7+1 TIP NA VÍKEND: Zaujme vás vinobraní u divadla, moštobraní v parku nebo vycházka za ptáky do přírody?
Vydat se můžete na pozorování ptáků. Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Most - Kam vyrazit během konce týdne a o víkendu na Mostecku? Informační a turistické centrum v Mostě připravilo pro zájemce přehled akcí, které by mohly získat vaši pozornost.

Autorské čtení: Parkourista

30. 9. 2021 16:30 - 18:00, park Šibeník

Autorské čtení na parkourovém hřišti.

  • Tématem tohoto autorskéhpo čtení v jedinečném prostředí parku Šibeník bude samozřejmě parkour. Zájemcům bude z knihy předčítat a se svými čtenáři besedovat autorka Eva Dolejšová. Součástí setkání s autorkou bude ale i doprovodný program, v němž vystoupí členové parkourové skupiny z Ústí nad Labem. A pokud budete mít dost kuráže, tak si zde tento netradiční sport, a zároveň i Vaši šikovnost, můžete rovnou vyzkoušet.
  • Vstupné: zdarma

Festival ptactva

2. 10. 2021 8:00, Oblastní muzeum a galerie v Mostě

Komentovaná ornitologická vycházka.

  • Oblastní muzeum a galerie v Mostě a Česká společnost ornitologická pro Vás uspořádali oblíbené pozorování ptactva během jejich podzimního tahu. Tentokrát se vydáte do okolí Mariánských Radčic a budete mít možnost vidět zejména vodní druhy, zpěvné ptactvo a dravce. Průvodcem Vám bude zkušený ornitolog Ing. Jaroslav Bažant, který zodpoví jakékoliv dotazy ohledně pozorovaných druhů. Sraz účastníků je v 8:00 hodin na hrázi rybníka Za pilou u Mariánských Radčic.
  • Vstupné: zdarma

Deskoffky

2. 10. 2021 9:00 - 19:00, Oblastní muzeum a galerie v Mostě

Největší deskoherní akce na Mostecku.

  • Druhý ročník akce plné deskových her organizované Rotaract clubem Most je tady. Akce se uskuteční v sobotu 2. října a stejně jako v loňském roce, tak i letos nabídne zábavu pro skalní fanoušky deskových her i pro rodiny s dětmi. Těšit se můžete na nepřeberné množství her od předních českých vydavatelů. V rámci doprovodného programu v podobě miniturnajů se bude konat soutěž o titul šampiona deskových her. Tak si přijďte užít pohodový den a třeba i všechny porazíte.
  • Vstupné: 50 Kč, děti do 6 let zdarma

Mostecké moštobraní

2. 10. od 14 hodin, park Střed

Největší letošní akce v parku Střed v Mostě

  • Další velkou akci v parku Střed v Mostě pořádá Nadace Proměny Karla Komárka, která jeho obnovu podpořila částkou 25 milionů korun. V sobotu 2. října od 14:00 začne v parku zábavný den především pro rodiny s dětmi zvaný MOSTECKÉ MOŠTBRANÍ. Na program se kromě ochutnávek jablečných a dalších nápojů a pokrmů dostaly také poutavé kulturní akce pro děti i rodiče. Náplň odpoledne rozšíří kromě jiného tematické debatní panely o budoucnosti parku či o jeho zeleni.
  • Vstup zdarma

XIV. Divadelní vinobraní a 110. výročí divadla

2. 10. 2021 15:00, Městské divadlo v Mostě

  • Městské divadlo v Mostě oslaví ve čtvrtek 30. září již úctyhodných 110. let své existence. Oslavu výročí spojilo s každoroční akci Divadelní vinobraní. Obě akce se odehrají v sobotu 2. října. Divadelní vinobraní započne v 15:00 hodin. Těšit se můžete na křest divadelních vín, divadelní i taneční představení či ochutnávku vín a burčáku. Od 19:00 hodin začne představení divadelní hry Hráči, kterým divadlo oslaví své výročí. Po něm bude připraveno občerstvení a hudební program.
  • Vstupné na vinobraní: zdarma
  • Vstupné na slavnostní představení: 110 Kč

Fandíme rodině

3. 10. 2021 14:00, Radniční park

Odpoledne plné zábavy pro celou rodinu.

  • V první říjnovou neděli zveme všechny rodiny s dětmi na oblíbenou akci s názvem Fandíme rodině. Připraveno je pro Vás odpoledne plné zábavy, a to pro všechny věkové kategorie. Program začíná od 14:00 hodin v Radničním parku. Těšit se můžete na spoustu her a soutěží pro malé i velké či různá vystoupení. Připraveno je taneční vystoupení a vystoupení žáků ZUŠ F. L. Gassmanna. Akci navštíví i králíčci ze SVČ Most, které si budete moci podrbat za ušima. Zazpívá zde písníčkář Pepa Štros a k tanci a poslechu zahraje skupina Sortiment.
  • Vstupné: zdarma

Karneval

4. 10. 2021 15:00 - 17:00, Mateřské centrum Duhová školička

  • V Mateřském centru Duhová školička si pro všechny malé děti a jejich rodiče připravili karneval. Tradiční akce proběhne v pondělí 4. října od 15:00 hodin. Těšit se můžete na den plný zábavy, tance a her. Samozřejmostí ale je na karneval přijít v nějaké slušivé masce, ke které si zde budete moci nechat ještě nakreslit něco hezkého na obličej. Karneval se odehrává ve vnitřních prostorách, tak je potřeba mít s sebou přezůvky.
  • Vstupné: 40 Kč
  • Podrobnosti k akci Vám zodpoví na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Králova řeč

4. 10. 2021 19:00, Městské divadlo v Mostě

  • Městské divadlo v Mostě Vás zve na divadelní představení s názvem Králova řeč. Jedná se o zábavnou a dojemnou historickou hru o překonávání vlastních omezení. Přičemž se to vše odehrává na pozadí zásadních dějinných událostí. Hlavní postava, král Jiří VI., je při řečnění nervózní a zadrhává se. Jelikož potřebuje pronést projev, na kterém velmi záleží, vyhledá pomoc profesionálního logopeda. Ten s ním začne projev zkoušet a postupně zdokonalovat.
  • vstupné: 180 a 200 Kč
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru