Přejít k hlavnímu obsahu
Dirigent Dennis Russell Davies, zpěvačka Angélique Kidjo a varhaník Christian Schmitt | Foto: Ivan Malý
Dirigent Dennis Russell Davies, zpěvačka Angélique Kidjo a varhaník Christian Schmitt | Foto: Ivan Malý
redakce -

Soutěž s Moravským podzimem: 3x2 vstupy na zahájení s Angélique Kidjo!

Fantastické zahájení má v pátek 1. října festival Moravský podzim v Brně, který se letos nese ve znamení tří hlavních témat: Jana Nováka, minimalismu a Arménie. Jedním z taháků večera je nejnovější symfonie Philipa Glasse. Tím více, že toto inspirativní dílo se zhudebněnými texty Davida Bowieho zazpívá „královna Afriky“ a trojnásobná držitelka Grammy Angélique Kidjo. Tři z vás můžou i s doprovodem na tento koncert vyrazit zdarma. Stačí do středy 29. září správně odpovědět na jedinou otázku.

Zahajovací koncert 51. ročníku festivalu nemůže začít příznačněji: uvedou jej Filharmonické tance, které Jan Novák zkomponoval v roce 1956 pro brněnskou filharmonii. Dále zazní také česká premiéra Nočních hudeb současného rakouského autora Kurta Schwertsika. Soudíme ale, že pro posluchače z řad muzikantů bude nejzásadnější právě Symfonie č. 12 „Lodger Philipa Glasse, která v české premiéře a v podání Filharmonie Brno zazněla už na letošním Pražském jaru, ovšem bez posluchačů v sále. Tato symfonie z roku 2019 završuje Glassovu trilogii inspirovanou slavnými „berlínskými“ alby, která v 70. letech natočil David Bowie s Brianem Enem. Sólový part napsal právě pro africkou hvězdu world music Angélique Kidjo.

Jak vyhrát 2 vstupenky na zahajovací koncert Moravského podzimu?

Stačí odpovědět správně a včas na jedinou otázku: Ze kterého státu v západní Africe pochází zpěvačka Angélique Kidjo?

Správné odpovědi posílejte do středy 29. září 2021 12.00 hodin na email souteze@frontman.cz, do předmětu pište: „Soutěž zahajovací koncert Moravského podzimu“. Tři vylosovaní dostanou zdarma 2 vstupenky na tento skvělý večer.

EDIT: Děkujeme všem soutěžícím a gratulujeme výhercům 2 vstupenek, kterými jsou: Martin Glogar, Milan Hrabal a Jan Búrik.

Tagy Moravský podzim Angélique Kidjo Philip Glass David Bowie Brian Eno

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Redakce
Týmová práce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY