Hlavní obsah

Tarotoskop na říjen: co čeká podle karet vaše znamení?

Foto: Iryna Imago, Shutterstock.com

Foto: Iryna Imago, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říjen je tady a s ním i sezona dýňových příchutí do kávy, deštníků a horkého čaje. Co říjnové dny přinesou právě vašemu znamení? To vám prozradí výklad tří tarotových karet.

Článek

V říjnu se úplňku dočkáme 20. 10. a měsíc vstoupí do znamení Berana. Z fyzického hlediska to znamená, že byste si měli dávat pozor na zuby, jazyk a rty, například pokud jste náchylní na opary a afty, buďte extra opatrní. Stejně tak můžou přijít potenciální krevní problémy. Po psychické stránce se všem krátí trpělivost, budou výbušnější a vzteklejší i kvůli maličkostem, které by je jinak vůbec nevyvedly z rovnováhy. Obrňte se tedy dávkou trpělivosti navíc.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – Páže pentaklů: Jste si jisti sami sebou a svým postavením, zkrátka víte, na čem jste, a neděláte si žádné iluze. To je dobrý výchozí bod pro jakékoli další jednání, ať už chcete vztah rozvíjet, ukončovat nebo hledat.

Zdraví – 10 holí: Pozor na extrémní stres, hrozí vám, že budete dlouhodobě pod tlakem, sevřeni ze všech stran, což vašemu zdraví rozhodně neprospěje. Obrňte se a snažte se věnovat každou možnou chvíli odpočinku.

Práce – 8 mečů: Neustále čelíte nesmyslným zákazům a příkazům, které si někdo jen tak vymýšlí. Pocit omezení vás frustruje, jako byste v ničem neměli slovo a pravomoc rozhodovat, je potřeba však ještě chvíli vydržet.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – 9 holí: Byli jste zrazeni a teď se cítíte ublíženě, odtahujete se od svých blízkých a uzavíráte se před nimi. Vzdejte se ochranného krunýře – buďte bdělí, ale ne paranoidní. Bez důvěry vztahy nefungují.

Zdraví – 4 pentakly: Jste na sebe až příliš opatrní – možná jste si v nedávné době prožili nějaké potíže či úraz, které vás traumatizovaly, tak máte prostě jen strach. Přestaňte hrát na jistotu, až příliš se tím omezujete.

Práce – 8 pentaklů: Držte se cílevědomě vytyčené cesty, svědomitě plňte svoje úkoly a buďte pečliví i obezřetní. Plánujte, předvídejte rizika, zkrátka se učiňte nepostradatelnými, protože dokážete všechno předpovědět s nebývalou přesností.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býci v práci splní každý úkol, který dostanouFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 9 pohárů: Cítíte se spokojeně, jste nasycení, užíváte si přesně to klidné štěstí, po kterém všichni touží. Čerpejte z něj radost i zásoby do budoucna, taková harmonie a klid málokdy vydrží dlouho.

Zdraví – Královna holí: Čeká vás poměrně nelehká zkouška nervů, ze které ale vyjdete mnohem silnější než kdy dřív. Proces to nebude příjemný, ale obohatí vás, zjistíte, že vydržíte víc, než jste čekali, a hodně se posunete.

Práce – Eso mečů: Rýsuje se příležitost uskutečnit dlouhodobý plán, vlastní nápad, který v sobě už nějaký pátek nosíte. Musíte se rozhodnout, jestli do toho opravdu jít – a pak tomu věnovat veškerou svou energii a síly.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – 4 meče: Stáhnete se spíše do sebe, pocítíte nutnost dopřát si chvilku klidu. Minimalizace sociálního kontaktu povede ale k pocitu odcizení i osamělosti. Srovnejte si myšlenky a šup zase mezi lidi.

Zdraví – Páže pentaklů: Karta naznačuje zlepšení zdravotního stavu, dobré vyhlídky. Pozor na to, abyste si příliš nedopřávali a nezahlcovali své tělo, střídmost vám rozhodně neuškodí. Bývá také znamením těhotenství.

Práce – Vůz: Říjen pro vás bude velmi úspěšný. Budete sice muset napnout všechny síly, ale zároveň vás to dovede k triumfu, na který dlouho čekáte. Buďte podnikaví a odvážní, štěstí vám bude přát.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Věž: Tato karta znamená nepříliš šťastný měsíc – čekají vás konce a zrady tam, kde byste je nečekali, taky všeobjímající pocit samoty. Osamělí nejste, je to jen přechodné, tak zatněte zuby a vydržte.

Zdraví – Hvězda: Karta mluví o těhotenství, pokud je to u vás na pořadu dne, zbystřete. Kromě toho je také kartou uzdravení a zklidnění situace, pozor si dejte akorát na kotníky, které budou v říjnu náchylné k úrazu.

Práce – 6 pentaklů: Je třeba, abyste našli rovnováhu mezi braním a dáváním – odevzdávejte tolik, kolik přijímáte. Velkorysost se vám vrátí, až to budete potřebovat. Neveďte si skóre, tak skutečný život nefunguje.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Lvi a Raci, zbystřete. Pokud je to na pořadu dne, říjen přeje těhotenstvíFoto: puhhha, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – 4 pentakly: Jste velmi opatrní, někdy až příliš, nechce se vám riskovat a toužíte po stabilitě, bojíte se opuštěnosti. Na partnera máte velké nároky, až nepřiměřené, tak pozor na to – ať ho péčí nezadusíte.

Zdraví – 7 holí: Pociťujete v sobě odvahu a touhu nějak pohnout s čímsi, co vás i dlouhodobě trápí. Postavte se ke svým zdravotním problémům čelem, zajděte k zubaři i na další preventivní prohlídky, které jste dlouho odkládali.

Práce – 5 pohárů: Bohužel na vás čeká zklamání, něco jste si malovali, ať už povýšení nebo aspoň pochvalu, ale vaše očekávání se ukážou jako mylná. Nějakou dobu trucovat a smutnit je zcela normální, ale zase se v tom zbytečně neutápějte.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – 10 holí: Nutíte se do situací, které vám nejsou vlastní ani příjemné. Přestaňte se tolik přizpůsobovat, naslouchejte i sami sobě a netlačte se tam, kde vám není dobře. Také se o zodpovědnost podělte, neleží jen na vás.

Zdraví – 3 hole: Nacházíte se v pevném bodě, vaše výchozí postavení je víc než dobré – jen nesmíte usnout na vavřínech. Tohle je ideální okamžik na svém zdraví pečlivě pracovat a opečovávat se, nehoďte to za hlavu.

Práce – Věž: Říjen pro vás nebude po pracovní stránce zrovna šťastný, naopak, čekají na vás konflikty a boje, které mohou končit i výpovědí. Mějte však na paměti, že by byla pro dobro věci, protože takové místo by vám již nic nepřinášelo.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – Poslední soud: Hledáte možnosti a východiska, toužíte po novém začátku, za vším udělat tlustou čáru a odstartovat jinde a jinak. Neberte tohle rozhodování na lehkou váhu, ale když už se odhodláte, přesekněte vazby čistě neprodlužujte to.

Zdraví – Král pohárů: Stejnou péči, jakou projevujete druhým, prokažte i sobě a opravdu se soustřeďte na to, jak se cítíte. Bolí vás něco? Trápí vás něco? Neodmávněte to rukou a skutečně se sami sobě věnujte.

Práce – Páže pentaklů: Dostanete realistickou, dobře ukotvenou nabídku, která vám může změnit život. Připravte si konkrétní podněty a návrhy, buďte si jistí tím, co děláte. Sebevědomí bude v této záležitosti klíčem.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Pro Štíry není jednoduché dostat ukončený vztah z hlavy a rozchody v nich vždy nadlouho rozdmýchají vášněFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – Eso mečů: Budete mít příležitost dospět k poznání nebo novému rozhodnutí, zkrátka vyplují na povrch nová fakta, která vás nejspíš přimějí nějak poupravit svůj názor a přístup. Nezavírejte před nimi oči, i kdyby měla být nepříjemná.

Zdraví – Poustevník: Vaše psychické zdraví a pohoda poslední dobou trpí, stahujete se do sebe a odstřihujete od sebe ty, kteří vám chtějí pomoci. Prolomte melancholii a natáhněte se pro hozené lano, které vás z toho vytáhne.

Práce – Královna pentaklů: Buďte rozvážní a zaujměte k dění kolem sebe praktický přístup. Zapomeňte na rozvířené emoce, ty by vám v této situaci nijak nepomohly. Nechte všechno kolem sebe se prostě „udát“ a pak se poperte s výsledky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – 4 hole: Následující měsíc pro vás bude velmi poklidný – možná až trochu nudný, ale to vlastně ve vztazích málokdy škodí. Ponesete se na vlnách obyčejného štěstí, problémy přebolí, všechno pošlape, jak má.

Zdraví – 8 holí: Sport a pohyb jsou v říjnu klíčem k úspěšnému měsíci. Vyrazte aspoň pravidelně na procházku nebo se dokonce proběhnout, pokud počasí nedovolí jinak, klidně na pásu ve fitku. Tělo a imunita vám poděkují.

Práce – 2 pentakly: Věci jsou v pohybu, zvažujete svoje možnosti, příležitosti i finanční situaci. Na stole před sebou máte několik možných cest, volte moudře. Připravte se, že bude možná potřeba kompletní reorganizace vašeho pracovního bytí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – 5 mečů: Čekají vás bohužel zbytečné konflikty, jste podráždění a přetažení a hádáte se na potkání. Myslete na to, že vítězství v uměle vyvolané hádce vám nic nepřinese, jen stres navíc. Odložte cynismus, potlačte své ego.

Zdraví – 2 hole: Budete trochu jako na houpačce, jeden den se budete cítit skvěle, druhý už tolik ne. Pracujte na své imunitě a nepřetěžujte se, teď není čas na velké sportovní výkony.

Práce – 9 pohárů: Jste spokojení, protože se vám povedlo dosáhnout něčeho, po čem jste toužili. Zastavte se a skutečně si ten pocit naplno vychutnejte, než se začnete hnát za něčím dalším.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 3 pentakly: Karta spolupráce a také přenesení partnerství na novou rovinu. Pustíte se do rozvíjení některého ze svých vztahů. Nezapomeňte však, že na to potřebujete asistenci i druhého zúčastněného, bez ní to nepůjde.

Zdraví – 5 pohárů: Připravte se na pocity úzkosti, melancholie až deprese. Neberte je na lehkou váhu, pokud smutek a letargii pociťujete a neumíte je zvládnout, trápí vás a drží v posteli, prostě si řekněte o pomoc, to není hanba. Naopak.

Práce – Král mečů: Čeká vás práce náročná zejména mentálně, budete muset prokázat schopnost zhodnotit svůj výkon, podat zpětnou vazbu, hodit na něco kritické oko. Ukažte svůj přehled a předvídavost, buďte připraveni.

Přichází čas dlouhých večerů. Víte, jak vaše znamení nejlépe zažene nudu?

Načítám