Zde může být vaše reklama.

Zifčák může hrát 9. kolo: Sigma jede do Teplic

9. kolo: Sigma jede do Teplic

foto: Petr Pelíšek

25. 09. 2021 - 11:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zakončí anglický týden zápasem venku. Po derby doma minulý pátek s Ostravou (1:1) následoval úterní postup v národním poháru ve Vlašimi (výhra 2:1), nyní je na řadě 9. kolo FORTUNA:LIGY. V tom čeká Hanáky mač v Teplicích, hraje se v neděli od 16 hodin.

Trenér Václav Jílek může vzít do zápasu mančaft ve stejném složení jako v předchozím ligovém kole. Minule doma byl sice nesmyslně vyloučen útočník Pavel Zifčák, ale od asociační disciplinárky dostal jen trest na jeden mistrovský zápas. Ten už si odpykal absencí v úterním domácím poháru.

V utkání proti v tabulce posledním Teplicím jsou Hanáci jasným favoritem. Zvlášť, když mají po sedmi kolech nejlepší ofenzivu v lize, spolu se Slavií, a také nejlepšího ligové střelce. Záložník Martin Hála už dal šest branek, pořadí ligových kanonýrů vede společně se Schranzem ze Slavie Praha. „Postavení Teplic v tabulce neodpovídá tomu, co předvádějí na hřišti. Ve většině zápasů na tom byly herně slušně. Čeká nás soupeř, který bude chtít v domácím prostředí vyhrát. Připravujeme se na Teplice, ale také na náš výkon, který je zpravidla v zápasech určující,“ řekl asistent trenéra Jiří Saňák pro klubový web.

Scházet v olomoucké sestavě budou dlouhodobí marodi Jakub Yunis a Lukáš Greššák, úplně fit ještě není kapitán Roman Hubník. A ve stavu zraněných jsou také Michal Vepřek, David Vaněček, Jan Fiala a Jegor Golenkov.

Utkání FK Teplice versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 26. září od 16.00 (rozhodčí Ondřej Pechanec – Jiří Kříž, Jan Vodrážka).

Pravděpodobné sestavy
Teplice: Čtvrtečka – Laňka, Mazuch, Chlumecký, Vondrášek –Černý, Jukl, Trubač, Knapík, Forteln – Ledecký. Trenér Radim Kučera.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek, Daněk, Sedlák, Breite, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články