Do Oregonu se uchyluje od té smutné události v roce 2017 každý rok. Rodina dcery je jí v jejím smutku největší oporou. „Sedím u velkého okna a dívám se na déšť a javorový kmen s barevnými listy jako v Kanadě,“ popsala vdova.

Právě do Kanady s Janem v roce 1977 emigrovali a začala tím jejich americká životní etapa. Přestěhovali se do USA a zakotvili v Los Angeles. Pořídili si řadový dům v zeleni v poklidné čtvrti Santa Monica.

Druhá dcera pojmenovaná po mamince Karla bydlí také ve čtyřmilionovém L. A., ale hodinu jízdy autem od domku rodičů. Právě na svatého Václava 28. září oslavila 52. narozeniny. Maminka Karla se proto už zase pomalu chystala z Oregonu domů, aby ji mohla obejmout a popřát jí jen pár dnů po smutném výročí smrti milovaného muže.

Záhadné úmrtí

Jan Tříska se vážně zranil při pádu z pražského Karlova mostu 23. září 2017. Z vody ho vytáhli dva lidé z výletní lodi. Dva dny po převozu do nemocnice bohužel zemřel. Jeho smrt je dodnes opředená tajemstvím. V den, kdy zemřel, měl začít točit film Jiřího Mádla (34) Na střeše. Roli pak získal Alois Švehlík (82).

VIDEO: Medailonek: Jan Tříska 

Video
Video se připravuje ...

Medailonek: Jan Tříska Videohub

Fotogalerie
28 fotografií