Hlavní obsah

David Deyl vystoupí poprvé v Lucerně

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Deyl bude pro své příznivce koncertovat již 7. října ve Velkém sále pražské Lucerny. Skladatel, textař a zpěvák zazpívá své starší písně i novinky z připravovaného alba. Zazní i slavné muzikálové melodie. Deylovým speciálním hostem bude zpěvačka a herečka Monika Absolonová.

Foto: archiv umělce

David Deyl se do Lucerny těší.

Článek

David Deyl si koncertem v pražské Lucerně splní svůj velký sen. „I když se otevřely nové krásné a technologicky dokonalé koncertní sály, pražská Lucerna má zcela zvláštní genius loci a drží si magii místa, které je pro každého muzikanta vrcholem. Vystřídali se v ní ti nejlepší zpěváci a kapely za posledních sto let. Z operních pěvců to byli Enrico Caruso, Ema Destinnová, Fjodor Šaljapin, hvězdy jazzu Louis Armstrong, Ella Fitzgerald a Duke Ellington, milovaní šansoniéři Gilbert Bécaud a Mireille Mathieu a také rocková babička Tina Turner,” říká ke koncertu Deyl.

„Pro mě byl vždy největší hvězdou spjatou s Lucernou jednou provždy Karel Gott, který jí byl ovšem několikrát nevěrný s O2 arenou. A teď se k těmto hvězdám přidám i já. Je to úžasné, ale zároveň i stresující. Mám trému! Ale věřím si, protože mám co nabídnout,“ dodává.

Zpěváka doprovodí klavírista Václav Krahulík, kapela pod taktovkou Marcuse Trana a Epoque Quartet. Vystoupí také zpěvačka Monika Absolonová, se kterou Deyl zazpívá duet Budu tu stát. A chybět nebude ani dětský sbor Českého rozhlasu pod vedením Věry Hrdinkové.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám