Serie A - souhrn 6. kola: Neapol zůstává stoprocentní

25.09.2021, 16:55, aktualizováno 27.09.2021, 22:39
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Neapole (© AFP)
Neapol porazila Cagliari a po šesti kolech zůstává stoprocentní na čele tabulky. Lazio obstálo v domácí bitvě o hlavní město a přestřílelo AS Řím 3:2. Fiorentina veze cenné body z Udinese. Sassuolu stačil k výhře nad Salernitanou jediný gól. Juventus si poradil se Sampdorií, ale bál se až do konce. Inter remizoval doma s Atalantou 2:2. AC Milán vyhrál na půdě Spezie Calcio. Antonín Barák se trefil za Veronu v Janově, ale triumf neslavil...

Venezia FC - Turín FC 1:1

27.09.2021 20:45

Góly: 78. Mattia Aramu (pen.) - 56. Josip Brekalo

Turín nakonec jen remizoval s domácí Venezií, i když byl po většinu utkání lepším týmem. Na první branku Josipa Brekala ale dokázal reagovat Mattia Aramu, takže body se dělily.

Turín vstupoval do utkání v Benátkách jako jasný favorit a proti trápícímu se nováčkovi chtěl získat relativně snadné tři body. Domácí Venezia ale jasně ukazovala, že se bodů nevzdá snadno. Po patnácti minutách málem udeřil střelec Okereke,, který si naběhl na povedený centr ze strany a hlavičkoval jen těsně nad branku!

Po pětadvaceti minutách se do šance dostával Dennis Johnsen, který si převzal míč na hraně ofsajdu, obešel dva protihráče a napálil míč mimo dosah brankáře Milinkoviće-Saviće. Jenže VAR jasně postřehl, že Johnsen vybíhal z ofsajdu, takže gól platit nemohl. Jinak toho první půle moc nenabídla a spíš se obě jedenáctky trápily.

Druhý poločas už byl o mnoho lepší podívanou. Skvěle začal zejména pro hosty. Těm totiž trvalo jen jedenáct minut, aby se prosadili. Dost prostoru dostal na křídle rychlonohý Singo, který procpal ve vápně míč do druhé vlny na Josipa Brekala a zkušený útočník už neměl potíže dopravit balon do sítě - 1:0 pro Granatu.

Domácí trenér Zanetti vyslal o něco později do hry Mattiu Arama a dobře udělal. V 76. minutě totiž Okerekeho fauloval ve vápně Koffi Djidji a sudí mu udělil druhou žlutou kartu. Kromě toho navíc pískal penaltu ve prospěch Venezie a k ní si stoupl právě sebevědomý Aramu. I když se Vanja natahoval se svými dvěma metry, jak mohl, na dobře umístěnou střelu nestačil - 1:1.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Cagliari Calcio 2:0

26.09.2021 20:45

Góly: 11. Victor Osimhen, 57. Lorenzo Insigne (pen.)

Ani Cagliari nedokázalo nijak zpomalit tempo Neapole, která si na domácí půdě připsala pohodové vítězství o dvě branky. Do sítě brankáře Cragna se trefili Osimhen a Insigne.

Neapol šlape jako Bondovy nejlepší hodinky Omega, stejně bezchybně, účelně a elegantně. Dnes večer bylo na Cagliari, aby se pokusilo tenhle strojek aspoň trochu zkorodovat. Jenže od začátku bylo jasné, že tenhle úkol nesplní. Chvílemi se sice zdálo, že se hostům povedlo usadit se na polovině soupeře, ale k žádnému tlaku nedocházelo.

Neapol poprvé udeřila už po deseti minutách. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Piotr Zieliński a nakonec ho stihl doběhnout. A co víc, stihl ještě načechrat přesný balon před bránu, kam si naběhl Victor Osimhen, jemuž se povedlo procedit míč do sítě - 1:0.

Brankář Cragno musel čelit v krátkém sledu také pokusům z dílny Mária Ruie nebo kapitána Lorenza Insigneho a poradil si se vším. Jeho protějšek v bráně Neapole se stále více stával neplatícím divákem. Ospinu, který se usadil v základní jedenáctce namísto Mereta, zaměstnal v první půli jen nevýrazný pokus Nándeze.

Neapol nemusela ani nijak výrazně tlačit, aby se dokázala dostat k bráně soupeře. A když deset minut po změně stran fauloval Diego Godín Osimhena ve vápně, mohl útočník Lorenzo Insigne v pohodě zahrávat penaltu. S ní si poradil bez potíží a Neapol vedla už o dvě branky.

Piotr Zieliński si o pár chvil později zpracoval přihrávku na střed a z hranice velkého vápna střílel na levou stranu a bránu hostů minul. Tvrdou ranou se prezentoval také muž, kterého italská média označují jako nejpříjemnější překvapení dosavadní sezony - André Zambo Anguissa. Jeho rána z odraženého míče ale prosvištěla těsně vedle.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AS Řím 3:2

26.09.2021 18:00

Góly: 10. Sergej Milinković-Savić, 19. Pedro, 63. Felipe Anderson - 41. Roger Ibañez, 69. Jordan Veretout (pen.)

Věčné město se odívá do bleděmodré barvy. Derby della Capitale totiž díky perfektnímu Reinovi a skvělé efektivitě v zakončení ovládlo Sarriho Lazio. Hostujícímu Mourinhovu výběru nestačily ani dvě přesné trefy či množství střel.

Derby della Capitale dostalo nový náboj i proto, že na lavičkách obou nesmiřitelných rivalů usedly trenérské veličiny. Maurizio Sarri na lavičce domácích vybral hráče jako Milinković-Savić, Immobile, Albeto, Anderson nebo Pedro, pro nějž to bylo první derby na "opačné straně". Mourinho měl obrovský problém z minulého kola, kdy se nechal vykartovat kapitán a v tuto chvíli nejlepší hráč AS, Lorenzo Pellegrini. Místo něj naskočil Mchitarjan, kterého na levé straně doplňoval El Shaarawy.

Bylo ale prakticky jedno, kdo nastoupil v útoku AS, protože hlavní slovo mělo minimálně v prvních 20 minutách jen Lazio. Mnohem aktivnější, živější a koncentrovanější tým několikrát zahrozil a když viděl, že to přes obranu AS půjde, sehrál rychlou akci po křídle. Na přesný centr od Felipeho Andersona si naskočil Sergej Milinković-Savić a těsně před pozdě vybíhajícím brankářem Ruiem Patríciem hlavičkoval do brány. Dostal k tomu ještě pohlavek od portugalského brankáře, takže byl chvíli otřesen, ale když viděl, že Patrício inkasoval žlutou kartu, bolest byla ta tam.

AS si nedávalo v obraně vůbec pozor. Z mezery mezi jeho obranou a zálohou se stávala propast a právě sem Lazio udeřilo znovu. Ciro Immobile potáhl míč středem hřiště a vymyslel krásnou nahrávku na úplně volného Pedra. Ten z voleje poslal míč přesně k tyči a Patrício inkasoval v krátkém čase podruhé - 2:0.

"Vlci" sbírali síly jen hodně opatrně. Jorfan Veretout se z dobré pozice rozhodl vypálit, ale veterán Pepe Reina jeho střelu pod břevnu bravurně vyrazil. Hned z dalšího rohu mělo AS šanci snížit, jenže Nicolò Zaniolo hlavou poslal míč jen do tyče. Opět ukázal, že zatím je to i kvůli vleklým zraněním jen stín toho fanoušky opěvovaného talentu.

Deset minut před koncem první půle mohlo Lazio vést už o dvě branky. Sarriho výběr školil obranu AS rychlými brejky a další z nich vedl Milinković-Savić. Tomu se povedlo najít Immobileho, jenže zkušený střelec trefil jen boční síť. Mnohem lépe už na opačné straně mířil obránce Roger Ibañez. Čtyři minuty před koncem totiž poslal přesnou hlavičkou do sítě centrovaný míč od Jordana Veretouta a snížil.

Jenže Lazio dokázalo rozdíl dvou branek zase nastolit. Perfektní přehled na hřišti ukázal Luis Alberto, který vyslal do úniku Cira Immobileho. Ten ve vápně vykoupal nevýraznou obranu i s brankářem a nahrál volnému Felipemu Andersonovi - 3:1.

Giallorossi se ale stejně nevzdali a dosáhli dalšího snížení. Zaniolo při své druhé střele ucítil za sebou Akpu-Akpra a nechal se jím faulovat. Jordan Veretout už si jako obvykle poradil a snížil. Do konce utkání už se neprosadil ani jeden tým, i když minimálně Šomurodov nebo Immobile byli blízko. AS přestřílelo Lazio, to ale ukázalo maximální efektivitu a ovládlo římské derby. Čtyři střely na bránu, z toho tři branky. Perfektní úspěšnost.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 0:1

26.09.2021 15:00

Góly: 16. Dušan Vlahović (pen.)

V popředí tabulky se nadále drží Fiorentina, která tentokrát získala tři body na půdě Udinese a stačila mu na to jediná branka. O tu se postaral už v 16. minutě z pokutového kopu Dušan Vlahović. Zebry měly svoje šance, ale ani jedna neskončila gólem.

Fiorentina nastoupila v netradičních žlutých dresech, zatímco domácí v obvyklé černo-bílé kombinaci. A už po patnácti minutách bylo veselo. Walace přistrčil ve vlastním vápně Bonaventuru a sudí Ghersini odpískal pokutový kop. Dušan Vlahović má i letos velkou formu a s penaltou si vůbec nedělal problémy. Silvestriho poslal na druhou stranu a Fiorentinu do vedení

Udeřit mohlo i Udinese. Deulofeu si to po pěkné individuální akci pelášil na branku, ale Dragowski proti němu dobře vyběhnul. Ještě jednu příležitost si vytvořila i Viola. Pět minut před přestávkou hledal Odriozola před brankou Vlahoviće, ale tomu chyběl k zakončení do prázdné branky krok.

Na vyrovnání či případný obrat mělo Udinese ještě spoustu času, nicméně šance, které si vytvářelo ne a ne proměnit. Beto krásně kroutil balón k tyči, ale Dragowski se tam rychle přesunul a balón vyrazil. O chvíli později si poradil i se střelou Makenga a na druhé straně se nenechal zahanbit ani Silvestri po ráně Saponary.

Pět minut před koncem měly Zebry velký závar, který také neskončil gólem. Deulofeovu ránu vyrazil Dragowski a další pokusy obrana Violy zablokovala. Udinese se nedočkalo ani během pěti minutového nastavení a s Fiorentinou doma prohrálo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Salernitana Calcio 1:0

26.09.2021 15:00

Góly: 54. Domenico Berardi

Nejtěsnější výhru si připisuje Sassuolo, které doma hostilo nováčka ze Salerna. Hosté po svém postupu do Serie A ještě nevyhráli a to bude platit i po víkendu. Jedinou branku vstřelil ve druhém poločase Domenico Berardi.

Salernitana přitom nevstoupila do zápasu špatně a už ve 3. minutě poprvé prověřil brankáře Consigliho slovenský hráč Norbert Gyömbér. Sassuolo pak získalo pevnější půdu pod nohama a pozornost Belece zase vyzkoušel táhlým pokusem Maxime López. Za další dvě minuty to pro změnu zkusil technicky Boga, ale branku netrefil. Převaha neroverdi se postupně zvyšovala a před koncem poločasu se domácí dožadovali pokutového kopu. Sudí Giua nejprve penaltu odpískal, ale opakovaný záběr ho přesvědčil o opaku.

Nejdůležitější moment celého utkání nastal v 54. minutě. Boga výborně zatáhl balón k brankové čáře a načechral ho na malé vápno, kam vlétl hlavičkující Domenico Berardi! V tu chvíli ještě italský reprezentant netušil, že vstřelil vítězný gól.

Sassuolo chtělo rozhodnout druhou brankou, ale Salernitaně se podařilo všechny jeho pokusy přežít. Blízko vyrovnání byl v 67. minutě Bonazzoli, nicméně jeho pokus směřující do branky odkopl Rogério. Čtvrthodinu před koncem zase neuspěl Scamacca, jehož tvrdou ránu Belec zlikvidoval. Neuspěl ani nepřesně hlavičkující Símy a to bylo také to poslední, co se v zápase událo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Bologna FC 4:2

26.09.2021 15:00

Góly: 1. Kevin Bonifazi (vl.), 32. Andrea Pinamonti, 53. Nedim Bajrami (pen.), 90. Samuele Ricci - 11. Musa Barrow, 77. Marko Arnautović

Gólové hody měli diváci na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. V zápase padlo celkem šest branek, z toho čtyři do sítě Rossoblu. Pro Empoli to bylo první ligové vítězství na domácí půdě.

Utkání mezi Empoli a Boloňou rozhodně nepatřilo mezi hlavní šlágry 6. kola, nicméně oba týmy ukázaly parádní ofenzivní podívanou a diváky pobavili šesti góly.

Ten první přišel už po sto dvaceti sekundách a pro hosty byl hodně nešťastný. Henderson odvedl skvělou práci, když hledal stříleným centrem na malém vápně spoluhráče a Bonifazi ve snaze tomu zabránit si vstřelil vlastní gól. Henderson byl za chvíli znovu v akci a tentokrát z přímáku přestřelil. Boloňa se nenechala zahanbit a poměrně rychle vyrovnala na 1:1. Musa Barrow si při rohovém kopu seběhl na nacvičený signál a přízemní střelou uklidil balón do sítě. O několik minut později mohla Boloňa dokonat obrat, ale nařízenou penaltu za faul na Soriana neproměnil Arnautović! Domácí přitom zachránila branková konstrukce.

Empoli přežilo klinickou smrt a po půlhodině hry si vzalo vedení zpátky. Po rychlé rozehrávce výborně přihrál pod sebe Stojanović a Andrea Pinamonti překonal brankáře Skorupskiho.

Boloňa sáhla o přestávce hned k trojímu střídání, ale první kdo se prosadil byli opět domácí. Faulem v pokutovém území se tentokrát provinila Boloňa a Empoli šlo zahrávat penaltu. Nedim Bajrami si vedl o poznání lépe, než Arnautović a přízemní střelou k tyči už zvýšil na 3:1.

Domácím se pak nějakou dobu dařilo eliminovat útoky rossoblu a držet si dvoubrankový náskok. To platilo až do 78. minuty, než vše zdramatizoval Marko Arnautović. Rakouský útočník si na malém vápně zpracoval balón a bezpečně ho poslal do sítě. Hosté měli na vyrovnání ještě dost času, jenomže obrana Azzurri fungovala dobře a už žádný gól neinkasovala. V 90. minutě pak pečetil výsledek na 4:2 střelou k tyči Samuele Ricci. Empoli vyhrálo první domácí utkání v nové sezoně a v tabulce se posunulo už na sedmé místo. Boloňa je desátá.

Více informací k zápasu

Juventus FC - UC Sampdoria 3:2

26.09.2021 12:30

Góly: 10. Paulo Dybala, 43. Leonardo Bonucci (pen.), 57. Manuel Locatelli - 44. Maya Yoshida, 83. Antonio Candreva

Juventus má svojí druhou výhru, ale znovu se na ní pořádně nadřel. Svěřenci trenéra Allegriho vedli v průběhu zápasu dvakrát o dva góly, ale námořníci se pokaždé dostali na dostřel. V závěru pak ještě vrhli veškeré síly na vyrovnání, ale to jim nebylo přáno. Juventus sice zvítězil 3:2 a zaznamenal druhou výhru v sezoně, přišel však o zraněného Paula Dybalu.

Stará dáma nezačala Serii A optimálně a teprve v minulém kole dokázala poprvé zvítězit. V neděli krátce po poledni ale předvedla soustředěný výkon a porazila Sampdorii díky gólům Dybaly, Bonucciho a Locatelliho. Za Sampdorii zase skórovali Yoshida a Candreva.

V brance Juventusu se trochu překvapivě objevil Perin, zatímco Szczesny zůstal jen na lavičce náhradníků. Jinak sestava Bianconeri žádných výrazných změn nedostála. Snad jen Chielliniho absence v základu mohla mnohé překvapit.

Domácí začali nejlépe jak mohli a už v 10. minutě rozveselil Allianz Stadium Paulo Dybala. Locatelli mu po zablokované ráně sklepl balón a přízemní volej Dybaly zapadla přesně k tyči. Juvetus úvodní branka navnadila a chvíli na to netrefil cíl Chiesa.

Ale nebylo to jen růžové. Po dvacet minutách musel Allegri poprvé střídat a zraněného Dybalu nahradil Kulusevski. Ztráta Argentince je pro současný Juventus pořádnou pohromou. Bez Dybaly pak opadla převaha Juventusu a ke slovu se přihlásila i Sampdoria, byť větší šanci zatím neměla. Ve 41. minutě byl pro Juventus nařízen pokutový kop za hraní rukou a stoper Leonardo Bonucci ho s přehledem proměnil - 2:0. Pak ale přišel důležitý okamžik, protože námořníci okamžitě snížili. Na krátko rozehraný roh vyústil v centrovaný balón a hlavička Maji Yoshidy byla neomylná.

Sampdoria toho v prvním poločase moc nepředvedla, ale zůstávala v kontaktu. Každopádně Juve opět začalo lépe a v 57. minutě znovu odskočilo na rozdíl dvou branek. Váhání s rozehrávkou naplno využil Kulusevski a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně neobsazeného Manuela Locatelliho, který trefil odkrytou branku.

Po třetím gólu udělal hostující kouč razantní změnu a na plac poslal hned trojici nových hráčů. Juventus si však náskok bezpečně hlídal a nic nenasvědčovalo tomu, že by si mohl utkání ještě zkomplikovat. V 83. minutě ale přišla nenápadná akce hostů a kontaktní branka. Adrien Silva přihrával po sebe a pohotový Antonio Candreva propálil brankáře Perina.

Sampdoria cítila šanci na bodový zisk a ve zbytku zápasu vrhla všechny síly do útoku. Obrana Juventusu ale nemusela řešit jediný závažnější moment a stav 3:2 se až do závěrečného hvizdu nezměnil. Juventus zvítězil teprve po druhé v sezoně a na nadcházející zápas Ligy mistrů se naladil optimálně.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Hellas Verona 3:3

25.09.2021 20:45

Góly: 77. Domenico Criscito (pen.), 80. Mattia Destro, 85. Mattia Destro - 8. Giovanni Simeone, 49. Antonín Barák (pen.), 90+1. Nikola Kalinić

Zajímavé utkání se odehrálo na Luigi Ferraris v Janově, kam zavítal Hellas. Hosté vedli i díky Antonínu Barákovi o dva góly, ale náskok prohospodařili a ještě v nastavení prohrávali o gól. Alespoň bod pak zařídil Veroně chorvatský útočník Nikola Kalinić. Na straně grifonů se zase dvakrát trefil Mattia Destro.

Celkem šest vstřelených gólů ještě neznamená, že se hrál skvělý fotbal od začátku do konce. Naopak první poločas byl poměrně nudný a nabídl jen málo zajímavých situací. Jedna z nich se udála hned v 8. minutě a znamenala první gól. Faraoni vykouzlil pěkný centr a Giovanni Simeone hlavou z malého vápna rozvlnil síť. Následně byly k vidění jen náznaky šancí, které však ani jedna strana nedokázala dovést do zdárného konce. Za celý první poločas padla jen jedna střela na branku a z té byl onen jediný gól.

Po změně stran se obraz hry radikálně změnil a určitě tomu pomohla střídání na obou stranách. Ve 47. minutě si dost nešikovně počínal Maksimović a za přišlápnutí Simeoneho následoval pokutový kop pro Hellas. Český záložník Antonín Barák si nedělal žádné potíže a s přehledem uklidil balón k tyči, čímž zvýšil na 2:0.

Hellas měl zápas fantasticky rozehraný, jenomže ještě nebyl všem dnům konec. V 68. minutě vytasil klíčový zákrok Sirigu proti křižné střele Lasagny a kdyby domácí brankář inkasoval, zřejmě by bylo po nadějích. Takto se Grifoni nadechli k těžko uvěřitelnému obratu. Čtvrthodinu před koncem zahrál rukou ve vápně Dawidowicz a penaltu měli k dispozici i domácí. Domenico Criscito si počínal suverénně a snížil. Za další tři minuty se pověsil do vzduchu Mattia Destro a jeho hlavička i s pomocí brankové konstrukce skončila v brance. Náskok Hellasu se rozplynul.

Zápas se dostal do totální fáze fotbalu a diváci na stadionu sledovali jednu šanci za druhou. Hostům mohl vrátit vedení Lasagna ale fantastický zákrok vytáhl Sirigu. O pět minut později založil rychlý kontr Panděv a Mattia Destro po rychlé zasekávačce a dloubáku dokonal obrat.

Příznivci Hellasu byli v šoku, ale stále ještě nebyl konec. V 87. minutě zazdil stoprocentní šanci Barák a v první minutě nastavení zařídil spravedlivou remízu hlavičkující Nikola Kalinić. Janov nakonec remizoval s Hellasem 3:3.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Atalanta Bergamo 2:2

25.09.2021 18:00

Góly: 5. Lautaro Martínez, 71. Edin Džeko - 30. Ruslan Malinovskyj, 38. Rafael Tolói

Inter v naprosto strhujícím utkání doma jen remizoval s Atalantou a nakonec mohl být vlastně rád i za ten bod. První velký šlágr tohoto kola skončil dělbou bodů poté, co Atalanta dokázala otočit skóre po trefě Lautara Martíneze. Edin Džeko pak chvíli před koncem srovnal na konečných 2:2, ale to byl stále jen začátek dramatického závěru s několika dalšími zvraty.

Edinu Džekovi se zatím solidně daří umlčet kritické hlasy některých fanoušků a svou aktivitou i nebezpečím pro soupeře dlouhodobě ukazuje zdvižený prostředníček mnoha fandům AS Řím, kteří ho už dávno chtěli z klubu pryč. Džeko se rázně připomněl už ve třetí minutě, kdy svůj volej poslal těsně vedle tyče. Inter ale udeřil jen o dvě minuty později. Lautaro Martínez si naběhl na krásný pas od Barelly a v pádu poslal míč do sítě - 1:0.

Atalantě trvalo až do nějaké dvacáté minuty, než se vůbec začala osmělovat, respektive než jí to Inter dovolil. První problematickou situaci musel brankář Handanovič řešit ve 23. minutě, kdy De Roon pálil těsně vedle. O pár minut později za něj zaskočil neúnavný Brozović, který zablokoval pokus Pessiny.

Přesně ve 30. minutě se tlak Atalanty konečně vyplatil. Obrana Interu neodvrátila původně pokaženou rozehrávku Atalanty, k míči se dostal Ruslan Malinovskyj a nádhernou ránou poslal míč k tyči! Handanovič byl i přes své schopnosti a centimetry bezbranný.

Radost Interu, která mu vydržela prvních pětadvacet minut, náhle zamrzla ve 38. minutě. To se totiž Malinovskyj odhodlal k další povedené ráně a Handanovič ji vyrážel jen před sebe. Jenže tam byli hned dva protihráči a žádný domácí fotbalista. Dobíhající Rafael Tolói si mohl vybrat, na kterou stranu pošle míč - 2:1.

Interu trvalo docela dlouho, než tuhle situaci rozdýchal. A mohlo být ještě hůř. V 53. minutě trefil jednoznačně nejlepší muž na hřišti Ruslan Malinovskyj z přímého volného kopu tyč! Takhle to dál nejde, řekl si trenér Inzaghi, a vystřídal tři hráče. A po dvou minutách se jeden z nich málem radoval. Ránu Matíase Vecina ale brankář Musso vyrazil na brankové čáře!

O chvíli později si na další pas od Barelly naběhl Lautaro Martínez, před nějž Musso vyrazil těžký míč. Martínez jej ale nedokázal dostat do brány. Až dvacet minut před koncem utkání se k míči dostal do vápna naběhnuvší Dimarco a píchl balon na Mussa, který míč vyrazil vedle sebe. Tam stál pozorný Edin Džeko, který už měl práci snadnou.

A teď nastalo to pravé drama. Pět minut před koncem utkání nejprve zahrál Merih Demiral ve vápně rukou a sudí po poradě s VARem pískal penaltu. K ní se postavil odchovanec Interu Federico Dimarco, jenže napálil míč od břevna daleko pryč! O pouhé dvě minuty později střídající mladíček Roberto Piccoli sice vstřelil vítěznou branku Atalanty, ale VAR ji odvolal! Balon totiž v začáteční fázi překročil pomezní lajnu...

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - AC Milán 1:2

25.09.2021 15:00

Góly: 80. Daniele Verde - 48. Daniel Maldini, 87. Brahim Díaz

Tři body veze ze stadionu Alberta Picca AC Milán, ale utkání s domácí Spezií nebylo ani trochu jednoduché. Rossoneri vstřelili vítěznou branku až pár minut před koncem a děkovat mohou Brahimu Díazovi. Všechny góly padly v průběhu druhého poločasu. Milán vedl zásluhou Daniela Maldiniho, ale Spezia našla na jeho trefu odpověď - prosadil se Daniele Verde.

Utkání v La Spezii se hrálo už od tří hodin, protože AC Milán hraje v úterý Ligu mistrů proti Atléticu Madrid. Stefano Pioli udělal některé překvapivé tahy a zejména v útoku se objevil nositel slavného jména Daniele Maldini. Spezia na svém stadionu naposledy AC Milán porazila a tento úspěch chtěla zopakovat.

Domácí se slavného celku nezalekli a milánský brankář Maignan musel několikrát zasahovat. Ve 21. minutě ho prověřil štiplavou střelou M'Bala Nzola. Maignan jí vyrazil a o zbytek se postarala defenziva Rossoneri. Spezia nadále pokračovala v aktivitě a nevedla jen díky tomu, že v šestnáctce občas nedokázala pořádně zakončit.

O přestávce udělal Pioli dvě změny a do útoku poslal Pellegriho s Leãem. A milánští se skutečně dočkali. Ve 48. minutě odcentroval Kalulu a hlavičkující Daniele Maldini rozveselil příznivce červenočerných barev, včetně svého otce Paula Maldiniho, který všechno sledoval z ochozů stadionu.

V 56. minutě měl na kopačce druhý gól Leão, ale jeho technický pokus skončil na tyči. Za chvíli byl portugalský rychlík v další šanci a tentokrát i s přispěním teče minul. Každopádně Spezia se začala osmělovat a před Maignanem bylo živo. Deset minut před koncem pak vypálil Daniele Verde a teč Sandra Tonaliho znamenala vyrovnání.

Remíza byla pro AC Milán málo a ten v sobě ještě našel síly, aby vstřelil druhý gól. Výbornou práci odvedl u brankové čáry Alexis Saelemaekers a po jeho zpětné přihrávce napálil balón do sítě Brahim Díaz. AC Milán vyhrál těžké utkání v La Spezii 2:0 a zůstává neporažen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol660016:218
2.AC Milán651012:316
3.Inter Milán642020:714
4.AS Řím640214:812
5.ACF Fiorentina64029:912
6.SS Lazio632115:911
7.Atalanta Bergamo63218:611
8.Empoli FC63039:109
9.Turín FC62229:68
10.Juventus FC622210:108
11.Bologna FC62229:148
12.US Sassuolo62136:77
13.Udinese Calcio62136:87
14.Hellas Verona612311:145
15.UC Sampdoria61237:105
16.Janov CFC612310:155
17.Spezia Calcio61148:154
18.Venezia FC61144:114
19.Cagliari Calcio60247:152
20.Salernitana Calcio60154:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
10

Spezia je krásná ukázka toho, že v dnešním fotbale stačí běhat, resp. v Itálii to platí 100%. Dokud udrželi tempo, tak můžou hrát relativně vyrovnaně s kýmkoliv, když pak trošku upustí páru a zatáhnou se, tak se odhalí podprůměrná taktická i technická kvalita toho týmu...to bylo vidět dneska i s Juve

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Yanek

Já si myslím, že dnes byli hratelní, bylo tam dost prostoru. AC mělo pomalý přechod do útoku s unavenou zálohou a slepeným útokem. Tyhle týmy se hecují na větší kluby, což jde vždycky vidět na ostatních zápasech a postavení v tabulce. Ale jasně, celá Itálie by potřebovala hrát víc fyzicky, o tom žádná...

Reagovat
10

To jsem tím říct nechtěl, spíš mi jde o to, že tyhle týmy by dřív hráli Serii B a top týmy by je v tý době přejížděli s prstem v prdeli, ta fotbalová kvalita šla globálně strašně dolů.

Reagovat
livefan

Reagovat
PP

no mě ten trend přijde naopak opačný a totiž že průměrné týmy se docela radikálně zlepšili, resp. díky taktické vyspělosti a dobrému betonu jsou schopné uhrát výsledky dříve nemyslitelné.

Jasně, PL je jiná, protože i průměrný tým tam má spoustu peněz, ale stačí se podívat poslední roky na PD či na Serii A a je to evidentní. Jediná výjimka je Bayern.

Reagovat
Pipo123

Tiež mám ten pocit, ale skôr mi vadí že tie lepšie kluby hrajú rovnakú sračku, chcú hrať na držanie lopty, milión krátkych prihrávok, od kedy Barcelona vymyslela to svoje tikitaka tak niečo podobné chcú hrať všetci aj keď na to nemajú hráčov, potom vidíš zápasy kde je držanie lopty 70:30, veľa striel, ale vlastne žiadna vyložená šanca. Trošku mi chýba futbal spred 15 rokov keď boli v útoku dvaja borci na ktorých sa to často krát nakoplo a bolo hotovo, teraz všetci prihrávajú okolo vápna a vyzerá to ako hádzaná

Reagovat
10

Já si právě myslím, že tohle je způsobený nižší kvalitou těch top týmů, primárně technickou kvalitou. A tím, jak je to všechno atletický a fyzický, tak se ty rozdíly pak mažou. Mluvím o období před 10-15 lety a dál.

Reagovat
garruklol

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Ta technika hracu v top klubech je podle meho fakt tristni. Prechod do utoku v podani treba United a dalsich je strsne pomaly. Neumi zeychlit hru jednim dotekem, vsechno to trva, pak soupere neprecisli nebo tu obranu nerozhodi. Vsude jenom bezci a chlapi silni v soubojich. Kdyz se clovek podiva na Bayern, s jakou lehkosti se dostanou super pohybem a 5 dotekama az ke koncovce, tak clovek pak nechape, proc to nejde i jinde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern, Lipsko, City, Atalanta, Lens umí hrát hodně rychle vysoko, bohužel to je někdy na úkor obrany

Reagovat
vilp

Reagovat
DelPiero137

Technika a elegancia mi v dnesnom futbale chyba. Nie len v utoku ale aj obrane. Elegantne odobranie lopty v plnej rychlosti ala Maldini, Cannavaro, Nesta. To dnes uz nevidis.

Dne je to sami silovy hrac ktoremu lopta prekaza. Vsetko je o sprinteroch a spartan racers

Reagovat
PP

Částečně souhlas.. Ale stojím si i za tím zlepšením průměrných / slabších týmů, protože ta atletičnost ti toho hodně smaže. Dostat 10 chlapů za balon + zahuštovat prostory, to se hraje blbě, až na pár týmů - když vezmu od Pepkovi demoliční Barcy to je konstatně jen Bayern + jednu dobu snad Liverpool. A technickým hráčům se hraje blbě, když mají hned pod nohama nějakého běhavého tvrdého běžce.

Reagovat
10

Podle tebe se začalo bránit hluboko v deseti lidech až poslední roky? Nebo poslední roky vznikla úplně nová role "běhavý tvrdý bežec" s osobní obranou na největší hvězdy?

Tohle je podle mě jen další argument, který potvrzuje to, co píšu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jednoznačně, navíc v Itálii je ten rozdíl asi nejmarkantnější.

Reagovat
10

Ano, tam jsou ty extrémy na obou stranách největší, fanoušci si to uvědomují a nemají problém si to přiznat, tam je ten největší rozdíl proti ostatním ligám, kde se to děje taky, ale vidí to malý procento, La Liga se tomu blíží, tam se ten sešup stal ještě rychleji.

Reagovat
vilp

Jak se ti líbí Vlahović?

Reagovat
10

Furt tak nějak nevím, zvlášť když ho beru v kontextu 70m+... má aktuálně velký sebevědomí, hraje dobře zády k bráně a je mu teprve 21 let, ale zároveň mu trošku chybí rychlost a ukazuje se jen v lize. Ale když budu vycházet z toho, na co narážím nahoře, tak to asi dneska stačí.

Reagovat
vilp

Dík. Na YT vypadal rychle. Schick byl tehdy lepší v Sampdorii?

Reagovat
10

lepší asi ne, ale věřil jsem mu víc

Reagovat
Yanek

Maldini je docela talent. Vi jak si vybrat misto, silny technicky i fyzicky. Bude zajimave ho sledovat.

Reagovat
Kaka14

Super že dal gól, to mu hádam pomôže

Reagovat
Eldarion

Leaa sa pýtali, kto je podľa neho najväčší talent v súčasnom tíme a s prehľadom povedal, že práve Daniele. Musí to byť obrovský tlak hrať s menom Maldini na chrbte, preto robia dobre, že ho začleňujú pomaličky. Btw z Leaa sa pomaly, ale isto stál líder tohto tímu, nebolo to prvý krát túto sezónu čo bol najlepší na ihrisku.

Reagovat
Tsigi

Pokud bude Maldini dobrej, tak by to bylo hrozně krásný.

Reagovat
smazaný uživatel

V italii hral s bratrancem meho spoluzaka, a uz tehdy rikal, ze technicky je uplne jinde. Jedine co bude pro nej tezke, je hrat s tim prijmenim.

Reagovat
smazaný uživatel

V italii hral s bratrancem meho spoluzaka, a uz tehdy rikal, ze technicky je uplne jinde. Jedine co bude pro nej tezke, je hrat s tim prijmenim.

Reagovat
smazaný uživatel

V italii hral se spoluzakem meho bratrance, a uz tehdy rikal, ze technicky je uplne jinde. Jedine co bude pro nej tezke, je hrat s tim jmenim.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Šílený a pro nezaujatého diváka jistě krásný zápas. Nejprve zklamání z neproměněné penalty, následně daleko větší po rozhodujícím gólu (nechápu proč v téhle situaci chtěl Handa za každou cenu udržet míč v poli a hraje ho ve skluzu do vlastního vápna), radost díky VARu a v posledních vteřinách zahozená dobrá šance Džeka. Tři body rozhodně urvat šly, důležitější ale bude udělat je v týdnu na Ukrajině.

Forza Inter!

Reagovat
Shevchenko

Proč nějaký Dimarco kope za Inter penalty?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Štatistiky na penaltách mal z hráčov Interu nsjlepšie

Reagovat
The Krupy

Obrana katastrofálna, nikdy by som nepovedal, že sa toho dožijem práve pri Juventuse. Labilita hráčov, opäť prehajdákaný náskok, strachovať sa o výsledok do posledných sekund na domácej pôjde proti Sampdorii, celkovo je to úplný opak Juventusu, aký sme poznali. Káder, s výnimkou niekoľkých hráčov, plný priemerákov. Allegrimu nezávidím, prišiel do poriadneho bordelu.

V lige dúfam aspoň v to 4. miesto, nech môžeme v lete počítať s peniazmi za LM a pokračovať v rozumnej obmene, hoci s tými dvomi kreténmi vo vedení v to príliš neverím, max. dotiahnu nejakého Joviča, nech je skvadra priemerákov kompletná. V LM snáď aspoň postup do osemfinále a tam vypadnutie so cťou, to je náš strop. A do zápasu proti Chelsea by nemali ani nastúpiť, to bude poníženie v priamom prenose.

Titul snáď jeden z dvojice AC/Atalanta.

Forza Juve, hoci mám v poslednom čase pocit, že je to Piemonte Calcio.

Reagovat
Il Architetto

4. místo by byl malý zázrak.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Max je extrémně nervózní a dělá kvůli tomu dost chyb, navíc to přenáší na hráče. Dneska to znovu střídáním otevřel. Ten závěr a strachování se o výhru v rozestavení 5-4-1 doma se Sampdorií mluví za vše. Takhle to nepůjde

Reagovat
DelPiero137

on ma svoju predstavu a ked ti sprepacenim mantaci to nedokazu aspon naznakom splnit je z toho v prdeli.

Reagovat
Mönchengladbach

Korupčníci berou boj o záchranu vážně.

Reagovat
Largo

Další pokažený derby. Škoda, ale Lazio mělo prostě větší kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo leda govno, dali prostě 3 góly ze 4 střel na bránu ,,,

Reagovat
Maritazzi

Tohle derby se určitě prohrát nemuselo. VAR naprosto k smíchu, tenhle zápas ovlivnil výrazně rozhodčí a to, že nám chybí rozumná alternativa na beky a DM. Snad to do zimy nějak přetrpíme a někdo přijde, protože chybějící DM je problém už z loňska. Každopádně Zaniolo se takhle snad brzy dostane do svojí formy a bude naše největší posila, dneska tam měl už skvělý věci.

Reagovat
danko10

Aké skvelé veci? Pohybuje sa ako starý pán a prihráva ako Pellegrini.. Ešte dva-tri mesiace takejto hrôzy a môže si ísť po prídavky za štatút bývalého futbalistu. Dnes mal ísť dolu najneskôr po hodine.

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Reagovat
Lech

Wtf

Reagovat
Maritazzi

Nesouhlasím vůbec. Nejlepší z našich směrem dopředu. Jasně, v přihrávkách velký nepřesnosti, ale to zrovna není věc, která ho má zdobit. Naopak 1na1, pohyb, ochota udělat něco navíc tam je a bylo vidět druhou půlku, že už i fyzicky to začíná vypadat líp, dokáže v klidu hráče přejít a vymyslet nějakej zajímavej moment z ničeho, což je asi jeho největší přidaná hodnota. Navíc nevím co víc od něj očekávat po dvou letech bez fotbalu.

Reagovat
Lech

Ne on ho borec prirovna k Pellegrinimu ktery nosi pasku za to ze je jediny odchovanec, protoze vykonama to absolutne nesouhlasi, ale i pres to se mu v Rime lize zadek jak kdyby to byl nuovo Totti. Ale Zaniolo sotva po restartu kariery by mel ukoncit karieru

Reagovat
danko10

Keby si aspoň vedel čítať.

Reagovat
danko10

Podľa mňa zatiaľ vôbec nemá tú dynamiku, ktorá bola jeho najväčšou prednosťou. Mám z neho pocit, že ho tie kolená limitujú. Možno by som ho ani tak neriešil za dnešok, kedy nefungoval vpredu prakticky nikto (Štefan, si tam?). Skôr ma desí, že tak vyzeral aj v tých tímovo lepších zápasoch. Snáď sa pozbiera.

Reagovat
Maritazzi

Ta dynamika mu na začátku hodně chyběla a přišel mi poloviční, ale včera už zas dokázal přeběhnout 2-3 hráče, použít tu svojí nečitelnou kličku, ten finální produkt tam pořád není, ale zase tam měl tyčku, Reina mu chytil skoro jistej gol po akci, kterou taky udělal sám a která je podle mě pro něj charakteristická.

Měl jsem z toho strach, ale on vyroste zpátky tam kde byl, je na něm vidět obrovská vůle a potřebuje jen hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej zápas, fakt že jo, AS lepší, ale Reina čaroval. Abraham marnej ,,,

Reagovat
danko10

Z pohľadu nezaujatého diváka to muselo byť utrpenie, jak oči. Miestami to bola čistá bitka kriplov bez elementárnych taktických základov.

Mourinho tým posledným dvojstriedaním poslal jasný odkaz na tribúnu Pintovi a majiteľom. Tá kvalita na lavici prosto vážne nie je. Miestami teda nie je ani na ihrisku. Mancini je taký taliansky Jheison Murillo, či ako sa volal ten vypatlaný kolumbijský atlét, čo si z neho kedysi Radja spravil toaletný papier. Chlapcovi to pri futbale myslí úplne ako mne, čiže vôbec. To jeho postavenie pri Albertovej prihrávke Immobilemu pred gólom na 3:1 bolo ako z príručky kokotizmu.

Z Nicoloneho je mi fakt smutno. Takto to nepôjde. Chlap stratil všetku dynamiku a silu v súbojoch, čím sa úplne vytratili jeho prednosti. Navyše prihráva, ako keby mal v kopačke tehlu. Ešte zásadnejší problém vidím v tom, že Abraham nie je nijak napojený na zvyšok tímu. Chlape maká, snaží sa, ale je mu to úplne k hovnu, keď je totálne odpojený z hry. Najváčší prúser je zas a znova obrana. Som dúfal, že Jose tých mentálov vzadu nejak zrovná a prvé dve kolá to tak aj v náznakoch vyzeralo, ale už sme zasa tam. Vysoký, štrbavý blok, kilometre priestoru za prepadajúcimi bekmi, nedôrazní stopéri. Furt to svoje.

Inak rozhodca skvelý. Chlap vôbec nevedel, kde je a prečo.

Lazio teda tiež nie je žiadny zázrak a som zvedavý, kedy sa z toho bude dať čítať Sarriho filozofia. Každopádne si tú výhru zaslúžili tým, že im, na rozdiel od Ríma, vyšli asi tri futbalové veci.

Quo vadis, Roma?

Reagovat
Talker

Je to chyba na straně Tammyho? Jde o jednoho z oblíbenců, tak jsem zvědavý, jak po tom úvodním hypu je hodnocený.

Reagovat
Alberto Aquilani

Tá penalta na Zaniola vyzerala smiešne, ale neskôr ukázali ten kontakt.

Čo už nie je vpohode je to, že sa mala pískať penalta na Zaniola aj v prvom, miesto toho z toho dalo Lazio gol. Leiva zostal na ihrisku len preto, že je z Lazia. Tomu tímu sa pomáha najviac zo všetkých, čím to asi bude...

Od nás slušný zápas, bod sme si zaslúžili, ale s hentakým mantákom v obrane ako je Mancini to je ťažko... a ešte tomu aj kapitánuje, doboha.

Reagovat
Panini Calciatore

Vies dobre ze len zastupoval na paske kedze Pelle nehral.

Fakt je ten ze druhy vonkajsi zapas ste dostali 3 goly co nie je dobra vizitka pre Murka.

Abraham ma obcas dobre veci, podla mna potrebuje este cas ale ked je na hrote sam tak si nema s kym kopnut. Bud Shomurodov alebo Mayoral by mal ist k nemu do zakladu.

Reagovat
Pipo123

V prvom asi jasná penalta, aj keď neviem či Zaniolo nebol v ofsajde, tam to bolo tesné, tá druhá mi prišla skôr ako kompenzácia, jo kontakt tam bol, ale myslím že toto nie je na penaltu. Na druhej strane taký Ciro si na takých penaltach založil karieru. Súhlasím že Leiva mal byť vonku, tam nás rozhodca vlastne zachránil

Reagovat
Panini Calciatore

Prvykrat po 55 rokoch sa stalo ze v rimskom derby nehral ziaden rodeny Riman...

Pedro treti hrac v historii derby ktory dal gol za oboch.

Pekne gesto od Mou ze tam dal Zalewskeho na par minut hoci prehravali. Chlapcovi len v piatok zomrel na rakovinu otec.

Inak hura futbal hore dole, remiza by bola spravodlivejsia.

Reagovat
smazaný uživatel

Vek je len číslo a na pravidelnú kúpu permanentky nikdy nie je neskoro:

Tohle je Giancarla - 84letá fanynka Interu, která si již pětatřicet let pravidelně kupuje permanentku na zápasy Nerazzurri!

https://www.facebook.com/fcintermilan.cz/photos/a.143252852431335/4753044354785472

A pozrite sa čo má na ruke - 37, Škriniar

Ale to včerajšie bránenie Interu bolo katastrofálne A nie len to včerajšie, ale aj to počas týždňa voči Fiorentine Ako mohol Malinovský dostať toľko veľa priestoru, keď sa o ňom vie, že je záložníkom s najlepšou strelou v lige z hranice vápna? Dostať 2 góly je veľa, i keď nepremeniť penaltu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný příběh

Reagovat
smazaný uživatel

A aký je ten tvoj okrem trollenia?

Reagovat
Csaplárova past

Co tam José vyváděl, že dostal žlutou kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

Expreska:

Donnarumma je prý osamělý

Gianluigi Donnarumma ještě nedochytal od letního příchodu do Paris Saint Germain ani jeden zápas. Přednost v brance dostává Keylor Navas. Italský deník Corriere dello Sport nyní přišel s informacemi, že Donnarumma se cítí v Paříži osamělý a smutný, což se podepisuje na jeho výkonech. Zároveň deník zkritizoval hráčova manažera Mino Raiolu, že reprezentačního brankáře raději přivedl do PSG než do Juventusu, kde by prý našel vlídnější prostředí.

Reagovat
celestial-

Nech idú všetci do PSG, ja im to prajem

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal snad někdo něco jiného? Věřím, že ho Raiola bude chtít v zimě dostat na hostování. Bral bych ho hned, teď, za půl roku, za rok, je mi to jedno, hlavně ať dojde zpátky domů do Itálie.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry kámo, chci, aby byl rozchytaný na MS, to je pro mě absolutně nejdůležitější.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pipo123

Veď chytal proti Lyonu

Reagovat
DelPiero137

Nebolo tam pisane ze JA enklava tlaci na Pocheho aby stavali Navas? Na celes Messim?

Reagovat
Shevchenko

jedna větší pohádka než druhá.

Reagovat
BaggioRoberto

Vždyť odchytal dva zápasy. Jinak ať klidně sedí, když ho zajímaj jenom prachy.

Reagovat
Eldarion

Milujem tieto "inside" novinky (ešte k tomu od Corriere) 90% času nemajú tie média ani šajnu, že sa rokuje mesiace o prestupe, ale určite majú presné info ako sa Donnarumma cíti a čo mal na raňajky.

Reagovat
Furia Ceca

Zranění Dybaly není zas tak vážný Měl by být zpátky v půlce října na zápas s AS

Naopak Morata má vážnější zranění, než to na první pohled vypadalo – ale i on by měl být jen měsíc mimo... Uffff.

Reagovat
stuff

Tak nie je to ani malo

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, já se bál půlroku... Měsíc je svatej.

Reagovat
10

ona je další repre pauza po víkendu, takže to jsou vlastně jen 2 zápasy...

Reagovat
Furia Ceca

Hlavně po repre pauze máme zápasy s AS a Interem, takže pokud do tý doby bude zdravej, tak cajk.

Reagovat
10

Jestli ho pustí na sraz s repre, tak ten klub můžou rovnou rozpustit, to je neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme v neskutečný prdeli. Nejdřív 4XE jako přídavek Jeepu a teď na rukáv Bitget. Sakra práce už.

Reagovat
10

Musíš to brát z tý lepší stránky...mohl to být třeba PornHub

Reagovat
10

Pessina je strašnej borec...a hlavně inteligentní, četl jsem s ním pár rozhovorů a na fotbalový poměry úplný zjevení

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele