Přezdívalo se mu nový Zidane. Teď bývalý hvězdný záložník po roce bez angažmá ukončil kariéru

Přezdívalo se mu nový Zidane. Teď  bývalý hvězdný záložník po roce bez angažmá ukončil kariéru

Samir Nasri se rozhodl poslední zářijovou neděli udělat definitivní tečku za aktivní kariérou. Čtyřiatřicetiletý záložník byl přes rok bez angažmá a poté, co ho neoslovila žádná další nabídka, se rozhodl pověsit profesionální kopačky na hřebík.

Nasri začal v polovině září pracovat coby expert a konzultant pro televizní stanici Canal+, což asi byla předzvěst k oznámení fotbalového důchodu.

"Nešlo to tak, jak jsem si naplánoval. Kvůli pandemii byla předminulá sezona pozastavena a po obnovení už to nešlo, nedokázal jsem se znovu nastartovat, nic mě nenakoplo. A nedovedl jsem si představit návrat do Francie, pokud by se nejednalo o zájem ze strany Marseille," cituje deník L’Équipe Nasriho slova o nepříliš zářivém konci kariéry.

Francouzský záložník začínal s velkým fotbalem v Marseille, ale hlavní část kariéry strávil v anglické Premier League, kde oblékl postupně dres Arsenalu, Manchesteru City a West Hamu. Za sebou má i angažmá v španělské Seville, tureckém Antalyasporu a belgickém Anderlechtu, ve kterém v podstatě svou hvězdnou kariéru ukončil.

Ve své sbírce má Nasri titul mistra Evropy do sedmnácti let z roku 2004, dva mistrovské tituly anglické Premier League s Manchesterem City a jeden triumf v Ligovém poháru. V roce 2010 byl též zvolen nelepším francouzským fotbalistou.

Zdroj: lequipe.fr

Lens udělil fanouškům, kteří vtrhli na hřiště, zákaz na minimálně devět měsíců