bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

PREVIEW: Sharks konečně vyřešili brankářskou otázku. Najdou hvězdy San Jose ztracenou formu?

24. září 2021, 19:55

Matěj Hodoval

Po dlouhou dobu patřili mezi favority, postup do play-off pro ně byl téměř samozřejmostí. Nyní se ale Sharks nachází v úplně odlišné situaci a s novými tvářemi se budou snažit o mnohem lepší výsledky.

Podruhé v řadě bez účasti v play-off.

Sharks se naposledy v podobné situaci ocitli v roce 1997, kdy dvakrát během dvou sezon museli překousnout absenci ve vyřazovací části.

San Jose nasbíralo v šestapadesáti zápasech pouhých devětačtyřicet bodů, což klubu z Kalifornie stačilo až 26. příčku v celé lize a předposlední pozici v Západní divizi, kde se hůře umístili už jen Kačeři z Anaheimu.

Brusle tlačila svěřence Boba Boughnera především v defenzívě. Obrana Žraloků inkasovala druhý nejvyšší počet gólů v lize – 199. Obrana v čele se jmény jako Erik Karlsson či Brent Burns zkrátka zklamala.

Brankářská otázka vyřešena

Pochopitelně se pod nelichotivou statistiku podepsaly také výkony maskovaných mužů, a především týmové jedničky – Martina Jonese.

Jednatřicetiletý Kanaďan byl za svá čísla kritizován už delší dobu. Po loňské sezoně došla trpělivost i vedení v čele s generálním manažerem Dougem Wilsonem a Jonese se rozhodli vyplatit z jeho smlouvy. Přišel čas přebudovat brankoviště.

Sharks se rozhodli vsadit na nové tváře. Z Arizony získali výměnou za Josefa Kořenáře takřka dvoumetrového Adina Hilla. Někdejší trojka Coyotes neměla v poušti jisté místo v prvním týmu a s ambicemi dokázat své kvality se stěhuje do Kalifornie.

Jeho parťákem mezi třemi tyčemi bude Žralokům dobře známé jméno. Na trhu s volnými hráči si vyhlédli zkušeného gólmana Jamese Reimera. Ten v klubu působil již v sezoně 2015/2016.

Obrana bez větších změn, útok doplnili zkušení

Defenzíva Sharks zůstala přes léto stejná. I nadále v týmu setrvají až nadmíru dobře placení zadáci Erik Karlsson, Brent Burns nebo Marc-Edouard Vlasic. Pozitivní je, že cenný rok zkušeností za sebou mají Mario Ferraro s Nikolajem Knyžovem, kteří představují naději do budoucna.

Co se útoku týče, posílilo San Jose především spodní řady. Na radu bývalého kapitána Žraloků Joea Pavelskiho se pro tento tým rozhodl Andrew Cogliano, jenž naposledy působil v Dallasu. Dalším novicem je ex-minnesotský Nick Bonino.

Na prodloužení smlouvy pak kývli útočníci Rudolfs Balcers či Alexander Barabanov, oba vloni pravidelně nastupovali v prvním týmu a pakliže budou pokračovat v růstu, mohou výrazně přispět k návratu Sharks do starých kolejí.

Najdou ztracenou formu?

Nejvíce to ale bude stát na hráčích, kteří už v klubu nějakou tu chvíli působí a kteří zároveň zůstávají za očekáváním. K novému startu by mohl pomoct i fakt, že po roční pauze způsobené koronavirovou pandemií mohou hráči trénovat v domácím prostředí v San Jose.

„je skvělé být zpátky a mít normální kemp. Všichni se cítí dobře a chtějí dát zapomenout na minulost,“ prozradil Erik Karlsson.

Pokud najdou hvězdy týmu ztracenou formu, mohou Sharks pomýšlet na postup do vyřazovací části. Třeba zmíněný Karlsson v minulosti patřil k naprosté světové špičce, jenže v San Jose se zatím úplně nenašel. 

„Je to pro nás svěží začátek. Jsme doma, máme dobré mladé hráče. Je tu hodně lidí, kteří už nás odepsali, takže je teď na nás dokázat, že se mýlí,“ dodal kapitán Logan Couture.

Otazník visí nad dvěma důležitými hráči. Tomáši Hertlovi končí příští rok smlouva a zatím není zřejmé, zda bude pokračovat v dresu Žraloků. Ve hře je dokonce varianta s výměnou produktivního Čecha.

Pak je tu Evander Kane. Vloni nejproduktivnější hokejista v tyrkysovém dresu musí nejprve vyřešit své problémy v osobním životě. Z tohoto důvodu se aktuálně neúčastní ani tréninkového kempu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.