Serie A - souhrn 5. kola: Neapol zůstává stoprocentní

21.09.2021, 20:31, aktualizováno 23.09.2021, 22:39
Komentáře a souhrny
Victor Osimhen (© AFP)
Neapol přesvědčivě vyhrála na půdě Sampdorie a po pěti kolech zůstává stoprocentní. Další výhru zaznamenal AS Řím. Juventus se dočkal prvního vítězství, když otočil duel na půdě Spezie. Velký obrat se podařil Interu ve Florencii. Fiorentina vedla po poločase, ale slepené góly Darmiana a Džeka po přestávce skóre otočily. Atalanta vyhrála nad Sassuolem. AC Milán přehrál Benátky...

AS Řím - Udinese Calcio 1:0

23.09.2021 20:45

Góly: 36. Tammy Abraham

Uf, to bylo zase jednou trápení. Římské AS sice doma vyhrálo a porazilo díky jediné brance Udinese, ale že by se na to dalo dívat, to se rozhodně říct nedalo. Domácí hráči evidentně na kraji se silami ataky soupeře vůbec nestíhali a měli štěstí, že jediným gólem rozhodl Abraham.

AS Řím potřeboval nutně zabrat a za tím účelem se mu moc hodilo domácí utkání s Udinese. Trenér Mourinho se rozhodl nikoho nešetřit ani před derby, takže v základu opět figurovali Cristante, Patrício, Karsdorp nebo Zaniolo s Abrahamem. Do první palebné pozice se dostal Henrik Mchitarjan, jenže ve čtvrté minutě pálil těsně vedle. Míč dokonce lízl tyčku.

Udinese toho směrem dopředu v první půli taky moc nevymyslelo, ale především AS mělo určitě na víc, než jen posouvat míč kolem půlící čáry bez větší snahy nebo invence. Jeho hra byla vysoce stereotypní. Naštěstí pro "Vlky" se v 36. minutě utrhl k sólu po postranní čáře Riccardo Calafiori a i když u každého kroku vypadal, že se o něj pokouší infarkt, dokázal přejít přes dvojici soupeřů. Před bránou našel Tammyho Abrahama, který patou se štěstím skóroval - 1:0.

Ve 41. minutě se po centru ze strany natahoval Pussetto, jenže hlavičkou zakončil nad! Druhá půle byla jedna velká nuda. Domácí favorit dokonce ani jednou nevystřelil na bránu. Trenér Mourinho viditelně unavené hráče střídal až ke konci a brnkal svým tifosi na nervy. Udinese mělo po fyzické i mentální stránce jasně navrch, ale nic z toho nevytěžilo. Jen červenou kartu pro kapitána Pellegriniho, který kvůli tomu přijde o římské derby.

Více informací k zápasu

Turín FC - SS Lazio 1:1

23.09.2021 18:30

Góly: 76. Marko Pjaca - 90+1. Ciro Immobile (pen.)

Ani ve čtvrtém soutěžním zápase v řadě nedokázalo Lazio zvítězit a tentokrát si veze z Turína jenom bod. Pro Biancocelesti je to pochopitelně další ztráta za vytouženými cíli a to mohlo být v Turíně ještě hůř, protože remízu zařídil až v nastaveném čase Ciro Immobile.

Na lavičce Lazia znovu chyběl potrestaný Sarri, takže z lavičky všechno řídil jeho asistent Martusciello.

Lazio mělo v úvodu utkání o něco více navrch, ale obě strany s vyloženými šancemi otálely. Nebyla to kvalitní podívaná a jediný okamžik, který diváky zvedl ze sedadel, se odehrál před koncem prvního poločasu. Po centru Ainy hlavičkoval Antonio Sanabria a Pepe Reina předvedl prvotřídní zákrok.

Martusciello na lavičce Lazia se nemohl na výkon svých hráčů už koukat a hned po přestávce přichystal dvojí střídání. Rozhýbat ofenzivu měli Pedro a Sergej Milinković-Savić. Hned vzápětí měli Biancocelesti dobrou příležitost, ale na pobídku Felipe Andersona nikdo nezareagoval. Lazio dokázalo Granata sevřít ve vlastní šestnáctce, avšak obrana na čele s brankářem Milinkovićem-Savićem odolávala.

Ještě čtvrthodinu před koncem byl stav na stadionu bezbrankový, když v tom přesně odcentroval Singo a hlavičkující Marco Pjaca otevřel skóre utkání! Zhruba dvacet minut i s nastavením mělo Lazio na vyrovnání a velká příležitost se naskytla až v první minutě nastaveného času. Sudí Abisso nařídil po zákroku v šestnáctce pokutový kop a ten bezpečně proměnil obvyklý střelec Ciro Immobile.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SSC Neapol 0:4

23.09.2021 18:30

Góly: 10. Victor Osimhen, 39. Fabián Ruiz, 50. Victor Osimhen, 59. Piotr Zieliński

Hledání důstojného soupeře pro Neapol pokračuje. Partenopei se nesklonili ani před Sampdorií, které v exhibičním tempu nadělili rovnou čtyři branky. O polovinu z nich se osobně zasloužil bomber Victor Osimhen.

Neapol prakticky neváhá a jako jediný tým ze všech měl i před tímto zápasem stoprocentní bilanci. Sampdoria se naopak trápí a stále nemůže najít ten správný rytmus. A ani dnes jí to nevyšlo podle představ. Prakticky už po sedmi minutách se Neapol dostala do velké šance. Bohužel pro ni ale Victor Osimhen pálil jen do míst, kam doskočil brankář Emil Audero.

Netrvalo ale dlouho a Neapol opravdu vedla. V desáté minutě Osimhen obral soupeře o míč a nahrál doleva na Lorenza Insigneho. Ten mimochodem dneska nastoupil k ligovému utkání číslo 310 v neapolském dresu, čímž se v historických tabulkách dotáhl na dosud čtvrtého Morena Ferraria. Každopádně Insigne našel krásným pasem právě Osimhena a pro něj už bylo snadné skórovat.

Sampdoria se sice nehodlala vzdát, ale veškeré její ofenzivní výpady se omezovaly na střely jako u Adriena Silvy - čili na ty, se kterými si v tom lepším případě poradil brankář Ospina. Neapol byla naopak efektivní a po dvaceti minutách mohla vést větším rozdílem, jenže gól Osimhena nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Insignemu dnes nebylo přáno, jeho krásná rána ze 37. minuty skončila mimo kvůli skvělému zákroku brankáře Audera. A tak se neapolský kapitán projevoval aspoň asistencemi. Další připsal o dvě minuty později, když naservíroval míč do druhé vlny na Fabiana Ruize, který propálil brankáře Audera.

Druhá půle nezačala pro Neapol ideálně, protože se jí zranil obránce Rrahmani, ale veselo na lavičce bylo i tak. V 50. minutě se po akci Hirvinga Lozana prosadil špatně hlídaný Victor Osimhen a další ránu Lorenza Insigneho zastavila tyč za Auderovými zády!

Téměř všechny nebezpečné akce hostí spočívaly v náběhu do vápna a nahrávce pod sebe. Stejně se zrodila i akce u čtvrtého gólu, opět po trase Lozano - Zieliński. Polský záložník si připsal další gól a podpořil Spallettiho ofenzivní orchestr. Neapol v těch chvílích naprosto dominovala a ničila obranu Dorie jednoduchými kombinacemi. Sampdoria neměla nic, jen Caputovu neuznanou branku. Kromě toho ale nic dalšího Neapol soupeři nedovolila a zcela zaslouženě se vrací na první místo.

Více informací k zápasu

AC Milán - Venezia FC 2:0

22.09.2021 20:45

Góly: 68. Brahim Díaz, 82. Theo Hernández

Povinnost splnil AC Milán, který se však dlouho proti Venezii nemohl prosadit. Hosté odolávali, ale nakonec favoritovi přeci jenom podlehli. V 68. minutě vstřelil rozhodující branku Brahim Díaz a osm minut před koncem přidal pojistku Theo Hernández.

Stefano Pioli se rozhodl dát prostor i hráčům, kteří tolik nenastupují a velkých změn doznala především obrana. Stoperské duo ve složení Gabbia - Romagnoli doplňovali na krajích Kalulu a Ballo-Touré.

Milánští měli od začátku více ze hry, ale o žádném drtivém tlaku nemohla být řeč. Úvodních dvacet minut dokonce nepřineslo žádnou gólovku a prakticky ani střelu na branku. Zákroky na Bennacera a Johnsena zůstaly bez odezvy, a tak první větší šanci měl až Rebić a jeho překvapivý balón proletěl nad břevnem. Chorvatský útočník pak hlavičkoval po rohovém kopu Tonaliho nad a chvíli na to pálil po narážečce s Rebićem krajní obránce Kalulu. AC Milán se v prvním poločase kýženého gólu nedočkal a Stefano Pioli nemohl být s průběhem zápasu spokojen.

AC začalo i druhý poločas lépe, ovšem obrana Venezie odolávala. Po rychlé kombinaci pálil nepřesně Tonali a i další závary před Mäenpääm se podařilo hostům uhasit. Rossoneri si utkání komplikovali a po nepříjemné teči zaměstnal vlastního brankáře Maignana Kalulu.

Bezbrankový stav vydržel na San Siru do 68. minuty. Milánu se podařila pěkná akce, při které Bennacer přenesl hru na střídajícího Thea Hernándeze, ten pak z první sklepl před branku a Brahim Díaz zblízka trefil odkrytou branku. Za stavu 1:0 pro domácí se dostal na hřiště i Pietro Pellegri, útočník AC, který přišel z Monaka.

