Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vrchol byl před dvěma měsíci, ne teď. Ale extrémní slalom se mi líbil, říká Prskavec

Se svými výkony na MS v Bratislavě zatím Jiří Prskavec není příliš spokojený. Paradoxně nejvíce se olympijskému vítězi líbila jízda v kvalifikaci extrémního slalomu, který jel poprvé. Jinak však Prskavec připustil, že po Tokiu bojuje i s motivací.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Malina Petr

"Já vždycky nejlepší výsledky předvedl tam, kde jsem věděl, že to je ta cesta, že tady chci uspět a že to je ten můj závod. Ale vyžadovalo to moc tréninků a psychické nastavení, že tady bude ten vrchol. To prostě teď nemám. Protože ten vrchol byl před dvěma měsíci. Nejsem tak nervózní, jak bych potřeboval být," svěřil se.

Každopádně nelituje, že na světovém šampionátu závodí. "Já jsem rád, že jsem v okolí těch kamarádů, které jsem letos viděl v podstatě jen na Evropě, pár těch světových na olympiádě. Ty, co se nedostali na olympiádu, tak ty jsem neviděl vlastně rok a půl. Je hrozně příjemné být tady v té komunitě a užívám si to," liboval si.

Extrémního slalomu se zúčastnil, protože není jisté, jak bude vypadat kvalifikace na OH v Paříži. Je možné, že obě disciplíny pojede jeden kajakář, a pak by v domácí kvalifikaci mohla hrát roli i výkonnost v extrémním slalomu. Prskavec by preferoval, aby každá disciplína měla své závodníky. "Ve chvíli, kdy to bude opravdu jen sekundární disciplína a ta vstupenka bude taková, že člověk bude startovat jen v kajaku ve slalomu, tak to podle mého ztrácí úroveň," vysvětlil.

Poprvé závodil v bytelné plastové lodi. "Je to strašně pomalé, strašně těžké. Ale zase to všechno projede. Je docela zábava se na tom projet do nějakého velkého válce a jen to tam narvat. Je to takový tank, který všechno prorazí," srovnával výrazně odlišná vybavení.

I když není v té nejlepší formě, doufá, že v sobotu se ve své hlavní disciplíně prosadí. Přál by si obtížnější trať, než jaké byly při hlídkách a v kvalifikaci. Semifinále kajakářů začne v 10:08, finále se jede od 12:40.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články