Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Muchová končí sezonu, musí doléčit vracející se zranění

Formu měla, ale brzdilo ji zranění. Tenistka Karolína Muchová si zahrála semifinále Australian Open, ale kvůli přetrvávajícím problémům s břišním svalem se rozhodla předčasně ukončit sezonu, aby mohla zranění pořádně doléčit. 

Karolína Muchová
zdroj: REUTERS autor: Eric Bolte

Pětadvacetiletá Muchová si natrhla břišní sval cestou do semifinále únorového grandslamu v Melbourne. Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat. Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu a hned v Londýně došla do čtvrtfinále. Břišní sval se ozval znovu v Cincinnati a na US Open i proto vypadla hned v 1. kole.

"Nechceme se v tom potácet i v dalším roce. Především se potřebuje doléčit. Kája skoro polovinu sezony nehrála. Tohle se na její úrovni nesmí opakovat," řekl pro webový portál iDNES.cz. manažer šestadvacáté hráčky světa Tomáš Petera.

Muchová proto nepoletí na velký turnaj okruhu WTA do Indian Wells a nebude ani k dispozici kapitánovi Petru Pálovi pro případnou nominaci do českého týmu v boji o Pohár Billie Jean Kingové v Praze.

Olomoucká rodačka Muchová odehrála letos jen jedenáct turnajů s bilancí 19:9. Vedle úspěchu v Melbourne a Wimbledonu si ještě zahrála čtvrtfinále v Madridu a na Gippsland Trophy. Poprvé se vyhoupla i do světové dvacítky –⁠ v květnu byla na tři týdny devatenáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články