V Hrobčicích mají místní k dispozici reflexní samolepky
Foto: Archiv obecního úřadu
Teplice

Hrobčice – V Hrobčicích mají místní od poloviny září k dispozici zdarma reflexní samolepky, které se upevňují na oděv pro bezpečnější pohyb chodců i cyklistů na vozovce ve večerních hodinách.

Vedení obce zajistilo instalaci tubusů se samolepkami v přízemí obecního úřadu a u hrobčické mateřské školy. „Hrobčice se tím připojily k projektu Rozšíření retroreflexních prvků do menších obcí, který iniciuje Sdružení místních samospráv České republiky a Česká kancelář pojistitelů,“ informovala starostka Hrobčic Jana Syslová.

V každém z tubusů je 500 kusů samolepek s logem obce Hrobčice. Projekt Rozšíření retroreflexních prvků do menších obcí, který odstartoval v polovině loňského roku, je pro obecní samosprávy zdarma. Cílem projektu je snížit počet obětí, kterými se stávají chodci i cyklisté a zajistit bezpečnější jízdu také pro řidiče. Reflexní prvky mají posloužit ke zvýšení viditelnosti chodců a cyklistů večer a jejich snadná dostupnost by měla lidi přimět, aby se je naučili používat mnohem častěji, než je tomu dosud.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru