Kroměříž: Vánoční program ozdobí bohatší světelná výzdoba i videomapping

02.10.2021 10:44 | Tisková zpráva

Centrum Kroměříže rozzáří o Vánocích oproti minulému roku bohatší světelná výzdoba. Návštěvníci vánočních trhů nazvaných Šťastné a veselé se mohou těšit i na videomapping a na koncerty dvou hvězd českého hudebního nebe – Davida Kollera a Anny K.

Kroměříž: Vánoční program ozdobí bohatší světelná výzdoba i videomapping
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Věřím, že epidemická situace umožní konání trhů v plné parádě. Rádi bychom hlavně dětem připravili krásné Vánoce, které si naplno užijí,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Vánoční trhy se uskuteční na Velkém náměstí od 10. do 22. prosince 2021.

Loni se vánoční trhy konaly na Velkém náměstí po čtyřleté odmlce, kdy je město pořádalo na radničním dvoře. Proběhly však kvůli koronaviru v omezeném rozsahu. I letos Velké náměstí rozzáří stylová světelná výzdoba zahrnující vstupní bránu, osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, nasvícenou kašnu a světelné nebe, které se rozprostře nad hlavami návštěvníků trhů.

„Novinkou budou čtyři velké světelné svíce, které budeme postupně rozsvěcovat na čtyřech místech ve městě, jednu o každé adventní neděli,“ popsala vedoucí radničního odboru Útvar tajemníka Petra Svačinová.

V pátek 10. prosince trhy zahájí videomapping, který se loni kvůli omezenému shromažďování lidí konat nemohl, a večerní koncert Davida Kollera. Připraveny budou přibližně dvě desítky stánků se sortimentem zaměřeným na dobré jídlo a pití a na drobné zboží spojené s Vánocemi. Chybět nebude ani oblíbený slaměný betlém či adventní hrnečky. Po celých 13 dnů by trhy měl doplňovat i kulturní program. „Jeho zlatým hřebem bude na zlatou neděli koncert zpěvačky Anny K.,“ doplnila místostarostka Daniela Hebnarová.

Konkrétnější informace k programu i podobě vánočních trhů bude radnice zveřejňovat postupně v dalších týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…