Putincevová si doma v Nur-Sultanu zahraje o titul. Ve finále vyzve Van Uytvanckovou

1. 10. 2021, 16:34
Aktuality 0
WTA NUR-SULTAN - Nasazená jednička Julia Putincevová v domácí hale v Nur-Sultanu přehrála Rebeccu Petersonovou, kterou porazila už potřetí v řadě, a ve svém pátém kariérním finále zaútočí na třetí triumf. Ve druhém letošním finále narazí na turnajovou dvojku Alison Van Uytvanckovou, která je ve finále po dvou letech.
Julia Putincevová

Julia Putincevová svůj první turnajový triumf slavila předloni v květnu na antuce v Norimberku. Další semifinálové účasti se ovšem dočkala až letos v červenci, kdy na oranžové drti v Budapešti přidala další trofej.

Následovala dvě semifinále na tvrdém povrchu. Zatímco před dvěma týdny v Portoroži se v této fázi loučila, v domácí hale v Nur-Sultanu porazila 6-2 6-4 Rebeccu Petersonovou, proti které uspěla už potřetí v řadě. Obě aktérky si v utkání vypracovaly osm brejkbolů, nejvýše nasazená Putincevová využila pět šancí, Petersonová jen dvě.

Šestadvacetiletá Kazaška ve svém pátém kariérním finále zaútočí na třetí triumf. Její soupeřkou bude Alison Van Uytvancková. O rok starší Belgičanku porazila ve všech čtyřech předchozích střetnutích.

Van Uytvancková se v Nur-Sultanu poprvé po koronavirové pauze dostala do semifinále turnajů WTA, přehrála v něm dvakrát 6-3 Jaqueline Cristianovou a po dvou letech na nejvyšším okruhu postoupila do finále. Zítra ji čeká páté finále, v soubojích o titul ještě nikdy neprohrála.

• WTA 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
páteční výsledky (1. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Putincevová (1-Kaz.) - Petersonová (6-Švéd.) 6-2 6-4
Van Uytvancková (2-Belg.) - Cristianová (Rum.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist