Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kämpf a Kaše při premiéře za Toronto skórovali. V přípravě ale slavil Myšák, který asistoval

V novém prostředí se uvedli dobře. Čeští útočníci Ondřej Kaše a David Kämpf při premiéře za Toronto skórovali. Jejich trefy ale jen zmírnily prohru na ledě Montrealu v přípravě na sezonu NHL. Maple Leafs, v jejichž dresu si odbyl premiéru brankář Petr Mrázek, podlehli finalistům Stanley Cupu 2:5. Jednou asistencí se na výhře Canadiens podílel Jan Myšák.

Ondřej Kaše z Toronta dává gól do sítě Montrealu
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Ryan Remiorz

V pondělním programu nastoupili i další dva čeští brankáři. Josef Kořenář při debutu za Arizonu odchytal dvě třetiny a pomohl k výhře 2:1. Naopak Daniel Vladař se z vítězství v dresu Calgary neradoval ani napodruhé. I přesto, že bývalý brankář Bostonu inkasoval pouze jednou, Flames nedokázali stáhnout ztrátu z první poloviny utkání a Vancouveru podlehli 2:4.

Kaše a Kämpf spolu nastoupili ve druhém útoku Toronta a premiéra v modrobílých barvách jim z osobního hlediska vyšla. Kämpf v 31. minutě využil chyby brankáře Kevina Poulina v rozehrávce a v oslabení snížil na 1:3. Kaše se prosadil o osm minut později, kdy se na hranici brankoviště odpoutal od bránícího Myšáka a využil perfektní nahrávky Morgana Reillyho.

Kaše přišel bojovat o místo v kádru Toronta jako volný hráč poté, co promarodil většinu angažmá v Bostonu. Šikovný křídelník, jehož často limitují zdravotní problémy, se v novém působišti bude snažit navázat na své angažmá v Anaheimu, kde v sezoně 2017/18 dokázal vstřelit 20 branek.

I Kämpf se snaží najít v Torontu nový impulz po čtyřech sezonách v Chicagu. Pomoct by mu mohla spolupráce s Kašem, se kterým se zná z mládežnických kategorií chomutovských Pirátů. Severočeští rodáci se sešli v jednom týmu poprvé od sezony 2014/15, ve které pomohli Pirátům zpět do extraligy.

Josef Kořenář odchytal ve svém prvním duelu za Arizonu 40 minut a byl zvolen třetí hvězdou zápasu. Jediným úspěšným střelcem Los Angeles při prohře 1:2 byl Sean Walker, jenž českého brankáře překonal z dorážky. Bezmála deset a půl minuty odehrál v dresu Coyotes Jan Jeník a v sestavě Kings se představil Martin Frk.

Dva čeští hokejisté na sebe narazili také v souboji Pittsburghu a Columbusu. Dominik Simon se vrátil do sestavy Penguins po nepovedeném angažmá v Calgary, prohře 0:3 však nezabránil. Obránce Stanislav Svozil si odbyl vítěznou premiéru v dresu Columbusu, kterou podpořil dvěma kladnými body.

Přípravné zápasy před NHL:

Montreal - Toronto 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Branky: 10. a 33. Josh Anderson, 30. a 59. Pazzetta (na první Myšák), 14. Ch. Dvorak - 32. Kämpf, 39. O. Kaše. Petr Mrázek odchytal za Toronto 28 minut a 48 sekund, z 8 střel inkasoval jednu branku a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta.

Pittsburgh - Columbus 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky: 17. Činachov, 45. A. Boqvist, 58. Bemström.

St. Louis - Dallas 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky: 40. Bučněvič, 62. Anas - 18. Tufte.

Arizona - Los Angeles 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky: 35. Eriksson, 50. Guenther - 29. S. Walker. Josef Kořenář odchytal za Arizonu 40 minut, z 19 střel inkasoval jednu branku a úspěšnost zásahů měl 94,7 procenta.

Vancouver - Calgary (v Abbotsfordu) 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Branky: 3. Garland, 13. Wouters, 16. Miller, 54. Pearson - 33. Dubé, 40. Mickey. Daniel Vladař odchytal druhou polovinu utkání, z 15 střel inkasoval jednu branku a úspěšnost zásahů měl 93,3 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články