InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vila Fiala bude při Dni architektury otevřena veřejnosti

BLATNÁ – Vilu Fiala v Blatné, která nedávno přešla z vlastnictví města do soukromých rukou, bude moct v sobotu 2. října navštívit široká veřejnost. A to v rámci Dne architektury. Lidé tedy mají možnost si tuto unikátní stavbu, která byla v roce 2019 ministerstvem kultury prohlášena kulturní památkou, po letech prohlédnout. Příští rok se začne s rekonstrukcí objektu, který se nachází v lokalitě Vinice.

 

Akci pořádá Spolek navíc, který od roku 2016 usiluje o záchranu vily. Program kromě komentovaných prohlídek doplní populárně-naučná přednáška. V sobotu od 13 do 17 hodin se bude konat piknik a výtvarná dílna na zahradě. Ve 14, 15 a 16 hodin je možnost absolvovat komentovanou prohlídku vily. Vstup je zdarma. Vila Fiala se projektu letos účastní poprvé.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • /epa 

    Reagovat

     

    měli jste tam dát současnou fotku

    Vloženo 1.10.2021 22:10:55

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace