Rolling Stones obnovují přerušené turné. Zesnulého bubeníka Wattse nahradí Steve Jordan

Legendární britská skupina Rolling Stones se v noci na pondělí vrátí na pódia a obnoví přerušené turné. V americkém St.Louis v neděli zahrají už bez bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel v srpnu ve věku osmdesáti let. Turné nazvané No Filter ikonická kapela odložila 4. srpna právě kvůli Wattsovým zdravotním komplikacím.

St. Louis Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rolling Stones v čele se zpěvákem Mickem Jaggerem přijeli pošesté do Česka

Podle frontmana a zpěváka Rolling Stones Micka Jaggera byl Watts skála, na které stál zbytek kapely (Ilustrační foto) | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Koncert v St.Louis má být pro zhruba 65 tisíc diváků. Nejlevnější lístky stojí v přepočtu 1170 korun, ty nejdražší pak víc než 86 tisíc.

Stouni budou hrát v klasickém složení, jen za bicími bude náhradník Steve Jordan. Ten dlouhodobě spolupracoval s kytaristou Keithem Richardsem.

Původně měl být dočasnou náhradou, než se Charlie Watts zotaví z blíže neupřesněné operace a někdy během turné se ke kapele připojí. Teď ale bude hrát nejméně do konce americké části koncertní šňůry.

Zemřel Charlie Watts. Bubeníkovi, který se k Rolling Stones dostal přes blues, bylo 80 let

Číst článek

Podle frontmana a zpěváka Rolling Stones Micka Jaggera byl Watts „skála, na které stál zbytek kapely“. Koneckonců s ním Stouni nahráli 30 alb a s kapelou hrál víc než půl století.

Po hudební stránce si lze představu udělat - Stouni už s Jordanem hráli v pondělí na neoficiálním soukromém koncertě ve Foxboro ve státě Massechusetts.

Americká část turné No Filter má do listopadu naplánovaných celkem 13 koncertů. Jak řekl kytarista Keith Richards, skupina si během nich ujasní, co je možné a co bude cítit jako to pravé.

Ohledně dalších plánů nic jasného neřekl ani on ani Mick Jagger. Vystupovat sice chce i dál. Jak to bude vypadat, to ale upřesnit odmítl.

Zdeněk Novák, hyh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme