Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Seniorky z Vysočiny vystoupí na mezinárodní soutěži. Tanec nám dává radost, ženskost a krásu, říkají ženy

Korespondance. Tento mezinárodní taneční festival už asi není třeba dlouho představovat. Spolupráci s tímto festivalem již dvakrát navázaly Senior Pointy Kraje Vysočina. Letošní účast seniorek překazil covid, následující festival si už nechtějí nechat ujít.

„Tanec je něco, co nám dává radost, pohyb, ladnost, ženskost, krásu,“ popsaly své pocity z tance seniorky, které se zúčastnily prvního semináře v rámci Korespondance 2022. Ten se uskuteční na zámku ve Žďáře nad Sázavou ve dnech od 15. do 17. července 2022. 

„Pro tento ročník půjde o spolupráci seniorek z Vysočiny s izraelskou choreografkou Galit Liss, která zde společně s izraelskými tanečnicemi 65+ připraví jedinečné taneční dílo, ve kterém bude konfrontovat kulturní, sociální a životní zkušenosti žen z Vysočiny a Tel Avivu,“ přiblížila plánované vystoupení Marie Kinsky, pod jejíž záštitou se festival každoročně koná.

Semináře se zúčastnilo celkem 20 seniorek ze Senior Pointů Jihlava, Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou. Další práce a nácvik je bude čekat v květnu a červnu příštího roku. „Už nyní se těším na skvělé vystoupení. Mám radost, že naše seniorky na Vysočině jsou tak akční a mé poděkování patří i festivalu Korespondance, který na seniory nikdy nezapomíná,“ dodal ke spolupráci radní pro oblast sociálních věcí Jan Tourek.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky tanec, seniorky, Korespondance, festival, Kraj Vysočina, krása, Žďár nad Sázavou, Marie Kinsky, mezinárodní soutěž, Tel Aviv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorky z Vysočiny vystoupí na mezinárodní soutěži. Tanec nám dává radost, ženskost a krásu, říkají ženy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.