Školám a spolkům v Bílině už slouží nová Enviromentální učebna
Děti ze ZŠ Za Chlumem při slavnostním otevření environmentální učebny. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Bílina - Dne 21. září 2021 byla slavnostně otevřena Environmentální učebna v prostorách oplocenky na Radovesické výsypce. Environmentální učebna má sloužit všem bílinským školským zařízením a spolkům. V oplocence kromě učebny najdeme i mnoho environmentálních prvků.

Část prostoru je věnována fauně a flóře, s kterou se můžeme setkat při procházkách tímto krásným rekultivovaným prostorem, druhá část je pak věnována hravým interaktivním prvkům a část třetí slouží prezentaci jednotlivých školských zařízení.

Environmentální učebna v Bílině vznikla za spolupráce mnoha institucí a organizací. Otevření zahájil generální ředitel Severočeských dolů a.s. Ivo Pěgřímek, za Ústecký kraj promluvili radní Michal Kučera a předseda výboru pro životní prostředí Tomáš Kirbs. Dále promluvil bývalý hejtman a bílinský zastupitel Oldřich Bubeníček, za město Bílina pronesla několik slov starostka města Zuzana Schwarz Bařtipánová. Všichni přítomní hovořili o nutnosti vzájemné spolupráce, významu rekultivací, zavzpomínali na původní podobu Radovesické výsypky, podpořili rozvoj environmentální výchovy a poděkovali všem přítomným hostům.

Následovalo vystoupení dětí chlumské základní školy a poté si všichni společně zazpívali o tom, jak je krásně na světě. Starostka města a generální ředitel Severočeských dolů a.s. poté přestřihli pásku a pokřtili nové logo Radovesické výsypky. Logo pro výsypku na základě podkladů dětí a veřejnosti vytvořil Tomáš Skalka z reklamní agentury Rockdesign. Všichni přítomní se shodli na tom, že logo přesně vystihuje myšlenku a vizi rekultivované Radovesické výsypky. Poté již moderátoři z chlumské školy pozvali veřejnost dovnitř, kde byl připravený krásný a chutný raut, který pro tuto příležitost připravily Lahůdky FAJN a cukrárna Adamant Krupka.

Zástupci Severočeských dolů a.s., města Bíliny, školských zařízení a spolků společně podepsali Memorandum o spolupráci, kde se zavázali ke vzájemné spolupráci mimo jiné v oblasti rozvoje a podpory environmentální výchovy a ochrany životního prostředí. Poté si všichni mohli prohlédnout jednotlivé prvky, které ve spolupráci s odborníky z bílinských spolků a Severočeských dolů vyrobila firma Lesní svět. Hosté si v závěru akce odnesli drobné dárky, které vytvořili pracovníci Technických klubů při základní škole Za Chlumem. V plánu je dále místo osadit rostlinami, přilákat čmeláky a motýly a vybudovat bosonohou stezku. ZŠ za Chlumem bude o místo pečovat společně s ostatními bílinskými školami a spolky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru