Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zlín pouští kapitána do Mladé Boleslavi. Za Fořta putují k Beranům dva útočníci

Před letošní sezonou byl jmenovaný kapitánem a už po osmi zápasech klub opouští. Hokejový útočník Tomáš Fořt odchází z extraligového Zlína do Mladé Boleslavi. Opačným směrem míří Adam Zbořil a Oscar Flynn. Zatímco Fořt do kádru aktuálně nejlepšího týmu soutěže přestoupil, Zbořil s Flynnem budou v moravském klubu, který je naopak v extralize poslední, hostovat do konce sezony.

Zlínský útočník Tomáš Fořt
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Už několik měsíců hledáme kvalitního centra formátu Tomáše Fořta, takže jsme rádi, že se nám naskytla tato příležitost a že Tomáš bude v příštích letech oblékat naše barvy," uvedl sportovní ředitel Bruslařů Radim Vrbata na klubovém webu.

"Ani Oscar Flynn, ani Adam Zbořil neměli s ohledem na šířku našeho kádru takový herní prostor a role, které by si oba zasloužili, takže věříme, že tato změna bude prospěšná i pro ně osobně, a přejeme jim, aby se jim ve Zlíně dařilo," dodal Vrbata.

Situaci Zlína i Mladé Boleslavi rozebral nový Hokej fokus podcast:

Zlín věří, že výměna kapitána za dva útočníky týmu pomůže. "Rozhodlo hokejové hledisko, vzdát se Tomáše je pro nás velmi těžké, ale po nepovedeném startu do sezony získáme od neděle dva kvalitní hráče, což je při přínos při našem úzkém kádru. Adam Zbořil hrál minulý rok v reprezentaci a ve Zlíně dostane prostor ukázat své schopnosti, od Oscara si slibujeme především rychlost a oživení útočné hry," uvedl sportovní manažer Martin Kotásek.

Devětadvacetiletý Fořt odehrál za Zlín v této sezoně osm zápasů, ve kterých nasbíral čtyři body za dvě branky a dvě asistence. Flynn a Zbořil v ročníku ještě nebodovali, Zbořil však po zranění odehrál jen tři utkání a Flynn pět.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články