V pátek 1. října v 11 hodin odstartovalo vysílání digitální stanice nejen pro seniorní posluchače Český rozhlas Pohoda. Nová stanice nabízí to nejlepší z produkce Českého rozhlasu s využitím archivních pořadů regionálních stanic a Dvojky. Hlasy stanice jsou herci Dana Syslová a Tomáš Töpfer.

Český rozhlas Pohoda nabídne posluchačům příběhy osobností, rozhovory s hosty, četby, rozhlasové hry, zábavné pořady, populárně-naučné magazíny a hudební evergreeny z 50., 60. a 70. let minulého století. Své místo budou mít ve vysílání také zprávy, předpověď počasí a servisní rubriky.

Stanici nejen pro starší generaci naladí posluchači v DAB+, na internetu, v mobilní aplikaci mujRozhlas nebo v televizní síti DVB-T2. „Spuštěním nové stanice Český rozhlas dále podporuje rozvoj digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Těším se, že ČRo Pohoda zúročí bohatý archiv Českého rozhlasu. Věřím, že nová stanice bude hezkým dárkem pro naše nejvěrnější posluchače a že si svým programem získá i nové publikum,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Nedílnou součástí programu stanice Český rozhlas Pohoda je také živé vysílání. Od pondělí do pátku od 8:00 do 9:00 připraví Pohodové ráno posluchače na nový den. Dalším živým pořadem ve všední dny od 11:00 bude magazín zajímavostí z domova i ze světa Kolotoč. Živý kontakt s posluchači pak moderátoři naváží i v pořadech Písničky od srdce a Noční linka.

„Český rozhlas Pohoda je určen zejména pro naše nejstarší a nejvěrnější posluchače vyznávající tradiční hodnoty, kteří tráví většinu času doma. Při poslechu stanice Pohoda by se měli cítit v příjemné společnosti, být v klidu a pohodě, mít dobrou náladu a navodit si hezké životní vzpomínky,“ doplnil ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu a garant stanice Jan Menger.

Posluchače stanice Český rozhlas Pohoda, která nabízí kombinaci živého vysílání a archivních pořadů, budou za mikrofonem provázet moderátoři Václav Žmolík, Tomáš Voženílek, Václav Kuba, Lukáš Bárczay, Jana Chládková, Martina Hynková Vrbová nebo Jitka Lukešová.


Share on Myspace