Hlavní obsah

Sjezdař Rolenc dál vládne světovému sjezdu na divoké vodě, má další dvě zlata

Kanoista Ondřej Rolenc získal na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v Bratislavě dvě zlaté medaile. Nejprve ovládl individuální závod a poté s Danielem Suchánkem i závod deblistů. Dvě stříbra do české sbírky přidala Tereza Kneblová, jež uspěla na kajaku i na kanoi, bronz pak Martina Satková.

Foto: FB:olorenc, Facebook

Český kanoista Ondřej Rolenc, který závodí ve sjezdu na divoké vodě.

Článek

Devětadvacetiletý Rolenc měl do dneška z MS již 29 medailí, počet zlatých v Bratislavě zvýšil na jedenáct. "Jízda sice měla drobnou chybu, ale zachránil jsem to tam a naštěstí jsem nenaboural do hrázky. Nakonec jsem s jízdou spokojený, jelikož tady na tom kanále je to opravdu těžké," uvedl Rolenc.

První skončil i v kategorii C2. "Vždycky se snažím, když má Rolda nějaký úspěch nebo neúspěch ze svého individuálního závodu, aby udržel emoce i do druhého závodu. Ale dneska byl tak zvláštně klidný - asi si ani neuvědomoval, že vyhrál," řekl Suchánek.

Kneblová nestačila mezi kajakářkami jen na Francouzku Lisu Vinetovou, Satková byla těsně pod stupni vítězů. Na kanoi Satková skončila za Kneblovou a vítěznou Italkou Cecilií Panatovou třetí. Ze čtyř českých finalistů na kajaku byl nejlepší pátý Adam Satke. Vyhrál Slovinec Nejc Znidarčič.

Reklama