5 stání pro osoby se zdravotním postižením),“ píše se v tiskové zprávě z října roku 2020.

Motoristé mířící do centra Ústí nad Labem mohou využít dvou parkovacích domů ve správě ústeckých Městských služeb, jejichž zřizovatelem je statutární město Ústí nad Labem. Několikapodlažní Mariánské garáže na Předmostí nabízí parkování na jednu hodinu zdarma, za parkování od 6.00 do 18.00 hodin zaplatí řidič maximálně 50 Kč, noční stání od 18.00 do 6.00 hodin přijde nejvýše na 30 Kč. Podzemní parkoviště v Zanádraží nabízí 95 stání.  Tři hodiny jsou zdarma, za celý den zaplatí motorista maximálně 100 Kč.

Řidiči v centru Ústí nad Labem najdou několik dalších velkokapacitních parkovišť. Jedná se však o soukromé provozovatele.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru