BK MLADÁ BOLESLAV

Trejd se Zlínem: odchází Flynn a Zbořil, Bruslařem se stane Tomáš Fořt

1. 10. 2021
Autor: Klub, foto: beranizlin.cz
M l. B o l. – Jsou tu první změny v kádru Bruslařů v rozjeté extraligové sezoně 2021/2022. Do Mladé Boleslavi přichází devětadvacetiletý útočník ze Zlína Tomáš Fořt, opačným směrem v rámci výměny odchází Adam Zbořil a Oscar Flynn. Zatímco Fořt oblékne barvy Bruslařského klubu v rámci trvalého přestupu, zmíněná dvojice boleslavských hráčů odchází k Beranům na hostování do konce sezony.

„Už několik měsíců hledáme kvalitního centra formátu Tomáše Fořta, takže jsme rádi, že se nám naskytla tato příležitost, a že Tomáš bude v příštích letech oblékat naše barvy,“ říká ke změnám v týmu sportovní ředitel Bruslařů Radim Vrbata. „Samozřejmě to ale mělo svou cenu,“ dodává s odkazem na odchod Flynna se Zbořilem.

„Ani Oscar Flynn, ani Adam Zbořil, neměli s ohledem na šířku našeho kádru takový herní prostor a role, které by si oba zasloužili, takže věříme, že tato změna bude prospěšná i pro ně osobně a přejeme jim, aby se jim ve Zlíně dařilo,“ říká Radim Vrbata.

Pro Oscara Flynna se jedná o vůbec první trejd v kariéře, s několika málo zápasovými výjimkami doposud oblékal jen dres Mladé Boleslavi. Adam Zbořil přišel do města automobilů na jaře 2019 ze slovenských Nových Zámků.

Tomáš Fořt

Tomáš Fořt se narodil v Plzni, už v juniorském věku ale přesídlil do Zlína, odkud si v průběhu let sice střídavě odskakoval do nejrůznějších klubů, vždycky se ale vracel zpátky k Beranům. Trvale za ně odehrál poslední čtyři sezony, přičemž pro letošní ročník dokonce dostal kapitánské céčko. V doposud osmi odehraných utkáních si připsal 2 góly a 2 asistence.