Skvělé zprávy! Čína prakticky zakázala BitCoin atd.? Těžba i placení kryptoměnami jsou nelegální Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 24 září 2021
altNejvětší útočiště kryptoměn s nimi oficiálně končí! BitCoin a spol v Číně skončil. Je nezákonný.

 

 

 

 

Digitální finanční budoucnost je jistá, ale rozhodně nemůže jít o zvěrstvo v podobě a stylu, kterým jsou současné digitální kryptoměny jako BitCoin atd. Šílenství současných „digi-coinů“, speciálně ty vznikající bezúčelným drancováním zdrojů, tedy těžbou, je výmluvným důkazem vítězství lidské hamižnosti nad zdravým rozumem a hodnotou lidské práce. Kryptoměny v současné podobě jako BitCoin a spol. nemají žádnou reálnou finanční ani jinou hodnotu, či oporu. Berou si to nejhorší z klasického finančního systému, rychle se na ně napojil nejhorší typ rizikových investorů a zločinců, kteří využívají kryptoměn k praní špinavých peněz atd. Celý systém je postavený na tom, že těch několik největších držitelů měn manipuluje s jejich „cenou“ lákajíc malé důvěřivé investory na sliby o zázračném rychlém zbohatnutí bez práce, a pak je odírají když zmanipulují cenu kryptoměn směrem dolů, kdy malí investoři v panice prodávají.  

Velkým problémem je speciálně těžba kryptoměn, kdy v době kde se řeší elektroauta a nedostatek i ceny energií, je zde současně systém těžby kryptoměn, jenž spotřebovává bezúčelně obrovské množství drahých zdrojů a energie, pro pochybný finanční zisk několika málo vyvolených, přičemž jasně a výrazně negativně ovlivňuje prakticky všechny ostatní. Včetně nás, kteří nechceme mít s kryptoměnami v současné podobě vůbec nic společného. Fakt že EU a další státy nezakročily a nezakázaly stále těžbu digitálních měn, je naprosto nepochopitelný a neomluvitelný. Některé země jsou v tom napřed, i když zrovna Čína má samozřejmě v celé věci i své velmi pochybné vedlejší cíle.

Nicméně Čína je zásadní, protože donedávna 70% těžby kryptoměn probíhalo v Číně, a drtivá většina transakcí a používání kryptoměn je taktéž z tamní oblasti. Jenže Čína už před časem postavila další těžbu kryptoměn a její rozšiřování mimo zákon, protože její objem jednoduše likvidoval tamní infrastrukturu a extrémně ji přetěžoval. K podobnému kroku se odhodlaly i některé další země v Asii. Čína současně začala omezovat i obchodování s kryptoměnami. Tím však dobré zprávy neskončily.

  • Vynikající zprávy z Číny! Zakázala krypto-transakce,

                                              tedy placení digitálními měnami BitCoin atd.

Největší trh s kryptoměnami, tak jak dosud fungoval, končí. Čínská vláda prostřednictvím tamní centrální banky aktuálně oznámila, že okamžitě jsou všechny krypto-transakce, placení v BitCoinech a dalších měnách, nelegální. A netýká se to jen území Číny a Čínských firem, ale i zahraničních společností působící kolem těchto věcí na tamním trhu. Nejde tak stále o výslovný zákaz BitCoinu a dalších kryptoměn v Číně jako takových, ale prakticky to jejich konec na jejich největším trhu znamená. Navíc je jen otázkou času, než Čína definitivně oznámí skutečný výslovný zákaz jakéhokoliv držení kryptoměn typu BitCoin a dalších na svém území, protože svým současným krokem zatím jen poslala tyto „měny“ do šedé zóny. A té se bude chtít také kompletně zbavit. Protože není tajemstvím, že Čína připravuje vlastní oficiální národní digitální měnu, která ale bude regulována a navázána na klasický finanční systém se vším všudy, tedy regulacemi, dohledem a pravidly.

Můžeme jen doufat, že rychle k zákazu těžby a používání současných kryptoměn v jejich nevyhovující a škodlivé současné podobě, přistoupí i další státy. Doufejme, že rychle bude jednat hlavně EU a postaví také BitCoin a spol. mimo zákon. Co nejdříve. Prozatím se připravují nějaké regulace dokonce i v USA. Jde především o rychle se rozmáhající vydírání, podvody a kybernetické útoky zneužívající a využívající systému kryptoměn. Je zde tedy snaha udělat systém více průhledný, dohledatelný a kontrolovatelný úřady, které normálně finanční věci hlídají. Samozřejmě něco, o čem drtivá většina největších uživatelů kryptoměn nechce ani slyšet.

Každopádně tažení proti kryptoměnám v současné podobně je dobrá věc! Je škoda, že to jde takhle pomalu. Jak často říkám zas a znovu, technologie blockchainu je sama o sobě velmi zajímavá a má potenciál. A sám věřím v digitální měnovou budoucnost, ale BitCoin a spol. nejsou měny a rozhodně nemohou tak v současné podobně nikdy sloužit. Celý systém na těžbě vzniklých kryptoměn má mnoho zásadních vad a nedostatků. Jde o zvěrstvo proti přírodě a zdravému rozumu. Bude třeba ještě hodně vývoje a dalších generací kryptoměn, aby začaly dávat trochu smysl. Navíc pokud má vůbec mít skutečně smysl nahradit současný finanční systém něčím lepším, tak to musí být celosvětová pouze jedna jediná měna a jeden systém, nikoliv desítky ba stovky z ničeho vznikajících digitálních měn vznikající bezúčelným zatěžováním GPU a dalšího HW.

Samozřejmě digitální měny po kroku Číny okamžitě oslabují a dá se očekávat, že budou jejich ceny značně kolísat. Velcí držitelé a těžaři nechtějí o své zisky bez práce přijít a tak se budou snažit inzertními kampaněmi, videi a dalšími věcmi propagovat zázračné zbohatnutí díky kryptoměnám a tlačit tedy proti poklesu jejich hodnoty a zájmu o ně. Pokud navíc dojde k dalším restrikcím, které lze reálně ještě očekávat jak v Číně, tak okolních zemích a konečně i na Západě, může dojít také k výraznému poklesu jejich „cen“ až na úroveň jejich reálných hodnot. Ty jsou kolem 0 korun/dolarů. Jsou a byly vždy jen vzdušnými zámky. Doslova a do písmene … pokud vlády navíc omezí tisk nových peněz a inflaci, a a reálné peníze začnou mít zase hodnotu, spekulativní nesmysly typu kryptoměn přestanou být zajímavé … bohužel tohle asi bude ještě běh na dlouhou trať, je samozřejmě řada vlivných, která má zájem na tom, aby systém letadla a zvěrstva současných kryptoměn a jejich těžby, pokračovalo.

Snad ale nutný tlak na kryptoměny bude narůstat a mohli bychom se možná dočkat zlepšení situace třeba v grafických karetách dříve, než v tom roce 2023, kdy se předpokládá uklidnění situace díky zprovoznění nových výrobních kapacit …

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
pito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 17:11:59

Cina zakazala Bitcoin, skvele spravy! Tak ako to bolo v

12/15/13
9/11/17
2/5/18
9/3/18
11/22/19
5/21/21

Takze, urcite sa budeme "tesit" este dost casto! Ja v tom nevidim nic ine, ako cielenu manipulaciu s trhmi.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 20:10:06
avatar
Grafiky co stojí dnes 45 tisíc, kvůli tomu zítra zlevní minimálně na 20 tisíc. Tak určitě! A kdyby náhodou ne,tak pak moc nechápu v čem jsou skvělé zprávy pro nás, že totalitní režim se usnesl na k zákazu nějaké věci. Různé zákazy všeho chrlí čína tak 10x denně. Co třeba situace okolo Evergrande? O ní ani slovo, přitom zrovna tahle čínská věc ovlivňuje krypto mnohem více. Zdejší zpracodajství zdá se býti poněkud asymetrické
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 22:08:17
avatar
nejsme finanční, hospodářský, ani stavební magazín, takže o developerské firme Evergrande pochopitelně nepíšeme, protože nevyrábí PC ani to není technologie jako kryptoměna ...
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 22:28:04

Čína propálila na kryptoměnách moc zdrojů (energie, CO2, výrobků, ...). Je super, že konečně naplno postavili ten nesmysl mimo zákon. V čině si za krypto nekoupí ani pizzu, a nemám problém číňany za hranicemi udávat jejich vládě.
Krach Evergrande tohle naštestí spustil (vláda nechtěla přesun Jüanu do krypta). 60% krypta se podle mne přestane aktivně používat, a zůstane neaktivní v peněženkách čínských těžařů(zbytek na černém trhu). Mělo by to i uvolnit aktuálně nedostatkové zdroje.

U nás lze proti kryptu bojovat bojkotem obchodů a výrobků, které s ním umožnují platit.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 23:34:20

Citace:
a nemám problém číňany za hranicemi udávat jejich vládě

Ty jsi dobrej kokůtek, kterej nerozlišuje totalitní vládu a lidi, kteří v ní musejí žít. Čína není jen obraz komunismu, ale plno lidí, kterým se to příčí, ale přesto tam musí žít, mají jiné smýšlení. Bohužel to není rozpadající Sovětský svaz, takže mají smůlu, oproti třeba nám z bývalého východního bloku.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 09:22:22

Nepodporuji komunismus ani politiku jednotné Číny.
Jde mi pouze o podmnožinu krypto-zmrdů, které již považuju za zločince nebo jejich podporovatele.
freakyfriday [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 20:29:45

Činania už majú dávno predané, krajina ktorá nieje ani v G8 nikoho nezaujíma, priemysel sa sťahuje do indie a nič západného tam nefunguje ...vážne si myslíš že krajina kde väčšina obyvatelstva zarába od 50-100 usd mesačne má nejaký vplyv na krypto?
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-26 22:28:33

shipo: sorry já to tak nemyslel osobně.
DandaH [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 17:53:58

99% kryptomen je úplný shit a odpovídá to popisu v článku. Opravdu bych ale doporučil autorovi, aby si prvně nastudoval Bitcoin a to jak funguje. Zvlášť v dnešní době, kdy krypto hýbe světem. Je o tom pěkná knížka. Doufám ze to klesne ještě daleko víc, aspoň prikoupim jinak souhlas s předchozím příspěvkem, krypto zakazují pomalu každý rok, a bitcoin jede dal:-D
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 18:12:58

Dnes niesu hackery to čo bivaly už davno mal biť ten bitcoin hacknuty s par milionmi bitakoch na vyše
pcmaker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 19:19:11
avatar
Instinktivně jsem kouknul na datum v rohu dole, jestli není Apríla. Jinak tomu těžko uvěřit. Doufám, že to dotáhnou do konce. Je to jen plýtvání přírodními zdroji a mrhání energií.
enduras3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 20:16:05

No, až na to, že Čína neutnula BTC pro to, že by jí šlo o nějaký boj za dobro, nebo snad že by jí šlo o obnovitelné zdroje (to by neměla nešpinavější ovzduší ze všech zemí světa). Jde jí jen o vlastní ideologii - chtějí zavést vlastní digitální měnu, kterou budou mít plně pod kontrolou. A ta měna bude navázána na sociální kreditní systém, který se snaží zavést. Jinými slovy, přes BTC jim utíkal vliv na lidi a tímhle ho zatípli. Takže, DD, když tu oslavuješ čínu pro tenhle čin, tak tím vlastně oslavuješ její zvrácenou komunistickou ideologii. BTC byl, je a bude útěk před nadvládou státu/bank apod. A proto je tak oblíbený...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 11:05:22
avatar
kdyby si ten článek skutečně četl, tedy četl to co píši, tak je to tam napsané:

Citace:
zrovna Čína má samozřejmě v celé věci i své velmi pochybné vedlejší cíle.
a o kousek níže:

Citace:
není tajemstvím, že Čína připravuje vlastní oficiální národní digitální měnu, která ale bude regulována a navázána na klasický finanční systém se vším všudy, tedy regulacemi, dohledem a pravidly.


samozřejmě číst mé články je některým zatěžko, protože by si nemohli vymýšlet o tom co píši ... a rozčilovat se nad tím, co podle nich v článku je, i když to tam není a často je tam pravý opak toho, co oni tvrdí že já píši, že?!

BTC je útěk zlodějů a podvodníků před kontrolami a dohledem normálního finančního systému, to máš pravdu ... dobře, a´t je BitCoin, ale pak by mělo být zakázáno jej převádět na reálné peníze a hodnoty ... ať si je, ale ať stojí zcela mimo a nekazí nám život ostatním, kteří s ním nechceme mít nic společného ....
enduras3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-27 21:38:08

No, přiznám se ti, zatěžko číst to teda občas je, protože jednu myšlenku napíšeš během toho článku 4x, jen jinými slovy a to je docela otrava. Nejsem sám, kdo ti to tu takhle napsal.

Nehledě na to, že ty rád názory a myšlenky, které jsou proti tobě, prostě smažeš a zabanuješ účet.

A ještě dodám jednu věc. BTC se nově začíná používat jako například zdroj pro snižování emisí (ano, čteš správně).

viz sekce "Vented Esissions"
https://esg.crewenergy.com/esg-profile/environment/ghg-emissions/

Decreased 6% from 2019 due to strategies such as installing gas meters on vent and fuel gas lines, using low bleed pneumatic or electric end devices in an effort to replace high-bleed pneumatic devices and installing 11 bitcoin mining data centres and three combustors at remote sites.

Více o kontextu:
https://youtu.be/leNOZAyYsGg?t=145
SuSty [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-24 22:43:56

Super správy, než z činy popreduvaju Rigy inde tak apson narazíme niečo pri lepších hashrate. Skôr tu nečítajte tieto nezmysli, btc padne, ja dúfam že z dnešných 36 000 pôjde niekam k 10 000 a vtedy nakupujte. O rok sa vidime na 100 000. A tý čo ťažite, tak tazte keď Vám vsetcia vravia ako sa to neoplatí a predávajte keď to stúpa hore.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 09:47:02

BitCoin nepadne, to by museli v Číně přes ten zákaz prodávat (zvětšit množství BitCoinu jinde).
Racionální jednání čínského těžaře je spekulativně čekat na pád/změnu Čínské vlády.
Steinz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 01:17:36
avatar
Bitcoin ted stoji $43000 stejne jako pred dvema dny. Zakazy tech komousu uz nikoho nezajimaji. Od roku 2019 treba zakazali Wikipedii, je blokovana pro vsechny obcany ve vsech jazykovych mutacich. Podobne je to v Turecku, tedy dalsi “crypto-friendly” totalite, od roku 2017.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 07:16:03

Bohužel RIP ekologie. Ale těžte. Stejne když těžit nebudete planetu nezachráníte.

Jinak OFFTOPIC na konkurenčním webu vyšel článek doporučených PC. Změnili přihlašování a nechci jim poskytovat své osobní údaje tak nemohu do diskuse tam. Zase tam perlí. Ryzeny 9 prý žerou 150W a ne 105W, RAM doporučují k R9 5950X 3200 a 3600 na pomalých časováních.. a tak.. hnus velebnosti. Kdybych tyhle procesory neměl možnost vyzkoušet vlastnoručně tak bych snad té jejich propagandě uvěřil. Doufám, že místní čtenáži vědí, že AMD těch 105W drží a pouze v dalším limitu má hranici 130W. Pokud jsem procesor nepřetaktoval, NIKDY mi více jak 130W nebral. A i přetaktování frekvence výše u nich má smysl s undervoltingem. Ale to by tam nesměly být lháři, prodejné prestitutky. Smutné, smutné smutné.
Tak těžbě zdar, zdar, zdar.
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 07:41:11

Problem je celkom jednoduchy, začiatkom 20 storočia nas bola 1 miliarda, koncom 20 storočia ked bol ZSSR tak nas po zemi behalo cca 4 miliardy ludi, v tedy sa hovorilo že zem dokaže uživiť max 6 miliardy, teraz nas je skoro 9 miliard a prudko to rastie, keby sme všetko nepestovali pomocou pesticidov a urodu pomocou nich neznasobili + geneticka uprava a vylepšenie plodin, tak už by sme nemali čo žrať.
Najvačši vtip je že riešime znečistenie autami a ich emisie, ale to že nakladne lode vyprodukuju 10 000x viac znečistenia ako všetke auta to ich netrapi
SuSty [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 10:47:58

Áno máte pravdu…išli sme z 1.8 miliardy na cca 8 miliard za 100r
Limit zeme je niekde pri 11 miliardách, potom to začne byt vážny problém.

A teraz otázka…čo s tým spravia, keďže nám ostáva doslova zopar rokov? My sme novodobí otroci, za pár korún robíme aby sme si mohli kúpiť dáke drobnosti. Sme len číslo aby sa tých pár vyvolených malo dobre a ak by tieto čísla mali ohrozovať život ich rodovej línie..:nebojím sa že by nás neskresali na únosné čísla…nezačali už náhodou?
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 12:29:24
avatar
Určite nikto nezačal s okresávanim populácie. Dúfam, že ste nenarazali na ockovanie proti covid
SuSty [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 16:46:54

Takto, čo robia preto aby zabránili dosiahnutiu tejto hranici, na ktorú sa dostaneme už o pár dekád. Je to veľmi závažná téma, na jej vyriešenie mame veľmi malo casu, ale všade sa o nej mlčí.
free.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-26 00:33:40

Tak ona by se o to příroda postarala sama nedostatkem potravin už teď. Lidi v Africe prostě nechápou, že si nemůžou dělat 10 děcek, když je neuživí.
Tomu přispívá moderní společnost humanitární pomocí, která nic neřeší.
Děcka si budou dělat pořád, jídlo dostanou, tak proč se ho učit pěstovat...
Nepřijde mi, že by v Evropě tak razantně rostl počet nových lidí oproti Indii atd.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 18:15:10
avatar
hura konecne..
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 20:20:43
avatar
Jak je možné, zakázat oficiální měnu jedné země?
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-25 21:11:17
avatar
Kiež by to pomohlo poklesu cien kariet. Už začínam uvažovať o xboxu x/ps5 a tie sa tiež nedajú len tak kúpiť.
m4xp0w3r7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - trapas článek 2021-09-25 22:07:18

Proč má autor takovou potřebu komentovat něco, čemu zjevně nerozumí? Působí to dost směšně zvlášť když si tento server hraje na odborný. Třeba si zkusit trochu Bitcoinu vytěžit a udělat pár transakcí, vsadím se, že tohle nikdy neudělal.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-26 09:12:15
avatar
vážený .... s BitCoinem aspol. jsem začínal v době, kdy vy jste o něm ještě ani neslyšeli ... zkoušeli jsem jej v samotných začátcích, o krypto jsem se aktivně zajímal a zajímám ....

Co zjevně nechápete nebo nechcete chápat že já ( a mnozí další), označujeme současnou podobu kryptoměn za zvěrstvo nikoliv proto, že bychom jim nerozuměli, ale právě proto, že jim rozumíme ... digitální měnová budoucnost ano, ale ne v současné podobě a v současném stylu. BitCoin atd. založené na těžbě a dělání hodnot z ničeho, jsou zvěrstva, zločin proti zdravému rozumu a přírodě .... a každý kdo tomu skutečně rozumí musí nutně k tomuto závěru dojít ...

tohle není a nemůže být digitální "TA" měnová budoucnost
....
Dubik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-27 13:42:54
avatar
Ok taky jsem proti kryptoměnám.. ale co klasický peníze, ty se taky tisknou z ničeho, jsou to jen virtuální čísla
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-27 14:16:23
avatar
jenže nad tím systémem existuje kontrola, mechanismy a dohled ... nic takového nad kryptem není, krypto si bere to nejhorší ze současného měnového systému a dělá vše ještě méně efektivně ... vem si jak málo lidí krypto používá, ale jak už teď má velký dopad na ceny grafik, energii v některých oblastech atd.
Dubik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-27 14:26:35
avatar
jo jako nějaka kontrola tam je, ale stejně ti kteři ovladaj finančni system mužou měnit co je napadne a zločinci jsou tam taky ve velke miře .. jsou to ti legální zločinci taky
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-27 16:51:28
avatar
a ti všichni zločinci a nejhorší z finančního světa se ihned jak to šlo vrhli na krypto, umožňuje jim se schovávat a prát peníze ve velkém
IAczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-26 10:38:22
avatar
DD, skvělým zprávám už nevěřím asi jako většina, jelikož v současné době je takový hlad po čipech všeho druhu, že pokles cen můžeme opravdu čekat až nejdříve v roce 23 a to nemluvím vůbec o tom, že GK jsou až poslední v řadě. Krypto těžení je jen malá část trhu a ani Čína ani jiný zákaz moc trhu nepomůže. Spíše si myslím, že v roce 23 bude pokles cen maximálně o desítky procent (10-20%) více cena nepadne ani když bude vyšší dostupnost. Nová generace GK bude hodně drahá a tipuji si, že HIEND bude okolo 35k, takže na dobu, kdy HIEND byl za 20k můžeme zapomenout.
CLPS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - A cena roste 2021-09-27 07:43:40

A cena BTC a ETH a dalších kryptoměn roste a roste s Čínou i bez ní. Super zpráva!
Rohl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-09-27 12:21:59

Ale no tak, děcka! Přestaňte se neustále schovávat za moralizující masku enviromentalismu a boje proti financování zločinu a přiznejte pravdu. Kryptoměny vám jsou ve skutečnosti ukradené. Jen tu brečíte, že nemáte karty na hraní PC her, protože jste závisláci a nemůžete bez toho žít. Jděte dělat alespoň jednou něco užitečného.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 333x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1475x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1190x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1882x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1136x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1902x
Komentářů: 3