Oktagon v sobotu odstartují dva knockoutéři. Dodrží tradici a skončí zápas v prvním kole?

Oktagon v sobotu odstartují dva knockoutéři. Dodrží tradici a skončí zápas v prvním kole? V turnaji Last man standing Lengála zastavil Michael Krčmář. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Pokud sledujete bojové sporty, jména Luboš Lesák a Vladimír Legnál vám nebudou cizí. Oba dlouhá léta válčili v ringu, nyní je čeká MMA zápas.

Organizace Oktagon MMA si na tuto sobotu připravila neskutečně nabitý turnaj. Není divu, že v pražské hale O2 Universum zbývá už jen posledních pár volných míst. Akci v 18:00 odstartuje souboj Luboše Lesáka a Vladimíra Lengála.

Pryč jsou časy, kdy na úvodní místa startovky organizátoři umisťovali nejslabší zápasy s tím, že většina diváků stejně dorazí až později. Oktagon změnil přístup, první fighty běží zdarma na Youtube, promotéři tedy dobře vybírají, koho do nich postaví. Chtějí nalákat nerozhodné diváky, aby shlédli i zbytek turnaje. Předešlé volby nikdy nezklamaly, souboje vždy skončily v prvním kole a je velká pravděpodobnost, že nejinak tomu bude i tentokrát.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pro čistokrevné MMA fanoušky se možná dosud jedná o relativně neznámá jména. Vždyť oba mají v téhle disciplíně na kontě pouze po jednom zápase. Nenechte se ale mýlit, jedná se o ostřílené bojovníky, kteří dlouhé roky válčili v ringu.

Luboš Lesák má celkové skóre 59-6-1, mezi profesionály přitom prohrál pouze jednou. Většina soupeřů do konce zápasu nevydržela. V květnu si ve 35 letech poprvé vyzkoušel také MMA, na premiéru se připravoval i po boku Davida Dvořáka a Patrika Kincla v Hradci Králové. V zápase se i díky tomu nakonec ani nezadýchal, Baryshnikovi ubránil všechny pokusy o takedowny a minutu před koncem ho ukončil TKO.

Věří mu i sázkaři, podle kurzů bude druhým největším favoritem z celé startovky. „Koukal jsem na to, ale nepodceňoval bych to, stát se může cokoliv, jdeme v malých rukavicích. Měl bych si to pohlídat, vyhraju v prvním kole, určitě to zkusím. Kolo má pět minut, to je strašně dlouhá doba. Budu ho chtít rychle okoukat, počkat si na chybu a uvidíme co padne dřív,“ prohlásil v rozhovoru pro Kaočko Lesák, jenž do boje vždycky nastupuje s cílem soupeře zlikvidovat.

Taktika většiny soupeřů by asi byla jasná – vzít Lesáka co nejrychleji na zem a eliminovat tak jeho skvělý boj v postoji. Ne však tentokrát, v oktagonu totiž narazí kosa na kámen. Vlado Lengál ma na kontě více než 170 zápasů. Začínal s boxem, později ale přidal i nohy. Pomyslný kruh se uzavřel, když v show Oktagon výzva nastoupil k MMA zápasu. Bohužel ho ale pozdější vítěz Roman Paulus zaskočil hned prvním highkickem.

Následně Vladovi nevyšel podle představ ani turnaj Last man standing, kde ho v prvním kole zastavil Michael Krčmář. O to větší bude mít motivaci ukázat se tentokrát v lepším světle. „Mám tolik knockoutů, nikdo o tom neví, protože to neviděl Oktagon. Doufám, že už to padne a užiju si tu slávu a ten pocit, ten feedback od fanoušků zpátky,“ doufá znojemský bojovník.

Jeho MMA trenér Rudolf Kříž se ale zároveň nechal slyšet, že nemáme čekat nějakou bezhlavou melu. „Domlouvali jsme se, že má zakázáno se pouštět do přestřelky. Protože oba dva jsou postojáři, a pak už je to padesát na padesát. A my si chceme jít pro vítězství, přesně tak, jak si domluvíme my.“

Jestli bojovníci dodrží tradici a jejich souboj skončí v 1. kole, se dozvíme již v sobotu v 18:00, kdy startuje Oktagon 28 a první zápas bude možné zdarma sledovat na Youtube kanále organizace.

Zdroje:  Oktagon MMA , kaocko.cz

Nejnovější články