30. září 2021 • 14:20

Softbalové překvapení: Joudrs si zahrají o titul s nováčkem z Ostravy

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček extraligy, ale rozhodně ne slabý tým. Tak se v letošním roce prezentují softbalistky z Arrows Ostravy. Do nejvyšší ligy se dostaly po devíti letech a hned jsou ve finále. Navíc v semifinále vyřadily silné Žraloky Ledenice včele s nejlepší nadhazovačkou Veronikou Peckovou. „Měly jsme z ní respekt, ale dokázaly jsme se tomu postavit čelem,“ tvrdila Sabina Vítková Ostravy. Ve finále Arrows vyzvou Joudrs Praha, obhájkyně titulu. Série začne v sobotu od 13:00 v Bohnicích.



Ostrava může ovládnout letošní sezonu pálkovacích sportů. Mužský tým vybojoval titul v baseballové extralize, ženy z Arrows budou rovněž usilovat o celkové prvenství. Něco takového se stalo v roce 1993 Technice Brno. A Sokol Krč dokonce v roce 1988 získal tituly v softbale mužů, žen a v mužském baseballe. Jaký byl recept na dosavadní úspěch letošních nováčků?

„Musíte mít kolem sebe lidi, co tomu věří. Když jsme vstoupili do této soutěže, nevěděli jsme, co nás čeká. Ale když jsme zjistili, že jsou týmy hratelné, tak jsme chtěli furt vyhrávat. Ta sebedůvěra je velmi důležitá,“ přiznal Pavel Burkovič, trenér Arrows Ostrava, která v základní části skončila na třetím místě s 19 výhrami. V semifinále čekaly na ostravské softbalistky favoritky z Ledenic včele s Veronikou Peckovou. Ta v minulém roce hrála v profesionální japonské lize jako vůbec první Češka. Arrows si ale proti ní poradily.

„Věděli jsme, že dlouhé rány na ní dávat nebudeme. Ránami to nevyhrajeme. Takže jsme trénovali hlavně krátkou a běhavou hru,“ prozradila Sabina Vítková, která je asistentkou trenéra a bývalou reprezentantkou. Nastavená taktika na Peckovou a Žraloky platila. „Nepostoupily jsme do finále, protože jsme nebyly schopné stahovat běžce na metách, zatímco Arrows využilo většinu šancí, které jsme jim daly. Byla to velice vyrovnaná série a sehrály jsme super zápasy. S odstupem času se na to budu dívat jako super zkušenost, prozatím však převládá zklamání,“ přiznala Pecková po prohře 3:6 v rozhodujícím pátém zápase.

Na Arrows čekají úřadující mistryně z Joudrs Praha, které si poradily s Eagles. Mezi pražskými softbalistkami vyčnívá zkušená pálkařka Veronika Klimplová, která předvedla 47 úspěšných odpalů. Finálová série začne v sobotu od 13:00 v bohnickém areálu Joudrs Praha. V neděli se pak hraje v Ostravě od 15:00

Témata:  arrows, softball, joudrs
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud