Utřený generál Pavel: „Strašíte migrací.“ A vedle seděl Ringo

29.09.2021 8:21

CNN Prima News v předvolebním čase slaví úspěch s podvečerní komentátorskou show Co Čech, to politik! A názvu v úterý dostál host Čech František, řečený Ringo. Komentoval předvolební superdebatu premiérských kandidátů a Víta Rakušana místo Ivana Bartoše, vysílanou tamtéž. A po svém se vyjádřil také o migrantech a „vítačích“.

Utřený generál Pavel: „Strašíte migrací.“ A vedle seděl Ringo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Generál Pavel - video Spolu silnější

Jeho protihráčem byl Petr Pavel, generál ve výslužbě, který již několik měsíců zvažuje kandidaturu na prezidenta. Extravagantní Ringo ale pořad zcela ovládl.

A v hodnoceních jednotlivých účastníků byl čechovsky přímý. Zuzanu Majerovou Zahradníkovou ocenil jako „pěknou zrzku“, která si naštěstí schovala své vyhlášené tetování. „Tlačí to správným směrem,“ ocenil její výkon v nedělní debatě Čech.

Ještě více se mu ale líbil Tomio Okamura, ten by podle umělce byl „fajn premiér“. To vyděsilo generála, který zdůraznil, že on není příznivcem SPD. Ale uznal, že její předseda je „schopný řečník a v debatách se dokáže prosadit“.

Čechovo čtení politiky z porostu pokračovalo u Ivana Bartoše, i když ten se v debatě nechal zastoupit Vítem Rakušanem. Čech ale ocenil, že „vypadá sympaticky, má krásný vlasy“. Jinak ale má z Pirátů strach, už kvůli názvu. „Jsou to zkrátka Piráti, děsí mě,“ krčil rameny.

Navíc očekává, že se do strany, která si věřila na premiéra, nahrne spousta zrádců, protože tak to bývá vždycky. Ivan Bartoš by si měl dát pozor na lidi kolem sebe.

A takto Ringo Čech vidí Markétu Pekarovou Adamovou:

Generál Pavel přitakal, že ústy Ivana Bartoše Piráti přednesli řadu dobrých nápadů. Nad těmi, které jsou pronášeny ústy jiných straníků, ale kolikrát zůstává rozum stát. Ocenil jejich partnery Starosty, ti jsou prý zkušení z komunální politiky.

V čem se ale generál s umělcem shodli, to je naprostá katastrofa ČSSD. Podle Čecha, který byl za tuto stranu kdysi dávno poslancem, se utopila v politické marnosti. „Jak někdo může volit stranu, která zradila svého vůdce a zachránce Miloše Zemana,“ nechápe. Současný prezident byl podle něj nejlepším předsedou této strany, i když z toho, co z ní zbylo, je Jan Hamáček ještě nejpřijatelnější variantou.

„Sociální demokracie dělá všechno pro to, aby se do Sněmovny nedostala,“ souhlasil generál.

Zcela rozdílně se Čech a Pavel dívají na téma migrace. Generál razil salónní postoj, že budování strašáků z migrace je velké zklamání letošní kampaně. „Migrace je problém, hlavně ta ilegální, ale že bychom se měli všichni děsit, že přijdou miliony lidí z Afghánistánu, to ne. Není fér voliče strašit,“ myslí si.

Dalším falešným strašákem je podle něj strašení nástupem současné opozice. „Když kampaň bude pokračovat stylem jako dosud, tak nám zůstane rozdělená společnost jako v USA, budeme se na sebe koukat s nevraživostí,“ varoval.

Ringo Čech dle očekávání ovládl téma migrace po svém. Základním problémem je podle něj to, jak vypadají země, odkud imigranti odcházejí. „Třetí svět je fronta na chleba, kde se neustále souloží,“ popsal natvrdo. My jsme to prý nepochopili a pořád tam posíláme nějaké peníze, které se obratem rozkradou a k lidem se nic nedostane.

Postoj „vítačů“, že ti lidé jsou chudáci a musíme jim pomoct, je ale podle něj povrchní. „Jsi vítač? Tak tady podepiš, že do svého bytu rád vezmeš Syřana nebo Afghánce. Pak uvidíme, kolik jich zbyde,“ navrhl řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…