Filmový Mario dorazí na plátna kin v příštím prosinci, známe dabéry hlavních rolí
zdroj: tisková zpráva

Filmový Mario dorazí na plátna kin v příštím prosinci, známe dabéry hlavních rolí

24. 9. 2021 15:25 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Na včerejší prezentaci Nintendo Direct jsme se kromě her dočkali i nových detailů o chystaném animovaném snímku s Mariem v hlavní roli. Legendární instalatér (tenista, golfista, lékař...) po vzoru svého někdejšího rivala Sonica dostane celovečerní film pod taktovkou Nintenda a studia Illumination, které má na svém kontě třeba sérii Já, padouch.

Snímek by měl do kin dorazit příští zimu, ve Spojených státech je premiéra naplánována na 21. prosince, další teritoria si na přesnější termín musejí zatím počkat. Prozatím neznáme žádné bližší detaily o ději, víme ale, jací herci propůjčí hlasy hlavním rolím. A nutno podotknout, že internet už hlasitě projevuje svou nespokojenost s některými volbami.

Hlavní porci nelibosti si slíznul Chris Pratt (Strážci galaxie, Jurský svět, Pasažéři), který má ztvárnit titulní roli Maria. Vadí především to, že není Ital, fanoušci by navíc mnohem více ocenili přítomnost původního Mariova hlasu z herní série, Charlese Martineta. Nintendo nicméně slibuje, že i on se na filmu podílí.

Princeznu Peach dabuje Anna Taylor-Joy (Čarodějnice, Dámský gambit), zatímco záporáka Bowsera bude hrát Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong, Tropická bouře). V dalších rolích se objeví Seth Rogen jako Donkey Kong, Charlie Day jako Luigi nebo Keegan-Michael Key jako Toad.

Produkci filmu si bere na svědomí šéf Illuminationu Chris Meledandri spolu s legendárním herním designérem a otcem Maria Šigeru Mijamotem. Nezbývá než doufat, že to tentokrát dopadne o něco lépe než otřesný (ale kultovní) hraný pokus s Bobem Hoskinsem, Johnem Leguizamem a Dennisem Hopperem z roku 1993.

Nejnovější články