Aleš Vémola končí!

Featured Image

Ano, je to tak! Aleš Vémola opravdu končí! Alespoň tak to prohlásil on sám v Událostech odvysílaných Českou televizí v sobotu 18. září 2021 (zdroj, čas 36:39). Aleš Vémola však neskončí ze dne na den, ale až po skončení přechodného období 5 let, po které ještě budou platit pro soudní znalce stávající pravidla, takže si s ním ještě leckdo „užije“…

Prvotní reakce čtenářů D-FENS a tohoto článku mohou být různorodé. Může např. zaznít:

  1. Kdo je to Aleš Vémola?“

  2. Nějakého Aleše Vémolu mám totálně na háku“

  3. Proč zrovna D-FENS píše o tom zápasníkovi MMA?“ (Neinformovaný čtenář patrně zaměnil Aleše za Karlose – pozn. autora článku)

Každý má samozřejmě právo na svůj názor, nicméně odchod Aleše Vémoly je událostí, která by rozhodně neměla zapadnout. Aleš Vémola je totiž soudním znalcem a „majitelem pravdy“, jak byl (nejenom on, ale i jiní soudní znalci) celkem trefně nazván D-FENSem.

Aleš Vémola toho vykonal velmi mnoho dobrého. Možná ne pro vás a pro mě, ale minimálně pro policajty ze Zbraslavi (Policie ČR – Krajské ředitelství policie Středočeského kraje, Praha – Zbraslav, Baně) rozhodně ano. Aleš Vémola (ačkoliv z Brna) je totiž až nápadně často angažován právě policajty ze Zbraslavi, aby vypracoval nějaký ten znalečák (znalečák = znalecký posudek) v kauzách, na kterých středočeským policajtům hodně záleží. Prostě aby „dopadly“. Možná si říkáte, proč si středočeští policajti najímají znalce až z dalekého Brna, když mají „za rohem“ hafo obdobných soudních znalců z Prahy… Takových soudních znalců, jako je Aleš Vémola, zřejmě není mnoho. Aleš Vémola zpravidla pracuje pro PČR a tím pádem pro obžalobu a není to tedy nějaký „cinknutý“ znalec, který pracuje pro obhajobu a tím pádem Aleš Vémola nepomáhá svými znalostmi takovým vyvrhelům, jako jsou (obecně) Janoušek, Rittig, Rath, Nečeasaný, Kramný a podobní.

Zlé jazyky sice tvrdí, že Aleš Vémola zkrátka jen zneužívá toho, že on je znalec/expert, kdežto soudce je laik a souzené věci z technického hlediska vůbec nerozumí. Obecně u soudu platí, že bez znaleckého posudku si žádný soudce (nejenom) trestního soudu nezajde ani na WC a podle toho to tak bohužel i vypadá. A že v těch svých výpočtech prostě Aleš Vémola občas jen kouzlí s různými koeficienty ve vzorcích podle toho, jestli to má vyjít „bílé“ nebo „černé“, jestli to má vypadnout „vlevo“ nebo „vpravo“ apod. Že se zkrátka řídí heslem „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“.

Ať už je to jakkoliv, po přechodném období už Aleš Vémola nebude znalcovat, bude mít pokoj od stresů v soudních síní a my ostatní budeme mít pokoj od Aleše Vémoly.


27.09.2021 Luba

12345 (141x známkováno, průměr: 1,25 z 5)
8 881x přečteno
Updatováno: 27.9.2021 — 21:43
D-FENS © 2017