Amazon najme v ČR více než 2000 sezonních zaměstnanců na obsluhu zákazníků během vánoční sezony

Logo společnosti Amazon.

Logo společnosti Amazon.

- Sezonní pracovní místa doplní 4000 stálých pracovních míst Amazonu v Česku, v rámci kterých společnost nabízí vysoce konkurenceschopnou mzdu a benefity.

- Tento rok Amazon vytvoří dalších 2000 sezonních pracovních míst pro nadcházející zimní sezonu.

- Stovky sezonních pracovních pozic v Česku každoročně vedou k práci na plný úvazek.

Amazon dnes oznámil nábor dvou tisíc sezonních pracovníků do jeho distribučního centra na zimní sezonu.

Mzdy zaměstnanců na vstupních pozicích začínají na 182 Kč/h hrubého a všichni hodinově placení zaměstnanci mají nárok také na měsíční bonus do výše až 10 %. Toto ohodnocení platí jak pro zaměstnance na plný a částečný úvazek, tak právě i pro sezónní zaměstnance. Minulý rok se více než 700 sezónních pozic po zimních prázdninách překlopilo do trvalého pracovního poměru a společnost očekává pokračování tohoto trendu i v letošním roce.

"Na vánoční sezonu se připravujeme celoročně a těší nás, že letos můžeme přijmout více než dvě tisícovky zaměstnanců,“ řekl Michal Šmíd, generální ředitel Amazon Česká republika. "Těšíme se, že budeme moci přivítat zpět sezonní pracovníky, kteří se do Amazonu opakovaně vracejí, a také poznat nové tváře," dodal.

Sezonní pracovníci, kteří se připojí k více než 3000 zaměstnancům na plný úvazek v distribučním centru Amazonu v Dobrovízi u Prahy, budou pomáhat chystat, balit a odesílat sváteční objednávky zákazníků.

Chcete-li se dozvědět více o lokálních sezónních příležitostech ve společnosti Amazon, navštivte stránky pracevamazonu.cz.

Amazon v Česku

Amazon v České republice působí od roku 2013. První distribuční centrum Amazonu bylo v Česku otevřeno v roce 2015 a nyní zaměstnává přes 3000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy společnost zaměstnává dalších 1000 specializovaných pracovníků.

Kromě atraktivních benefitů, jako jsou až 10% měsíční bonusy, poskytuje Amazon životní pojištění, penzijní připojištění, bezplatnou dopravu do zaměstnání, dotované stravování za 25 Kč, slevy při nákupu na Amazon.de, návratový program pro rodiče na rodičovské a mnoho dalších, včetně inovativního programu Career Choice pokrývajícího 95 % školného u vzdělávacích kurzů, dárkové poukazy a program pomoci zaměstnancům.

O společnosti:

Amazon se řídí čtyřmi hlavními principy: zaměřuje se více na zákazníka než na konkurenci, touží po neustálém zlepšování, zabývá se inovací provozu a přemýšlí v dlouhodobém horizontu. Amazon usiluje o to být nejvíce prozákaznickou společností, nejlepším zaměstnavatelem a nejbezpečnějším pracovištěm na světě. Amazon je průkopníkem v projektech a službách, jako jsou hodnocení zákazníků, nákup na jedno kliknutí, osobní doporučení, Prime účet, Fulfillment by Amazon, Amazon Web Services, Kindle Direct Publishing, elektronické čtečky Kindle, vzdělávací program Career Choice, tablety Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, technologie Just Walk Out, Amazon Studios nebo The Climate Pledge. Zájemci o místo v Amazonu se mohou hlásit přímo na webových stránkách.

Novinky ze světa Amazonu najdete na press portálu a nezapomeňte nás sledovat také na Twitteru a YouTube.

Více informací poskytne:

Miroslava Jozová

CEE PR manager

Amazon

e-mail: jozovamj@amazon.cz

Noah Zyla

Senior PR Consultant

Grayling Czech Republic

e-mail: noah.zyla@grayling.com

Klíčová slova ČR-USA-trh-internet-firmy-Amazon-Grayling

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.