Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Ostatní

Speciální projekce festivalu Zlatá Praha

Nová scéna – Provozní budova B
Zlatá Praha

Základní informace

Kde hrajeme

Nová scéna – Provozní budova B

Přibližná délka představení

6 hodiny 30 minut, bez přestávky

Jako každý rok, i letos bude jedno festivalové odpoledne patřit speciálním filmovým projekcím, kterých se osobně zúčastní jejich hlavní tvůrci a protagonisté v závěrečné diskuzi po každém promítání. Pro diváky se tak otevírá jedinečná možnost umělce nejen osobně potkat, ale také si s nimi popovídat.

O inscenaci

12:30 Ještě hořím? – Jakub Třasák, houslista a producent

Bývalá dětská hvězda televizních estrád, ale také úspěšný absolvent prestižní Berklee College of Music v Bostonu buduje svou hudební kariéru nejen na americkém kontinentu. Dokument z cyklu Hany Pinkavové o mimořádně nadaných umělcích je pokračováním příběhů o talentu a jedinečnosti protagonistů cyklů "Nehasit! Hořím!", a "Úděl nadání". Konfrontace dětské a teenagerovské naivity s tvrdým, nesmlouvaným světem dospělých. 

13:30 Michal Prokop Až si pro mě přijdou...

Životní příběh hudebníka, politika a moderátora Michala Prokopa v režii Jiřího Vondráka. Michal Prokop patří půl století mezi přední tváře české hudební scény a dosud o něm nebyl natočen větší dokument. Jeho autorské a interpretační „stopy“ v československém rocku jsou nezanedbatelné, stejně jako jeho politické angažmá a televizní práce nebo jeho osobní postoje. Snímek mapuje souběžně překrývající se období všech oblastí jeho života, protože spolu neodmyslitelně souvisejí.

15:00 Zavřeno

První z trilogie tanečních filmů z produkce společnosti Nordic Stories – taneční drama v uzavřené místnosti za hudebního doprovodu norského violoncellisty Trulse Mørka.

15:30 Soused

Druhý z trilogie tanečních filmů z produkce společnosti Nordic Stories – taneční drama v uzavřené místnosti za hudebního doprovodu norského pianisty Leifa Oveho Andsnese.

17:00 Ikony Kamila Střihavky

Představíme vám novou talk show českého zpěváka.


18:30 Národ sobě, kultura tobě

Spolu s organizátory zavzpomínáme na přímý přenos unikátního multižánrového koncertu z Národního divadla, jehož cílem bylo během koronavirové pandemie zkrátit čekání na restart živé kulturní scény po dlouhé pauze.

Foto a video galerie

    Sdílet na sociálních sítích