Milánští kontrolovali hru a osm minut před koncem přidali pojistku. Povedenou akci zakončil tvrdou střelou sám Theo Hernández a z tohoto direktu už se Benátčané nevzpamatovali. AC Milán splnil povinnost a dál zůstává bez porážky.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Empoli FC 0:2

22.09.2021 20:45

Góly: 29. Federico Di Francesco, 69. Leo Štulac

Cagliari doma překvapivě padlo a to zcela oprávněně. Všechny tři body nechalo Empoli, které si nechalo po jednom zásahu na každý poločas.

Empoli se v prvních minutách prezentovalo jasně lepším výkonem a zatlačilo svého soka před jeho vápno. Paradoxně si ale první šanci utkání vytvořilo domácí Cagliari. Z hranice vápna se napřáhl Babis Lykogiannis, jehož pokus mířil do zadní části branky. Vicario byl ale připraven. I díky jeho zákroku mohlo jít Empoli do vedení.

Nejprve se Federico Di Francesco marně natahoval po skvělé nahrávce do vápna, aby o dvě minuty později sám skóroval. Hostující záložník Haas sice před vápnem spadl, ale přesto dokázal protlačit míč na kraj vápna do šance na Federica Di Francesca ten s pomocí lehké teče z druhé vlny propálil vše před sebou - 1:0.

První půli uzavřel zajímavou střelou Răzvan Marin, jenž však pálil těsně vedle tyče. Druhých 45 minut načalo na trávníku nové duo Godín - Strootman a Cagliari se herně trochu zvedlo. Moc to ale nepomohlo. V 69. minutě dokázal Alessio Cragno jen díky perfektnímu zákroku zastavit ránu Źurkowského, aby následně kapituloval. Po rohovém kopu se míč dostal k Leovi Štulacovi, který ho nádhernou ranou poslal z třiceti metrů do šibenice! V poslední šanci utkání se objevil Bajrami, jenže v 90. minutě trefil tyč!

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Juventus FC 2:3

22.09.2021 18:30

Góly: 33. Emmanuel Gyasi, 49. Janis Antiste - 28. Moise Kean, 66. Federico Chiesa, 72. Matthijs de Ligt

Juventus slaví první výhru v novém ročníku, za oběť mu padla Spezia. A zase to nebylo bez nervů, protože Spezia krátce po změně stran šla do vedení o jeden gól. Juventus jí ale v rychlém sledu dal dva góly, radovali se Chiesa s De Ligtem.

Juventus se zatím prezentuje hodně matným až smutným výkonem a zdá se, jako by od posledního titulu uběhly desítky let. Ani dnes to svěřenci trenéra Allegriho neměli zrovna jednoduché, protože se kromě aktivní Spezie museli popasovat také s očekáváním jasné výhry. A to je trochu svazovalo. I když první desítky minut patřily jednoznačně Staré dámě. A po uplynutí dvaceti osmi minut se favorit ujal vedení. Rabiot sklepl dlouhý pas na kolegu Moiseho Keana a ten krásnou ranou poslal Juve do vedení.

To ale turínskému klubu vydrželo jen pět minut! Z levé strany si balón do pokutového území navedl Emmanuel Gyasi, obešel Danila a technickým obstřelem vyšachoval ze hry i poslední překážku, gólmana Wojciecha Szczęsného.

Do konce první půle už se nic výrazného nestalo, Juventus hrál opět pod svoje možnosti. I proto dorazili hned po změně stran na plac Locatelli se Sandrem. Jenže výsledek byl přesně opačný - prosadila se Spezia! Pouhé čtyři minuty byly odehrány z druhé půle, když se za dlouhým nákopem vpřed vydal devatenáctiletý teenager Janis Antiste, kličkou zmátl dezorientovaného veterána Bonucciho a vypálil přesně na přední tyč - 2:1.

S něčím takovým se Juventus přirozeně nehodlal smířit a přeřadil na vyšší rychlostní stupeň. K většímu nebezpečí před bránou Spezie mu určitě pomohlo i střídání Álvara Moraty. Hrdinou Juventusu se ale stal někdo jiný. Federico Chiesa snese dlouhodobě jako jeden z mála přísnější měřítko a dnes ukázal proč. V 66. minutě si po zmatcích v domácí obraně hodil míč přes dva obránce a sám před Zoetem v pádu mířil přesně.

Nejčastější disciplínou na obou stranách bylo zahrávání rohových kopů, takže by byl div, kdyby aspoň jeden z nich nevyšel. Šťastnější byl zkušený Juventus. Ten dvacet minut před koncem po rohovém kopu otočil skóre ve svůj prospěch a po krásné ráně se o to zasloužil stoper Matthijs de Ligt. Víc branek už nepadlo a kouč Allegri si může aspoň trochu oddechnout.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Hellas Verona 2:2

22.09.2021 18:30

Góly: 45+2. Cedric Gondo, 76. Mamadou Coulibaly - 7. Nikola Kalinić, 29. Nikola Kalinić

Hellas začal v Salernu naprosto parádně a brzy vedl nad svým soupeřem už o dvě branky. Obě měl mimochodem na svědomí zkušený forvard Nikola Kalinić. Jenže Salernitana se nevzdala, do konce poločasu srovnala a v závěru utkání díky trefě Coulibalyho vydřela bod!

Hostující Hellas začal utkání jako favorit a od začátku se mu dařilo tuhle roli plnit. Hrálo se primárně před brankářem Belecem a Hellasu zabralo jen sedm minut, než dokázal skórovat. Velkou práci odvedl Gianluca Caprari, který pronikl po straně do vápna a zpětnou nahrávkou našel před bránou Nikolu Kaliniće. Zkušený Chorvat už jen doklepl míč do prázdné brány a Hellas vedl.

Salernitana i s Franckem Ribérym v sestavě se ale nehodlala vzdát. Právě zkušený Francouz s jizvou na tváři dokázal o pár minut později odcentrovat tak dobře, že našel ve vápně nepokrytého Simyho. Ten ale zatím nenaplňuje vysoká očekávání po minulé sezoně a ani tentokrát svou vysokou postavu nedokázal využít ke vstřelení vyrovnávací branky.

Prosadila se naopak Verona. Časomíra ukazovala právě třicátou minutu utkání, když Antonín Barák našel Iliće a mladý záložník původem z Manchesteru City poslal do šance opět Nikolu Kaliniće. Ten si poradil jako pán a obloučkem otřeným o břevno zvýšil na 2:0 pro Hellas.

Jenže Salernitana si stále častěji brala míč a ohrožovala hostující bránu. Tlak se jí vyplatil až v nastavení, když Ribéry centrovaným míčem ze standardky oslovil Cedrica Gonda a ten z blízkosti překonal brankáře Belece. Hellas ve druhé půli herně odešel a byl za to potrestán vyrovnáním. Toho se až v 76. minutě dočkal Mamadou Coulibaly, který si naběhl do vápna na střílenou nahrávku od Gagliola a v pádu srovnal! Hosté si mohli vzít vedení zpátky, jenže Antonín Barák v závěru trefil jen spojnici!

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Inter Milán 1:3

21.09.2021 20:45

Góly: 23. Riccardo Sottil - 52. Matteo Darmian, 55. Edin Džeko, 87. Ivan Perišić

V Toskánsku budou ještě hodně dlouho zpracovávat úterní večer. Domácí Fiorentina dokázala navázat na skvělé výkony z posledních týdnů a minimálně za první poločas si zaslouží absolutorium. Jenže po změně stran fyzicky odešla a aktivní Inter dokázal svému soupeři nasázet tři branky.

Trenér Italiano kouzlí a zatím se mu daří ždímat své hráče na maximum, takže pro relativně unavený Inter bojující na více frontách bylo tohle utkání dost náročné. A potvrzovalo se to zejména v první půli. Už po sto dvaceti vteřinách prostrčil Vlahović míč na Gonzáleze, kterému skočil pod nohy na poslední chvíli brankář Handanovič. Dorážka Biraghiho napálila míč asi dva metry vedle tyče.

Většina přihrávek pochopitelně hledala Dušana Vlahoviće jakožto hlavní hrozbu "Fialek" a i když to obránci Interu dobře věděli, stejně jim srbský útočník dal pořádně zabrat. V desáté minutě ho kromě tečujícího De Vrije musel zastavovat primárně skvělý Handanovič, který robinsonádou balon odvrátil.

Slovinský veterán, na jehož hlavu se v posledních týdnech taky sneslo dost kritiky, musel o chvíli později vytáhnout další povedený zákrok i proti pokusu Biraghiho, jenž mířil na zadní tyč. Střed zálohy Interu dnes nefungoval podle ideálního scénáře a aktivní napadání Fiorentiny tomu rozhodně nepomáhalo. Další šanci si připravil González, který obral o míč Barellu a po jeho akci pálil nepřesně Duncan.

Fiorentina přitápěla pod kotlem a zaslouženě se dostala do vedení hned z dalšího ataku. Ten vedl Vlahović, následně González vyhrál hlavičkový souboj se Škriniarem a po zemi hledal před bránou nabíhající spoluhráče. Na zadní tyč rychle doběhl Riccardo Sottil a zasunul míč do sítě - 1:0.

Inter toho zase tak moc neměl a brankář Dragowski musel zasahovat jen proti standardce Hakana Çalhanoğlua, který dokázal obstřelit zeď. Až deset minut před koncem málem srovnal Nastašić, který si po akci Džeka hodně oddychl, že jeho vlastňák nebyl pro Džekův ofsajd díky VARu uznán. Do druhé půle ale "Fialky" rozhodně tak dobře nenastoupily.

Po sedmi minutách totiž bylo srovnáno. Barella stačil posunout míč do vápna na nabíhajícího obránce Mattea Darmiana, u nějž byl Milenković pozdě - 1:1.

Fiorentina v tu chvíli kompletně odešla fyzicky i psychicky. Po třech minutách totiž dalšího defenzivního black-outu využil Edin Džeko, který usměrnil rohový kop hlavou do sítě a Inter vedl. Domácí tým soupeři jeho výhru hodně usnadnil, když se po žluté kartě za protesty nechal vyloučit štírek González.

Je pravda, že Fabbri dnes pískal hodně pod svou nebo vůbec prvoligovou úroveň. Nicméně Inter byl dnes výjimečně efektivní a do otevřené obrany vpálil tři minuty před koncem další útok. Gagliardini se dostal za obranu a před bránou našel volného Ivana Perišiće, který upravil na konečných 3:1 pro Nerazzurri.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - US Sassuolo 2:1

21.09.2021 20:45

Góly: 4. Robin Gosens, 37. Davide Zappacosta - 44. Domenico Berardi

Atalanta nakonec zvládla souboj se Sassuolem lépe a díky trefám obránců Gosense se Zappacostou se raduje ze tří bodů. Hostující Sassuolo sice díky Berardimu snížilo, ale víc šancí mu Atalanta nedovolila.

Už úvodní minuty duelu mezi Atalantou a Sassuolem dávaly tušit, že tohle bude hodně atraktivní utkání. Atalantě totiž stačily jen tři minuty na to, aby se poprvé prosadila. Zappacosta rozběhl na pravém křídle Malinovského a ten po zemi odcentroval před bránu. Duván Zapata sice jeho vybídku minul, ale v tu chvíli doklouzal na zadní tyč obránce Robin Gosens a opět potvrdil, proč patří mezi nejproduktivnější ligové beky.

Sassuolo se téměř ihned vrhlo do útoku a po dvanácti minutách málem uspělo. Grégoire Defrel se dostal u vápna k míči, obhodil si stopera Demirala a pálil. Ke své smůle ale mířil hodně vysoko nad. V těch minutách se hra přelévala velmi rychle z jedné strany na druhou a Atalanta podnikla další klíčový brejk. Zappacosta mohl zakončovat, ale vybral si místo toho spoluhráče Zapatu. Ten zakončoval do prázdné, jenže na poslední chvíli se v ní zjevil Kaan Ayhan a míč odpálil!

Atalanta utahovala šrouby a brankáře Consigliho zaměstnávala především střelecky. Zajímavou ránu vypustil z kopaček Ruslan Malinovskyj, který sledoval, jak míč těsně míjí spojnici. Jestli byl na placu nějaký hráč, který si za svou neúnavnou aktivitu gól zasloužil, tak to byl překvapivě Davide Zappacosta. A dočkal se. Ve 37. minutě si nahrál s Duvánem Zapatou u vápna a sám před Consiglim nezaváhal - 2:0.

To byla hodně důležitá branka, protože Sassuolo dokázalo po pouhých sedmi minutách snížit. Mert Müldür vysunul Domenica Berardiho, jehož pokrok nikdo z obránců La Dea nezachytil, a střelou levačkou na bližší tyč dokázal překonat brankáře Mussa.

Sedm minut po změně stran přilétl do vápna Atalanty přesný centr, na nějž si naskočil Grégoire Defrel. Jeho hlavička z krkolomné pozice ale slavit úspěch nemohla. Dvacet minut před koncem si nikdo z hostujících obránců nevzal na starost Josipa Iličiće a neroverdi měli štěstí, že rána zkušeného Slovince mířila příliš vysoko.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Janov CFC 2:2

21.09.2021 18:30

Góly: 49. Aaron Hickey, 85. Marko Arnautović (pen.) - 55. Mattia Destro, 89. Domenico Criscito (pen.)

Neuvěřitelný závěr byl k vidění v Bologně. Na stadionu Renato Dall’Ara se body rozdělily především proto, že oba týmy dokázaly bleskurychle odpovídat na vlastní inkasování. Během pěti posledních minut utkání byly k vidění dvě penalty.

Bologna se před utkáním usadila na deváté příčce a chtěla výš. Formu na to, na rozdíl od janovského CFC, rozhodně měla. Tempo utkání od prvních minut neustále narůstalo, ale špatná finální fáze na obou stranách zapříčinila, že šancí jsme se dlouho nedočkali. O první zajímavější průnik do vápna se postaral domácí útočník Musa Barrow, jenže jeho rána prosvištěla nad břevnem gólmana Sirigua.

První půle jinak nenabídla žádnou šanci a diváci šli na přestávku vyloženě zklamaní. Poločas druhý jim to ale všechno dokonale vynahradil. První standardní situaci rozehrála Bologna na krátko, balon se dostal ke Svanbergovi a ten se pokusil vypálit. Jeho rána sice byla zablokovaná, ale Aaron Hickey střelou z druhého sledu do protipohybu brankáře Sirigua už skóroval!

Jenže ani Bologna se nevyvarovala chyby vzadu. Míč u vápna sebral soupeři Domenico Criscito, který si narazil se spoluhráčem a poslal do vápna krásný centr. Na ten si naskočil Mattia Destro a hlavou překonal polského brankáře Skorupského.

Skorupski se o pár chvil později stal hrdinou Bologně, protože další pokus Destra vychytal famózním reflexivním zákrokem. Bologna šla málem do vedení po akci a zakončení De Silvestriho, jehož ale Sirigu vychytal.

A pak se strhl mohutný závěr. V 85. minutě sudí Francesco Fourneau pískal penaltu pro Bolognu, protože Vanheusden fauloval Sansoneho. K penaltě se postavil Marko Arnautović a nemýlil se. Jenže o pouhé dvě minuty později byl faulován také hostující Kallon a penaltu kopal také Janov! A protože i Domenico Criscito pálil přesně, body se dělily.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol550014:215
2.Inter Milán541018:513
3.AC Milán541010:213
4.AS Řím540112:512
5.Atalanta Bergamo53116:410
6.ACF Fiorentina53028:99
7.SS Lazio522112:78
8.Bologna FC52217:108
9.Turín FC52128:57
10.Udinese Calcio52126:77
11.Empoli FC52035:86
12.Juventus FC51227:85
13.UC Sampdoria51225:75
14.US Sassuolo51135:74
15.Hellas Verona51138:114
16.Janov CFC51137:124
17.Spezia Calcio51137:134
18.Venezia FC51043:103
19.Cagliari Calcio50237:132
20.Salernitana Calcio50144:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
Dejwa

Skvěle Viola klobouček za první poločas, mohli by se držet nahoře, druhej odešli a ukázala se kvalita. FORZA INTER!

Reagovat
Nuno čomes

Paráda

Reagovat
Mihal

Po tej kritike treba Handu určite aj pochváliť. Dnes možno rozhodol zápas práve on.

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina je iná káva ako Bologna, či Hellas. Takže za víťazstvo som veľmi rád a k tomu sme ešte dali 3 góly, nám to zatiaľ túto sezónu celkom dobre strieľa Džeko v piatich zápasoch Serie A dal 4 góly, keby takto pokračoval, tak by sme aj zabudli, že tu bol kedysi Tučko

Reagovat
Panděvova ofina

Dnes Inzaghi MOTM

Reagovat
Inter Eterno Amore

18 gólov po 5 kolách. Slušná nálož. Forza INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Darmian a Džeko mali opustiť ihrisko za stavu 1:0

Videli sme, ako sa môže situácia na ihrisku a rozhodnutie trénera zmeniť o niekoľko desiatok sekúnd v súboji Fiorentiny s Interom. Do prestávky boli domáci jednoznačne lepším tímom a viedli 1:0. Počas prestávky sa Simone Inzaghi rozhodol, že nevykoná žiadne zmeny v zostave, ale keďže o niekoľko minút neskôr nevidel žiadne veľké zlepšenie v hre, rozhodol sa uskutočniť zmeny. V 50. minúte a 47. sekunde zápasu sme videli Denzela Dumfriesa a Alexisa Sancheza, ako sa pripravujú na vstup na ihrisko, ale nedošlo k žiadnym zmenám ...

Len o 24 sekúnd neskôr sa do siete trafil Matteo Darmian, ktorého mal práve nahradiť Holanďan. V 54. minúte a 32. sekunde, čo je o necelé 4 minúty neskôr, sa Inter dostal do vedenia vďaka Edinovi Dżekovi, ktorý mal opustiť ihrisko za Alexisa Sancheza. Tréner Interu videl herné zlepšenie a v dôsledku toho sa rozhodol svoje zmeny odložiť až do 66. minúty, keď Mattea Darmiana nahradil Denzel Dumfries a Sanchez v 70. minúte nahradil Džeka.

Fotku zo zápasu v čase 50:47 ako sú na nastúpenie na ihrisko pripravení Dumfries a Sanchez si môžete pozrieť v článku: https://fcinter.pl/news/darmian-i-dzeko-mieli-opuscic-boisko-przy-stanie-1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arnar Resmusonn

Velmi zajímavý zápas na Fiorentine domácí hráli opravdu dobře, jen ta koncovka mě přišla hodně zbrklá , chtěli Inter porazit v 50 minutách a pak to ubránit, úbytek sil byl viditelný. Rozhodně ale mají letos na čem stavět.

