West Ham oplatil Manchesteru i s Králem a Coufalem víkendovou porážku. Postupuje i Chelsea s Tottenhamem

West Ham oplatil Manchesteru i s Králem a Coufalem víkendovou porážku. Postupuje i Chelsea s Tottenhamem
AKTUALIZOVÁNO

Jen čtyři dny po souboji West Hamu s Manchesterem United v Premier League došlo na souboj stejných klubů i v Anglickém ligovém poháru. Tentokrát byl úspěšnější londýnský klub, za který se poprvé představil i český záložník Alex Král. Téměř celý zápas za West Ham odehrál i obránce Vladimír Coufal.

Bez největších hvězd nastoupil jak Manchester, tak i West Ham. Ani na lavičce se tak neobjevil v týmu Red Devils hvězdný Portugalec Ronaldo. Na druhé straně trenér Kladivářů Moyes nenominoval do utkání například Tomáše Součka. K prvnímu utkání v novém působišti naopak nastoupil Alex Král, který musel sledovat, jak se při gólové akci West Hamu Ryan Fredericks po gólové nahrávce na Lanziniho zranil a musel být vysřídán Vladimírem Coufalem.

Prakticky po celý zbytek zápasu West Ham bránil střeleckou smršť fotbalistů z Old Trafford, kterým ale prostě nevylo střelecky přáno. Vrcholem utkání byl samotný závěr, kdy se Manchester hnal neúspěšně za vyrovnáním, čimž otevřel šanci fotbalistům z východního Londýna pro možné brejky. Druhý gól v utkání už ale nepadl a West Ham tak pokračuje na úkor "Rudých ďáblů" v Anglickém ligovém poháru dále.

Zbylá dvě utkání mezi Chelsea a Aston Villou a Wolverhamptonem s Tottenhamem skončila postupem londýnských celků, které ale musely postoupit skrze penaltový rozstřel.

Anglický ligový pohár - 3. kolo:

Chelsea FC - Aston Villa FC 1:1, 4:3 po penaltách (54. Werner – 64. Archer)

Manchester United - West Ham United 0:1 (9. Lanzini)

Wolverhampton Wanderes - Tottenham Hotspur 2:2, 2:3 po penaltách (38. Dendoncker, 58. Podence – 14. Ndombèlé, 24. Kane)