Svátky hudby v Praze i Veselice

Hlavní témata pro další pořad s Václavem a Evou Hudečkovými.

Po čase přišli do studia stanice Classic Praha do pořadu Z archivu osobností opět manželé Eva a Václav Hudečkovi

Eva se kvůli Václavovi vzdala herecké kariéry, jezdí s ním a jeho houslemi po celém světě a pečuje o něj. Václav ji proto miluje a podporuje její kariéru spisovatelky. Nikdy neměli děti, přesto - a nebo možná právě proto - se mladým talentům hodně věnují.

Řeč bude i o letošním jubilejním 30. ročníku koncertního cyklu Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté. Ten odstartuje 12. října slavnostním koncertem v pražském Rudolfinu a nabídne setkání s vynikajícími pěveckými hosty, varhanním virtuózem a jedním z našich nejlepších orchestrů. Václav Hudeček si na narozeninový večer pozval úspěšné pěvce Nicolu Proksch, Jana Martiníka a Aleše Brisceina, které doprovodí PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Jana Chalupeckého. Osu mimořádného programu budou tvořit klenoty české opery, které ozdobí světová premiéra orchestrální úpravy hudby k seriálu O ztracené lásce, jehož scénář pochází z dílny manželky hostitele, Evy Hudečkové. K rudolfínským varhanám navíc usedne skvělý Pavel Svoboda, v jehož podání se můžete těšit na ukázku z díla italského skladatele Ottorina Respighiho.

Dalším tématem bude i literární novinka Evy Hudečkové s názvem Veselice.

Více v dalším dílu pořadu Ivana Dlaska s premiérou ve čtvrtek 30. září v 19:00. Reprízy si poslechněte v neděli 3.10. v 10:00 nebo v úterý 5.10. ve 22:00.

Foto: Profimedia

Podcast