Zde může být vaše reklama.

Bezbranková remíza Fotbalisté SK Sigma hráli v Teplicích nerozhodně

Fotbalisté SK Sigma hráli v Teplicích nerozhodně

foto: fkteplice.cz

26. 09. 2021 - 18:30

Fotbalisté SK Sigma Olomouc potřetí v řadě remizovali. V 9. kole FORTUNA:LIGY hráli v Teplicích a duel skončil bezbrankovou plichtou.

Sigma končila anglický týden na teplických Stínadlech. A opět nemohla být kompletní. Vzhledem ke zdravotním problémům scházeli Jakub Yunis, Lukáš Greššák, Roman Hubník, Michal Vepřek, David Vaněček, Jan Fiala a Jegor Golenkov.

Když už ve 4. minutě po přihrávce Růska zakončoval těsně vedle Hála, zdálo se, že Sigma opět předvede dobrý ofenzivní mač. Jenže nakonec to bylo všechno jinak. V zápase moc šancí k vidění nebylo, nešlo to domácí, kteří byli před utkáním na posledním místě, ani hostům, které po osmém kole zdobila nejlepší ofenziva v soutěži. Na bezbrankovém stavu nezměnil nic ani druhý poločas. Až třiadvacet minut před koncem zahrozil střídající Šíp, ale gól z toho nebyl. V 70. minutě měl velmi dobrou šanci Zmrzlý, leč přestřelil. V nastaveném čase potom mohl rozhodnout Matoušek, ale po rohovém kopu hlavičkoval vedle.

Po utkání se Sigmou Olomouc se vedení FK Teplice rozhodlo odvolat trenérský štáb v čele s hlavním trenérem Radimem Kučerou. "Bohužel se po devíti kolech nalézáme na patnácté příčce tabulky a týmu se výsledkově nedaří. Výkony mužstva, až na několik výjimek, nebyly špatné, ale výsledky nepřichází, proto reagujeme takto a budeme tímto chtít tým nastartovat před následujícími koly," řekl ředitel FK Teplice Rudolf Řepka pro klubový web.

Kapitán týmu SK Sigma z časů zisku první trofeje v historii tak nyní přišel o angažžmá právě po utkání se svým bývalým klubem.

„Získali jsme bod z venkovního utkání, což určitou optikou můžeme brát jako dobrý počin. Ale neomluvíme tím výkon, který dobrý nebyl. Zklamání tam určitě je. Byl to náš nejhorší výkon v sezóně. Bohužel jsme se přizpůsobovali hře. Utkání celkově postrádalo kvalitu z obou stran. My jsme si to zbytečně komplikovali, byli jsme málo aktivní a málo sebevědomí. Musím říct, že hráče jsem nepoznával. Pokud by to takhle mělo být v jednom zápase, tak se to dá omluvit. Já doufám, že to skutečně bude jeden zápas a příště zareagujeme úplně jinak,“ řekl trenér Václav Jílek pro klubový web.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Vodrážka. ŽK: Fortelný, Laňka - González, Breite. Diváci: 2120.

FK Teplice: Čtvrtečka - Laňka, Mazuch (28. Krunert), Chlumecký, Vondrášek - Jukl, Knapík - Fortelný, Trubač, Moulis (72. Succar) - Černý (84. Kodad). Trenér Radim Kučera.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Jemelka, Poulolo, Zmrzlý – Breite, González (67. Šíp) – Zahradníček (46. Zifčák), Sedlák, Hála (67. Daněk) – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články