Inzaghi koukám že už zavedl hru jak v Laziu také kolikrát Lazio působilo, že neví kde je a pak začali hrát a šlo to...aneb povolit- přitáhnout s lepším týmem to bude mít ještě větší úspěchy.

Zklamal mě ale sudí, nepřišlo mi, že by zápas úplně zvládl ale to se nedá nic dělat, každopádně ten potlesk Gonzáleze si zasloužil

Reagovat
M11

Diky za ty dary..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Konečně 3 body Ufff...

Reagovat
DelPiero137

Konecne!

Dufam ze aj Max uz pochopil ktori hraci maju hrat. Ziadny Rabiot, McKennie nedajboze Ramsey. Chiesa, Kulu, Berna, dal by som sancu pred obranou aj Bentancurovi.

Reagovat
Furia Ceca

Berna dneska zahrál dobře

Kulu se mi teda nelíbil... mně se teda vůbec nepozdává, až na ten první půlrok mi přijde fakt tragickej

Reagovat
M11

Hlavne musime hrat vic ofenzivne.. tam je ta kvalita v tymu nejvetsi.. nemame tym na to ubranit ciste konta.. tak musime vic riskovat..

Reagovat
M11

Chiesu zabijet na prave zaloze je hrich.. Rabiot na leve spatny vtip..

Reagovat
10

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

Bohuzial!

Reagovat
stuff

Reagovat
ED91

Ronaldo? WHO?

Reagovat
Furia Ceca

Prosím tě, neprovokuj ty blbce, už mě to nebaví – každá SA diskuze zamrdaná hovnama...

Reagovat
stuff

Reagovat
svkmd

Reagovat
Beči

Reagovat
ED91

Oke

Reagovat
Furia Ceca

Promiň

Reagovat
protiproudu

Nenenene to si vychutnáme jen do nich!

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Beči

Ale když jsem tu loni psal, že Díaz bude jednou náš klíčová hráč, tak se mi lidi smáli Každopádně zdaleka to ještě není dokonalé, ale je to na dobré cestě. Nasrat na celého Hakana, Brahim ho nahradil víc než kvalitně

Reagovat
AngryPrd

Ja som tvrdil to iste. Muzstvo spolu rastie pomaly ale isto

Reagovat
10

tj, AC ho Realu pěkně rozehrává

Reagovat
Beči

To těžko, máme opci.

Reagovat
bobis21

No a oni pak zpětný odkup

Reagovat
Beči

Jasně, ale nějak si nemyslím, že by ho Real chtěl zpátky. Brahimovo pozici Real ani běžně nehraje.

Reagovat
10

ty si naivní...

Diaz může mít už teď hodnotu třeba 50m, i kdyby ho Real nechtěl hrát, tak vám ho určitě nenechá kvůli čistýmu zisku 2m.

Reagovat
Beči

Jak jsem psal dole, to je jediný, čeho se bojím.

Reagovat
Eldarion

Tam išlo skôr o to, že Brahim samotný sa chce vrátiť do Realu keďže je Madridista a je to jeho sen. Ak jeho development bude rásť ako doteraz, je takmer nemožné aby ostal v AC po tomto dvoj ročnom hosťovaní bohužiaľ.

Reagovat
smazaný uživatel

A odkdy? Real s opcí nesouhlasil.

https://therealchamps.com/2021/07/17/real-madrid-transfers-financial-details-brahim-milan-loan/

A i kdyby byla pravda, co se psalo tady na EF jako nepotvrzená informace, Real by měl stejně právo zpětného odkupu.

"Rossoneri proto usilovali o prodloužení vzájemné spolupráce a nakonec našli s Realem Madrid společnou řeč na dvouletém hostování za 3 miliony eur. Podle nepotvrzených zpráv je součástí dohody opce pro AC Milán ve výši 22 milionů eur a pro Merengues 27 milionů eur."

Reagovat
Beči
Reagovat
smazaný uživatel

I tak tam nevidím úplně prostor, že by zůstal. S ohledem na samotný Real a že je v té nastupující španělské generaci? Navíc Real si ho stáhne zpátky a za dva roky ho střelí za 50+, pokud si udrží vzestupnou tendenci výkonů. To je důvod, proč bych nikdy s Realem nedělal jakýkoliv deal, z toho většinou nemůžeš vyjít jako vítěz, pokud oni od tebe nenakupují za raketu.

Reagovat
Beči

To, že si ho stáhnou jen proto, aby ho mohli prodat za víc - toho se opravdu bojím. Real nemá problémy takto jednat. To, že by se u nich prosadil reálně ale nevidím, oni jeho post dlouhodobě nehrají a dopadlo by to asi jako s Odegaardem.

Reagovat
smazaný uživatel

V reprezentaci teď taky hrál z křídla a svědčilo mu to, navíc dal gól. U vás taky když nastoupil z křídla, tak byl nebezpečný a skóroval. Takže kdyby měl hrát z pravého křídla, neviděl bych problém, že nehraje ofenzivního záložníka. Bale s Iscem po sezóně v Realu končí, Hazard má do 2024, Vincius s Rodrygem a případný příchod Mbappeho by pro něj byli konkurencí. Ale Carlo to může nakrásně změnit, v Evertonu i Bayernu měl vždy období, kdy to hrával na 4231 nebo 4312. Ty formace dost mění. Takže pokud tam vydrží, nedivil bych se, kdyby mu ten prostor udělal. Hlavně za dva roky se toho může hodně moc změnit.

Reagovat
Savi

Jak to teda funguje? Dejme tomu, že AC ho za 22 koupí po hostování. To si může Real okamžitě uplatnit opci a dát 27? Nebo je to jen v případě, že má třeba přednostní právo ho koupit zpátky, pokud by ho samo AC chtělo prodat?

Reagovat
Kaka14

tak viem ze mame Diaza na 2 roky a potom si ho moze Real zobrat za 27M (keby sme ho kupili pocas hostovania)..... tak ako si zobral Moratu z Juve a predal ho do Chealse....

Reagovat
maras93

Reagovat
fRRR

Jak hrál včera Leão?

Reagovat
Lech

Cerni kone letos, pokracujem ve velkym stylu

Reagovat
stas87

Posledny zapas na tikete, AS-Udinese 1,5+ a kokoti z Rima vystreli v druhej polke 2x.

Reagovat
bbbauch

Jose, cos cekal

Reagovat
danko10

Nemáš tipovať pičoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli hraje ve 13 lidech, 11 hráčů, 12. fanoušci a 13. Diego, kéž by to vyšlo letos

Reagovat
Kily

neví někdo o nějakém italském periodiku, které by po každém kole vyhlašovalo ideální sestavu, že bychom se vždycky nechali inspirovat, hodili to sem jako expresku a nejdůležitější ligy po téhle stránce měli komplet? Co jsem nedávno hledal, tak jsem tedy nenašel nic

Reagovat
smazaný uživatel

Nic lepšího nemám: https://forzaitalianfootball.com/category/team-of-the-week/

Z tradičních zdrojů - Tuttosport, Gazzetta, football-italia.net, sport.sky.it - nic vytáhnout nejde, resp. jsem nesetkal s tím, že by dělali souhrn celého kola.

Reagovat
Kily

díky

Reagovat
Dejwa

a nebo tady, když si zascrolluješ dolů, jinak taky nevím - https://www.whoscored.com/Regions/108/Tournaments/5/Italy-Serie-A

Reagovat
sinter

toto by som ja práve nedoporučil, v minulej sezone som pár krát naozaj nechápal čo tam vyberajú, hlavne potom pri team of the month

Reagovat
Kily

díky i když zrovna tenhle web právě moc nemusím, loni jsem zakázal čerpat z něho absence k previews, jelikož absence se zveřejňují někdy v pondělí a do konce týdne se už neaktualizují. A jak píše sinter, sem tam jsem viděl i jejich sestavy týdne a trochu mi to nesedělo

Reagovat
Lech

Uprimne nevim co Mou vyknourava na rozhodciho, obe zlute maximalne zaslouzene. Chapu ze je fajn kdyz se za tebe postavi trener, a ze si svoje ovecky chrani, ale pri takhle ocividnych situacich je to trapne

Reagovat
Maritazzi

Co je na tý druhý zaslouženýho? To byl sotva faul.

Reagovat
Largo

Ta druha zluta bejt nemela, ani nahodou.

Reagovat
Lech

Loket jasnej, i zopakovacek. Navic stal 2 metry od toho

Reagovat
Largo

Skoro se ho nedotkl.

Reagovat
Kaka14

Tak Donnaruma začína byt nešťastný na lavičke PSG, že si to takto nepredstavoval …. Juve už začína sledovať situáciu …. No ropaci sa s ním nebudú mazlit, keď si dôkazu kúpiť všetko

Reagovat
Milan.B

Zdroj??

Reagovat
Milan.B

Tak mu treba, sam si za to moze. A Mike je velmi solidna nahrada

Reagovat
svkmd

Bral by som ho v lete bral by som ho teraz. O level vyššie minimálne ako Wojtek aj keď zas nenažrany na plate ale možno mu PSG otvorí oči

Reagovat
Furia Ceca

Bože, kéž by to vyšlo... ale nevidím moc způsob

Reagovat
Furia Ceca

Jinak to nový tetování Dost mě ty jeho kérky překvapujou... Když odchytal první zápasy v AC, tak si vzpomínám, že v jednom z prvních rozhovorů tvrdil, že má dost přísnýho tatínka a i proto nikdy na něm neuvidíme tetování ani diamantový naúšnice.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že v Turíně rychle přišli na to, že Zima je poleno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele