Jan Podroužek
30. září 2021 • 22:50

Feyenoord - Slavia 2:1. Pražanům nevyšla první půle, Holeš jenom snížil

Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ROTTERDAMU | Nejdřív náraz do skály, skoro jako nedávno v poháru ve Velvarech. A pak nadějný pokus o podobný obrat, tentokrát ale neúspěšný. Feyenoord převálcoval Slavii v prvním poločase, a ve druhém to už hosté nedohnali. Prohra 1:2 je sundává z prvního místa skupiny Konferenční ligy, do čela jde právě nizozemský klub.



Na De Kuip to nádherně hučelo. Znělo to jako ta nejhezčí fotbalová písnička – rachot fanoušků. Bylo tu téměř plno, prázdné zůstaly jen dva vrchní sektory v jednom a druhém rohu za brankou hostů. Skoro padesát tisíc diváků. A pořádně to znělo.

„Did you miss us?“ Chyběli jsme vám, hlásil se domácí kotel o pozornost milovaných hráčů Feyenoordu.

Domácí odpovídali nesmlouvavou hrou. Tvrdý přístup, maximální důraz, to byla hlavní příčina, proč Feyenoord v prvním poločase drasticky válcoval Slavii. Hosty už dlouho nikdo takhle nepřehrával.

Velvary snad prominou, ty měly nedávno v poháru taky skvělý nástup proti českému mistrovi, ale pochopitelně ne tak herně vyspělý. „Sešívaní“ vypadali proti nadupanému soupeři chvílemi jako děti.

A Feyenoord toho využíval. Často se dostával do dobrých pozic, do šancí, zatímco Petr Ševčík a spol. do ničeho, do vápna domácích nakoukli sotva párkrát.

Ujaly se dvě akce, obě po silném tlaku domácích.

Při první přiklepl Luis Sinisterra míč Orkunu Kökcüovi, dvacetiletý turecký záložník mířil svou levačkou přesně k tyči, kam Aleš Mandous nedosáhl.

Tomáš Holeš hlavou snížil na 1:2
Tomáš Holeš hlavou snížil na 1:2

Při druhé to začalo u Alexandra Baha, kterého jako roj včel u lajny odzbrojila přešila hráčů v červenobílých dresech, následné slabé bránění pak umožnilo skórovat Bryanu Linssenovi, kterému na hlavu centroval Tyrell Malacia.

Něco se muselo změnit, to by jinak pro Slavii dopadlo šeredně. Proto trenér Jindřich Trpišovský sáhl o poločase ke třem změnám. Dolů šli Stanislav Tecl, Nicolae Stanciu a Ubong Ekpai, na plac Jan Kuchta, Ondřej Lingr a Srdjan Plavšič.

Zabralo to perfektně. Obraz hry se zásadně změnil, Feyenoord couvnul a Slavia se začala dostávat do jeho obrany čím dál častěji. Hodně aktivní byl Kuchta, pozitivní dopad měly změny i na do té doby se trápícího Ševčíka.

Právě on vymaloval u vápna domácích přesně mířený přímák, který hlavičkoval k tyči Tomáš Holeš. 2:1, zápletka.

Následovaly šance Kuchty, pak Ivana Schranze, kterému vzduchem přihrával Plavšič. A do toho přišel na hřiště Michael Krmenčík.

Přes všechnu snahu už to ale nestačilo. Slavia se sice vyvarovala hrozícího debaklu, zápas zdramatizovala, ale další body do skupiny Konferenční ligy nepřidává.

A pouští Feyenoord před sebe do čela.

Góly

Domácí: 14. Kökçü, 24. Linssen

Hosté: 63. Holeš

Sestavy

Domácí: Bijlow – Holmgren Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia – Toornstra (C), Kökçü (64. Aursnes), Til – Džahánbachš (78. Geertruida), Linssen, Sinisterra (64. Dessers).

Hosté: Mandous – Bah, Ousou, Holeš, Masopust (69. Schranz) – Traoré, Ševčík (75. Krmenčík) – Ekpai (46. Plavšić), Stanciu (46. Lingr), Oscar – Tecl (C) (46. Kuchta).

Náhradníci

Domácí: Aursnes, Bannis, Geertruida, Dessers, Hall, Hendriks, Hartjes, Marciano, Jansen, Milambo, Teixeira

Hosté: Sirotník, Olayinka, Plavšić, Samek, Kuchta, Krmenčík, Schranz, Bořil, Lingr

Karty

Domácí: Malacia, Aursnes, Toornstra, Til

Hosté: Traoré, Bah, Kuchta

Rozhodčí

Petrescu – Grigoriu, Marica (Birsan) (všichni ROM)

Stadion

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Feyenoord 6 4 2 0 11:6 14
2. Slavia 6 2 2 2 8:7 8
3. Union Berlin 6 2 1 3 8:9 7
4. Maccabi 6 1 1 4 2:7 4

Vstoupit do diskuse
31

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud