Jan Podroužek
29. září 2021 • 19:14

Trpišovský: Chceme uspět na Feyenoordu i v derby. Změny budou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ROTTERDAMU | Nejdřív zápas na Feyenoordu, pak v neděli derby. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský musí mít hlavu jak pátrací balon, jestli chce zvládnout obě velké výzvy. Ale má plán, jak tomu čelit, byť s jeho prozrazením je pochopitelně zdrženlivější. „Přistoupíme k tomu tak, abychom byli úspěšní v obou zápasech,“ hlásí bez bázně.



Přitom zrovna na Feyenoordu jste i vedením klubu oproštěni od velkého tlaku, Jaroslav Tvrdík prohlásil, že Evropa může mít teď na podzim pro Slavii menší význam než domácí soutěž.
„Jsme tu delší dobu a netajíme se tím, že v sestavách vždycky děláme nějaké změny, úpravy, které vychází z typologie zápasu, soupeře, z toho, co nás čeká. Těžko říkat, který z těch dvou zápasů je důležitější, když jedním z nich je Feyenoord a druhým derby. Na tohle se těšíme, je to velké utkání a teď v tuhle chvíli pro nás to nejdůležitější. Nějaké změny oproti Hradci budou, stejně jako v neděli oproti tomuhle utkání. Teď ale nekoukáme, co bude v neděli, chceme uspět tady a teď.“

Jak řešíte obranu? Stále platí, že vinou všech zranění je stoperská dvojice jasná, tedy Aiham Ousou-Tomáš Holeš?
„Je to tak, máme dvojici, která nám momentálně vychází jako nejlepší. Jsou tam ještě nějaké nedokonalosti, které byly vidět i proti Hradci, je to víceméně z nesehranosti, ale oba kluci nám dávají nějaký bonus v rychlosti, pohyblivosti a kreativitě. V tomhle složení jsme silnější v rozehrávce, ale je to i o ostatních hráčích okolo. Uvidíme, bude repre pauza, oba hráči odjíždějí na nároďáky, máme ale v plánu je využít v každém zápase, nemůžeme moc kalkulovat. Náhradní varianty ale připravené máme, jedna je třeba Dan Samek, Lukáš Masopust ve Velvarech ukázal, že má vůdčí schopnosti, pak Alex Bah, Honza Bořil. Teď ale sázíme na ryzího stopera a vedle něj na obojživelníka. Nebo spíš trojživelníka.“

Slávisté při tréninku v Rotterdamu zmokli
Slávisté při tréninku v Rotterdamu zmokli

Co vám o soupeři stihl vyprávět Mick van Buren, který je velký fanoušek Feyenoordu?
„Říkal nám toho spoustu, v létě na soustředění v den zápasu Česko-Nizozemsko chodil celý den v holandském dresu, na snídani, na oběd… Pak měl těžký večer. Pořád opakoval, že to není možný. Vyprávěl nám o kulise na De Kuip, o hráčích, o tom, jak je klub představuje, o všem. Vždycky říkal, že nejlepší fanoušci v Evropě jsou po slávistech tady. Myslím, že vím, komu bude fandit, ale nechci mluvit za něj.“

Podle toho, co řekl kolegovi z iDnesu, to vypadá, že vždy domácímu týmu. Čili teď Feyenoordu, pak Slavii.
„Asi zapomněl, že má smlouvu ještě na dva roky…“ (smích)

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 14. Kökçü, 24. Linssen

Hosté: 63. Holeš

Sestavy

Domácí: Bijlow – Holmgren Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia – Toornstra (C), Kökçü (64. Aursnes), Til – Džahánbachš (78. Geertruida), Linssen, Sinisterra (64. Dessers).

Hosté: Mandous – Bah, Ousou, Holeš, Masopust (69. Schranz) – Traoré, Ševčík (75. Krmenčík) – Ekpai (46. Plavšić), Stanciu (46. Lingr), Oscar – Tecl (C) (46. Kuchta).

Náhradníci

Domácí: Aursnes, Bannis, Geertruida, Dessers, Hall, Hendriks, Hartjes, Marciano, Jansen, Milambo, Teixeira

Hosté: Sirotník, Olayinka, Plavšić, Samek, Kuchta, Krmenčík, Schranz, Bořil, Lingr

Karty

Domácí: Malacia, Aursnes, Toornstra, Til

Hosté: Traoré, Bah, Kuchta

Rozhodčí

Petrescu – Grigoriu, Marica (Birsan) (všichni ROM)

Stadion

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Feyenoord 6 4 2 0 11:6 14
2. Slavia 6 2 2 2 8:7 8
3. Union Berlin 6 2 1 3 8:9 7
4. Maccabi 6 1 1 4 2:7 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud