Očekávaná seriálová adaptace jedné z nejlepších her všech dob se poprvé ukazuje. A fanoušci si nemohli přát víc

Očekávaná seriálová adaptace jedné z nejlepších her všech dob se poprvé ukazuje. A fanoušci si nemohli přát víc
The Last of Us | Naughty Dog
Hlavními tvůrci šestidílné série, která vzniká pro HBO, jsou Neil Druckmann, hlavní vývojář původní hry, a Craig Mazin, autor oceňované minisérie Černobyl. Roli Joela Millera získal momentálně extrémně populární Pedro Pascal (Mandalorian, Wonder Woman 1984), Ellie si zahraje Bella Ramsay.
Klíčové obsazení ústředních rolí je bezpochyby jedna z věcí, která fanoušky předlohy pálila nejvíc. A jakkoli Pascal ani Ramsay nepatřili mezi top kandidáty, oba jsou rozhodně dostatečně schopní, aby zazářili. Druhou podstatnou složkou je vizuální pojetí. Fantasticky vykreslená vize nelichotivé budoucnosti je jedním z nejsilnějších atributů původní hry. Nyní tu máme první foto ze seriálu a rozhodně to vypadá jako svět hry The Last of Us.
fae8930d
| HBO
Oficiální popis děje: Joel a Ellie, dvojice spojená drsným světem, v němž musí žít, je nucena čelit brutálním okolnostem a nelítostným zabijákům na cestě napříč postpandemickou Amerikou.
Hudbu pro seriál skládá Gustavo Santaolalla (21 gramů, Zkrocená hora), který vytvořil nezapomenutelný soundtrack i pro samotnou hru. První epizodu dostal na starost Kantěmir Balagov, režisér ruského festivalového dramatu Vysoká dívka. Momentálně se počítá s uvedením na začátku příštího roku.