InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Univerzita třetího věku

    středa 17.4 17:00 - Dům kultury Milevsko

  • Koncert Kristýna Šebková a Hvězdy, které nehasnou

    středa 17.4 19:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Noci literatury v Písku předčítali herečka, zpěvačka, záchranářka, policistka i hasič

PÍSEK – Městská knihovna v Písku se ve středu 22. září přidala už pošesté k celosvětové akci Noc literatury. Návštěvníci mohli navštívit hned pět zajímavých míst, ve kterých jim předčítala pětice hostů. Herečka Andrea Černá a zpěvačka Monika Načeva dorazily ve středu 22. září do Městské knihovny v Písku, aby zde předčítaly části knih posluchačům. K nim se přidali zástupci integrovaného záchranného systému. Tisková mluvčí policie České republiky Kamila Čuřínová Ingrišová, pracovnice zdravotnické záchranné služby Daniela Chyská a z Hasičského záchranného sboru Písek Tomáš Křížek. Ti se tentokrát ocitli v poněkud jiné roli než ve svém pracovním životě.


Návštěvníci dostali lístek, do kterého si z jednotlivých míst nechávali dávat razítka. Z lístků se pak losovali výherci knih. Bývá totiž tradicí, že se návštěvníci přesouvají po různých zajímavých místech Písku a právě tam naslouchají četbě. Tentokrát se posluchači podívali do domu U Bílého beránka, do Café Florián, staré knihovny a navštívili také samozřejmě dvě části nové knihovny.

Celý večer byl velmi příjemný. Monika Načeva spolu s herečkou Andreou Černou, známou například z pohádky Princezna ze mlejna, dotvářely nevšední atmosféru události. Lidé si tak odnesli nejen zážitek ze čtení, ale i ze setkání s příjemnými hosty včetně pracovníků integrovaného záchranného systému.

Co se četlo a jaký mají vztah ke čtení všichni hosté středečního večera? To už prozradí Písecké postřehy.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jan 

    Reagovat

     

    K čemu to je??

    Vloženo 23.9.2021 20:24:02

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jak vidíte podle publika, pro některé lidi je to pro radost.

      Vloženo 23.9.2021 23:28:16

      • Jan 

        Reagovat

         

        Pro těch pět a půl? Tak to jo.

        Vloženo 24.9.2021 18:20:59

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace