Ósakaová nebude bez tenisu dlouho, už ji to táhne zpět na kurty

27. 9. 2021, 12:20
Aktuality 17
Čtyřnásobná grandslamová vítězka Naomi Ósakaová se podle všeho brzy vrátí k tenisu. Třiadvacetiletá Japonka, jež se potýká s psychickými obtížemi, uvedla, že ji to táhne zpět na kurty.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Ósakaová začátkem září vypadla ve 3. kole US Open s pozdější finalistkou Leylah Fernandezovou a řekla, že si plánuje dát od tenisu delší pauzu. Odhlásila se mimo jiné z velkého turnaje v Indian Wells, jenž se bude po odložení ze svého tradičního březnového termínu hrát v říjnu.

V pořadu televize HBO "The Shop" nicméně Ósakaová uvedla, že má stále tenis ráda a těší se zpět na kurt. "Vím, že budu zase hrát, a pravděpodobně brzy, protože už mám znovu takové cukání," řekla bývalá světová jednička. "Ale nebude pro mě důležité, zda vyhraju, nebo prohraju. Prostě si chci užívat to, že budu zpět na dvorci."

Ósakaová se potýká s poklesem formy od květnového Roland Garros, z něhož odstoupila po pozdvižení, které vyvolala svým rozhodnutím nemluvit se zástupci médií. Aktuálně sedmá hráčka světového žebříčku uvedla, že těžké zápasy si na ní vybraly svou daň.

"Měla jsem ráda zápasy, byla jsem soutěživá. Čím delší zápasy jsem hrála, tím více jsem si to užívala. Pak jsem ale nedávno začala cítit, že čím byly duely delší, tím více jsem byla vystresovaná. Prostě jsem potřebovala pauzu, abych mohla jít do hloubky sebe sama," řekla rodačka z Ósaky, jež před dvěma měsíci zapálila oheň při zahájení olympijských her v Tokiu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Mony
Příště, až se Naomi vrátí, tak chce hrát s raketou upevněnou na temeni hlavy ve tvaru motýla. |Myslíte, že jí to projde?
https://sport.aktualne.cz/tenis/tenisem-je-sklicena-na-modnich-oskarech-ukazala-osakaova-div/r~c15954d6160611ec8a900cc47ab5f122/r~eee5b88c160511eca1070cc47ab5f122/
Reagovat
Nola
Ja sám si neviem predstaviť, že by som mal začať svoju kariére v ére sociálnych médií," dodal Roger Federer.

https://sportnet.sme.sk/spravy/tenis-naomi-osakova-roger-federer-vztah-hraci-media-reforma/
Reagovat
paddy
Federer řekl, co jsem tvrdil nedávno - vadí hlavně kritika

ale nic není zadarmo, je to daň za velké peníze a popularitu, kterou mají celebrity díky médiím
Kardashian 1 foto na insta = 1 mil. USD

doporučuji všem shlédnout výborný dokument "Sociální dilema" - mladá generace je závislá na soc. sítích, každý lajk aktivuje dopamin, psychické problémy, sebevraždy...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Soci%C3%A1ln%C3%AD_dilema

https://uloz.to/hledej?q=Soci%C3%A1ln%C3%AD%20dilema&autocomplete=std
Reagovat
paddy
Facebook Knows Instagram Is Toxic for Teen Girls, Company Documents Show

Its own in-depth research shows a significant teen mental-health issue that Facebook plays down in public

https://www.wsj.com/articles/facebook-knows-instagram-is-toxic-for-teen-girls-company-documents-show-11631620739?mod=hp_lead_pos7
Reagovat
Titan
Hysterko, klidně pověs tenis na hřebík a už nevotravuj, jsi jak veš v kožichu...smile
Reagovat
Mantra
mantru neoblbneš smilesmilesmile
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
nevěřím tomu že se jí stýská po tenisu. Spíš cítí, že její sponzorský a reklamní smlouvy jsou v ohrožení, protože na okruhu nikomu nechybí a média si už našla zajímavější hvězdy jako např. Raducanu ... smile
Reagovat
hanz
No ona rychlokvaška Raducanu si za chvilku taky začne diktovat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, prohlásí, že jestli bude na TP působit hanz, tak nebude hrátsmilesmile
Reagovat
hanz
Pročpak, i já umím pochválit. :)
Reagovat
Mantra
zaprvé je to tak,
zadruhé taky,
zatřetí se to říkalo už dávno smile
Reagovat
Nola
to je take smutne, co si napisal, je to jej zamestnanie, ze ju nemusite, je jedna vec, ale kde beriete vsetci tu istotu, ze tenis nie je pre nu dolezity? urobila super sluzbu, ked odstupila z 2 GS, sama si znahodnotila ranking, myslis, ze to urobila iba kvoli nejakej pominutelnej reklame v mediach?
Reagovat
tommr
jj je to chudinka a všichni jí ubližujou ... smile
Reagovat
Pavol
Porážať slabších len tak pre radosť.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak už 6 jich je před nísmile S kterou má negativní skóre nevím.
Reagovat
hanz
Komedie, stará.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist