Chrudimské noviny Co se dělo na MLSu Pardubického kraje?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Co se dělo na MLSu Pardubického kraje?

Pardubický kraj – V rámci krajských dožínek proběhl na Pernštýnském a Komenského náměstí už patnáctý ročník soutěže MLS Pardubického kraje, kterým provázela zpěvačka Olga Lounová, zatím co všechny informace lovila z mobilu. Mezi oceněnými dobrotami nechyběly sirupy Jsem PECKA. Ocenění z rukou Miroslava Krčila převzala přímo Jana Baboráková, která je autorkou úžasných receptů, jak můžete zhlédnout v přiloženém videu.

Do soutěže MLS Pardubického kraje se přihlásilo 30 výrobců s 98 dobrotami. Celkově bylo za absolutního vítěze vyhlášeno 6 výrobků a 7 se stalo objevem roku a 22 výrobků se stalo titulovaným MLSem Padubického kraje. Mezi oceněnými nechyběly samozřejmě ani přestavlcké sirupy Jsem Pecka od Baborákových. „Na Dožínkách na Pernštýnském náměstí v Pardubicích převzala naše šéfová-moje vlastní žena Jana- ocenění MLS Pardubického kraje za sirup Hruška-a aby toho nebylo málo i cenu ABSOLUTNÍ VÍTĚZ kategorie Výrobky z medu a ostatní !!!“ sdílel nadšeně na facebooku Ivan Baborák.

Olze Lounové Jana Baboráková prozradila, že recept vychází opravdu z původních čtyřech receptů na sirup po babičce a ostatní ingredience vymýšlí sama.

 

Přehlednou tabulku dnes zveřejnil MLS Pardubického kraje. Zdroj: MLS PK

MLS Pardubického kraje je soutěž, která je zamýšlena jako propagace krajských zemědělců a je výzvou k podpoře nakupování regionálních produktů. Zájemci jiného názoru mohou v Chrudimi ochutnat kus exotiky v areálu letního kina, kde se budou konat Africké trhy už tuto neděli.

 

Petra Vintrlíková

Reklama