Vstupenky online

Dorost hraje doma, junioři budou bojovat o čelo tabulky

Helena Hegeďová, Andrea Harmuthová • 28.09.2021

Je před námi mládežnický víkend nabitý domácími zápasy. Dorostenci se na Lapači utkají s Kometou Brno a Olomoucí. Junioři v pátek přivítají vedoucí Přerov a k jedinému venkovnímu utkání tohoto týdne vyjedou do Brna, kde se utkají s Warriors.

Dorostence čeká víkend se dvěma domácími zápasy. Přijede Kometa a Olomouc

Vsetínu minulý týden příliš nevyšel. Nejprve doma prohrál s Třincem, kdy jim červenobílí po úvodní trefě nepovolili další branku a sami neustále navyšovali skóre. Technicky zdatnější soupeř nakonec Valachům nadělil celkem šest branek. V podobném duchu se nesl venkovní zápas ve Zlíně, který opět skončil pro Vsetínské nešťastně. Podaří se vsetínskému dorostu konečně prolomit vlnu porážek a zvítězit nad jedním z představených celků?

Zápas: 30. 9. Vsetín - Kometa Brno 19:15

Dorost Komety má za sebou zatím pouze dvě prohry, které mu uštědřily týmy na pátém a šestém místě v tabulce. Kromě toho zatím nechyboval. V minulém týdnu sehrál zápas se soupeřem ze Zlína. Kometa nejdříve vedla, Beranům se ale podařilo utkání rychle otočit. Brňanům už se vyrovnávací branku vstřelit nepodařilo a prohráli 3:4. Druhý zápas už jim ale vyšel lépe, kdy přestříleli Havířov o dva góly.

Zápas se soupeřem, který obývá třetí místo ligové tabulky nebude pro dorost VHK jednoduchý. Přece jen mají před sebou schopného soupeře. Nejvíce si budou muset hlídat dva útočníky – Ondřeje Kose a Robina Rakuse, kteří jsou velice vysoko v tabulce kanadského bodování východní skupiny.

Zápas: 2. 10. Vsetín - Olomouc 15:30

Olomouckým dorostencům se v lize zatím příliš nedaří, ze šesti zápasů vyhráli pouze dvakrát. Minulý týden porazili v domácím prostředí Porubu, kdy utkání rozhodli třemi brankami na začátku druhé dvacetiminutovky. Štěstí jim ale dlouho nevydrželo a vysoko prohráli s Třincem. Nejen, že se Olomouci nepodařilo vstřelit jedinou branku, ale soupeři se podařilo jejich gólmany prostřelit hned sedmkrát. 

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Konečný – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Urge, Koláček, Juráň, Kovář, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
Kometa Brno: Matoušek – Svoboda, Zubíček, Máša, Španělsko, Eich – Kos, Rakus, Pavlík, Halečka, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.
Olomouc: Čerbák – Drábek, Marek, Němec, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, Jeřábek, Pastrnek, Konobejl, Golais.

Junioři se mohou dotáhout na první místo. V cestě stojí Přerov

Nejstarší mládežnická kategorie VHK odehrála v minulém týdnu pouze jedno utkání, k němuž odcestovala do Kralup nad Vltavou. Utkání ve středních Čechách přineslo zajímavou podívanou a drama do samotného konce, když domácí nejprve v čase 59:23 vyrovnali a nejproduktivnější hráč týmu Ondřej Broža poslal Valachy do opětovného klíčového vedení o sedm sekund později. Tři body posunuly Vsetínské na druhé místo před Techniku Brno, na vedoucí Přerov ztrácí Valaši aktuálně tři body, ale to se může již brzy změnit.

Zápas: 1. 10. Vsetín - Přerov 19:15

Přerov nyní platí za nejúspěšnější celek celé ligy. Za pět kol ztratili Zubři pouze dva body, a to v utkání s Šumperkem. V posledním kole se postavili zatím neporaženému celku a prolínací kolo tedy přineslo souboj dvou prvních týmu. Ostře sledovaný boj dopadl lépe pro Hanáky, kteří vyhráli 5:1. Tradiční rival bude stát Vsetínu v cestě už v pátek. Pokud by se žluto-zeleným podařilo v domácím prostředí zvítězit za tři body, mohli by se na Přerov bodově dotáhnout.

S týmovým úspěchem přichází také hráči postavení vysoko v kanadském bodování. Ofenzivu Zubrů táhnou Patrik Kleniar (6+2) a Jan Fencl (5+3), druhého jmenovaného mohou fanoušci znát také z Chance Ligy. Šest přihrávek má na svém kontě Radim Kolařík. Mezi brankáři pak ve statistikách vyčnívá Petr Žurek.

Zápas: 3. 10. Warriors Brno - Vsetín 14:40

Vzájemné zápasy v sezoně:
10. 9. 2021 Vsetín - Warriors 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Brno odehrálo zatím nejméně utkání z celého startovního pole. Chybí mu totiž ještě jedna dohrávka s Šumperkem. Termín pro druhé náhradní utkání s Porubou, které Warriors nemohli odehrát dle původního rozpisu, bylo na programu v úterý 28. 9. Brněnští si ve sváteční den připsali svou druhou výhru, když ostravskou Porubu, která se trápí na posledním místě tabulky, porazili 2:0. Čisté kolo udržel Marek Vystavěl a o branky se postarali David Heinrich a Jan Toman. V minulém týdnu se Brněnští utkali s Chrudimí, které podlehli 1:5.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Janura – Sýkora, Houser, Machů, Prčík, Fojtík, Čapka, Macík – Kopřiva, Janíček, Vrána, Sopek, Jurek, Bednařík, Koláček, Bachánek, Ramert, Broža.
Přerov: Žurek – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Kolařík, Švejda, Buršík, Hradil, Brázda, Fencl, Prísažný, Kleniar, Štíbr, Šilhavý.
Warriors Brno: Vystavěl – Kala, Mareček, Mlčoch, Mahdal, Orsech, Milotinský, Brokeš – Novotný, Staněk, Rašovský, Holotík, Toman, Marčík, Láryš, Heinrich.

banner pod článkem